Šta je novo?

iOS 27

Ovim update-om se emoji keyborad zadržava na onome što je prethodno korišćeno, ne vraća na frequently used ni kad se izbaci iz backgrounda i ponovo pokrene.
Jaaao cek da potrljam oci jos jednom 😀
Znaci evo sad pustam update, pa ako je i kod mene tako, taj IOS ce mi ostati zauvek 😀
Necu da diram vise jer evo mozda 10tak verzija nisu ispravili ovo. Bar da postoji opcija da podesi last left or freq used, ali toliko od apple-a 😀

Na stranu sto nisam nikog video da se zali tu na taj "bug"
Iako sam par puta pitao 😀

NIje mi baš jasno da tebi tako radi 😃

Takođe, nakon dva dana i završenog "optimizovanja" sistema, umesto S je napokon MTS za oznaku mreže operatora 😁

Nisam presao na ios 27, pa mi je juce izasao update na 26.7.1.
Nemam pojma dokle cu izdrzati da ne instaliram 27 , ali mi se jos uvek cini da nije vreme-mnogo ljudi se zali na trajanje baterije, a moj 17 bas lepo radi .
Baterija drzi po 2. dana.
Sta da radim ,molim za savet ?!

Nisam presao na ios 27, pa mi je juce izasao update na 26.7.1.
Nemam pojma dokle cu izdrzati da ne instaliram 27 , ali mi se jos uvek cini da nije vreme-mnogo ljudi se zali na trajanje baterije, a moj 17 bas lepo radi .
Baterija drzi po 2. dana.
Sta da radim ,molim za savet ?!
Da kupiš 18 Pro. Po mogućstvu ne socijalni već onaj kurajberski sa malo jačom memorijom. 😳😎

iOS 27.0.1
Napunio bateriju juce na 100%.
Imam automatizaciju da gasi 'sve' u ponoc i da u 8 ujutru pali 'sve'.
12h sad, potroseno 4% baterije, 1% od ponoci do 8 ujutru, 3% do sad.
Nisam nesto koristio telefon od 8h, par poruka preko ai vibera smaraca i po koja poruka na telegramu i malo reddit-a uz kafu.

photo_2026-09-30_11-47-13.webp

Ovo je jucerasnji dan:

photo_2026-09-30_11-51-41.webp

Uzeo sam novu masku Spigen ultra hybrid mate preko KP.
Magneti kidaju, pa sam isprobavao punjenje uz hendlanje klinca koji mi je uleteo u sobu
pa mi je registrovao punjenje.

Sto se tice praznjenja baterije, navukla me zena na Meowdoku igricu pa to cepam kad ne radim.
Cenim da moze da izvuce sigurno 25h koriscenja, umereno koriscenje sigurno preko 30h
kao sto ja koristim od jutros bez meowdokovanja.

Imam ac+ tako da nisam baba i punim ga do 100%

Kako vam radi tj ne radi screen distance?

Drzim telefon ispred ociju 10cm, ne izbacuje nikakva upozorenja.
legnem na krevet i telefon bude naopacke, izbacuje odmah ako sam blizu
Ne kontam ovo nikako😃

Sledeca inovacija je da pozadi pise br memorije da se odmah znade 🙂 i naravno, predlog koji sam vec poslao da pored % baterije stoji i bh kako bi se odmah lakse uocilo ciji je za menjanje 🙂

NIje mi baš jasno da tebi tako radi 😃
Od ios 26.2 ili .3 pocelo tako i jos uvek je.
Ne znam dal ce factory reset to da resi?

Sto je najzalosnije i swiftkey i grammarly poceli da rade to i to odmah se resetuje na freq used emojis. Kod gboard je dobro, ali su premaleni emojis, pa i to mi nije neko resenje.

Ima li to jos kod koga da emoji keyboard vraca na frequently used emojis (onaj satic) nakon 5-10 minuta, a ne gde je ostavljeno zadnje?

Nazad
Vrh Dno