Šta je novo?

iOS 26

Prilozi

• IMG_8973.jpeg
    IMG_8973.jpeg
    162.2 KB · Pregleda: 173
Je l ima neko resenje, zvuk ume da zabode (kad treba da se prekine, npr kad prekinem poziv ili izadjem sa insta u toku nekog videa) ko nekad muzika na diskovima. Vidim da i drugi imaju problemIMG_4773.png

Vidi, ja tvrdim da kod mene ne secka. Mozda je imam neki specijalni komad, ali je tako.
Ma ok je nego bas nakon sto si pisao, vidim ovu poruku na redditu.

Vrlo moguce da je subjektivno, neki frame drop koji kao i fps 60-120hz, neko vidi, neko ne…

Ima frame drop u nekim situacijama, primeti se. Vise mi smeta dizejnerski i neka resenja koja nije bilo potrebe menjati. Pokusavaju da naprave os koji ce u smislu ux i dizajnerskih resenja biti isti na svim uredjajima a po mom misljenju to je glupo i verovatno nemoguce. Okruzenje na racunaru, tabletu i telefonu i nacin na koji se koriste je drugacije. Nema potrebe pokusavati ukalupiti sve to.

Isto i kod mene na 16 PM.
Kao da nije jak hardver za iOS 26 i moj je utisak što neko gore ostavi snimak.

Ја као блесав сада гледам то око брисања слика. На 16про 17про, и на братов 17 про иста ствар анимација прозор искочи без без икаквог трзаја, али када ститнеш кантицу као да треба мили сек. дуже да задржиш. Гледао сам и друге апликације никаква трезања или нешто необично нисам примјетио. Не бих ни ово да не видјех овдје

Cini mi se baterija bolje drzi i tel ljepse radi na 26.3. Za sada sam bas zadovoljan.

Isto bezvezna stvar od izlaska 26. Kada pozovete nekog dal iz kontakata dal direktan broj i kasnije ponovo udjete u poziv, taj poslednji broj pozvani se tek pri ulasku u app pojavi , tj iskoci kao baner u listi poziva. I npr hocu nekoga brzo da pozovem ne mogu, ako to uradim pozvacu broj iza, moras sacekati sekundu da izadje poslednji pozvani... teska bezvezarija i budalastina .

... i još da dodam da i dalje u Call History nema podataka o br. telefona, bilo Incoming ili Outgoing Call.
Jedino se u evidenciji kontakta prikazuje RECENT uz određeni tel. br. A šta je prethodno bilo i posredstvom kojeg tel. broja, nema upisa/prikaza.

Meni posle update na obucnoj 17ici kada hocu nesto iz galerije da posaljem preko vibera, otvori prazan ekran i to je to.

Pogledaj da se nisu dozvole ,za galeriju,u Viberu,resetovale na no access .

Moguce jer je meni neki dan iskocilo obavestenje da dopustim.

Meni je procreate proradio na ipad-u kako treba, ostalo mi nije toliko bitno. I dalje ne mogu da verujem kakva je zavrzlama oko pozivanja sa različitih brojeva. Zašto nisu lepo stavili opciju da mi svaki put iskoči da biram sa kog broja ću da zovem. Ako namestim da poziva sa jedne kartice, ukoliko mene taj kontakt okrene na drugu, onda direktno zovem taj kontakt sa druge kartice. E onda moram u kontakt da uđem da bih zvala sa druge kartice, iz recents ne mogu. Zar nije moglo to drugačije.

Solidna baterija na 26.3.
16pm

Prilozi

• 1771008530685.png
    1771008530685.png
    145.8 KB · Pregleda: 93
Jedno pitanje u vezi 26.3 novog ažuriranje i nove opcije transfer to android. Slike i sve snimke se prebacuju sada bez problema na android,probao neko?

Isto me tako zanima,prelazak sa androida na IOS i prebacivanje fajlova,kako ide? Ako je neko probao.

Prebacivanje fajlova trenuto radi samo na relaciji pixel ka iphone i obrnuto. Google je najavio da će u budućnosti moći i drugi proizvodači.

Za ovo drugo ne znam, ali proguglaj na yt recimo, sigurno je neko testirao ili će se neko javiti možda i ovde.

Isto me tako zanima,prelazak sa androida na IOS i prebacivanje fajlova,kako ide? Ako je neko probao.

Sa Move to iOS možeš da prebaciš gotovo sve (listu poziva, SMS, WhatsApp poruke, fotografije, video snimke, fajlove, bookmark-ove, neke od aplikacija, itd.). Jedino što nećeš moći je Viber koji i dalje odvaja skladištenje backup-a (Google Drive za Android, iCloud za iOS).

Sada će to biti omogućeno i sa iOS -> Android.

Prebacivanje fajlova trenuto radi samo na relaciji pixel ka iphone i obrnuto. Google je najavio da će u budućnosti moći i drugi proizvodači.

Za ovo drugo ne znam, ali proguglaj na yt recimo, sigurno je neko testirao ili će se neko javiti možda i ovde.
Ne radi ni to kod nas, u Italiji mi je radilo a kod nas ne radi (Google i njegove geo restrikcije čuvene)

Juce mi se na par sati potpuno promenio weather widget. Zapravo odusevio sam se koliko bolje izgleda, temp trenutna je stajala levo, ispod % padavina, a desno su odozgo na dole poredjani bili svi dani u sedmici sa min/max temp i % padavina. Uzmem telefon posle par sati opet kad widget se vratio stari, nema onog nigde ni u opcijama niti igde. Znaci sam od sebe...

Ta promena se dešava pred kraj dana, kako bi ti bolje pokazao šta će se desiti narednih dana. Međutim, nema pravila kad će se taj layout pokazati, koliko dugo će biti tu i kad će da nestane.

Nazad
Vrh Dno