Šta je novo?

iOS 26

Deluje mi da malo vise srce bateriju ali ajde da mu damo par dana da se indeksira kako neki vole da kazu 😃

Deluje mi da malo vise srce bateriju ali ajde da mu damo par dana da se indeksira kako neki vole da kazu 😃
Meni deluje i baterija da je bolja , samo ram menadzment nisu jos upeglali kako je bilo na 18ici, zna da kad se izotvara vise stvari pa ponovi kroz par sati napravi zadrzsku pa otvori, al bolje nego .1 svakako

Meni je baterija super, cak i sa 5G Auto...

Uz to CarPlay je sad skroz ispeglan i pravo je uzivanje da se koristi, realno treba jos da se doradi u smislu novih, potpuno suludo sto jos ne postoje, funkcija ali na to smo navikli da je standardno Apple dijeta pristup, sve na kasicicu...

Da li neko zna kako da prekidam poziv kada me neko pozove?Pre je moglo 2x na power button,a sada mi to ne radi uopste,samo zatamni ekran.Da li sam to negde iskljucio ili nema vise ta mogucnost,ne znam.
Isto tako,dok sam u pozivu recimo na WA i neko me zove na obicno,nemam da prekinem poziv,samo imam da odbacim stari i da se javim,voicemail i da hold i da se javim.

Da li neko zna kako da prekidam poziv kada me neko pozove?Pre je moglo 2x na power button,a sada mi to ne radi uopste,samo zatamni ekran.Da li sam to negde iskljucio ili nema vise ta mogucnost,ne znam.
Isto tako,dok sam u pozivu recimo na WA i neko me zove na obicno,nemam da prekinem poziv,samo imam da odbacim stari i da se javim,voicemail i da hold i da se javim.

Probaj ovako

• Otvori Settings / Podešavanja
  • Idi na Accessibility / Pristupačnost
  • Izaberi Touch / Dodir
  • Pronađi Prevent Lock to End Call / Spreči prekid poziva zaključavanjem
Ako ti je iskljuceno ukljuci

Trenutno mi telefon trosi 15% baterije na sat vremena, na 26.1 sam bio na oko 10% na sat vremana to je poprilican i osetan battery drain

Proveri da nisi negde nesto pritisnuo odnosno iskljucio jer meni ta opcija normalno radi.

Trenutno mi telefon trosi 15% baterije na sat vremena, na 26.1 sam bio na oko 10% na sat vremana to je poprilican i osetan battery drain

Sacekaj par dana da prodje da se sve malo sredi i nalegne na mesto. Uvek posle azuriranja treba sacekati par dana pa onda videti kakava je situacija. Kod mene za sada deluje da je sve ok. Ima jos par nekih bugova ali mnigi manje nego na 26.01. Ja cekam jos koji dan da vidim kako ce se ponasati pa cu doneti sud o bateriji. Za sada deluje ok.

I dalje je tu povremeno bag da mi trazi lozinku da ukucam nakon sto mi je lice prepoznao.

Ako nema pun signal urnisace bateriju.

Na ipad mini ovaj poslednje generacije osetno bolja baterija na 26.2. Na telefonu 16 pm isto dosta bolja. Isključen mi je Apple Intelligence na oba. 5G auto je na telefonu. Kontam da bi još bolje bilo da sam na 4G.

Pa to je mozda i meni razlog potrosnje baterije, ja okrivih odma 26.2😂
Vratio sam se na 4g da vidimo kako ce biti

Predjoh i ja na 26.2 sa 18ce (16 pro).

Inace zbog nekih predjasnjih iskustva nisam planirao. Iskreno pocelo je da me nervira sto su dosta ikonica promenili da budu u stilu liquid glass-a i to vise nije licilo ni na sta.

Naravno svaki update preko itunesa, clean install i nema problema nikakvih.

Mislim da je inherentno koren svih problema OTA update, pogotovo kod ovih vecih updatea

Jel koristi neko neku drugu tastaturu? Ne mogu da se naviknem na ovu apple, pa sam instalirao gboard. Sada imam problem da mi ne radi vibracija dok tipkam.
Sve je podešeno kako treba

Ne ide mi u glavu što na iphone i dalje ta tastatura. iPad ima fenomenalnu tastaturu, veoma sličnu gboard.

Ne znam što, a još veći problem je što koju god da instaliram ne radi baš dobro. Ili neće da se pojavi kad kliknem u polje za tipkanje ili preklopi polje za tipkanje.
Posle mesec dana privikavanja, na sve sam se navikao izuzev na to da nemam krštenu tastaturu na kojoj mogu koristiti swype i voice type na srpskom.

Predjoh i ja na 26.2 sa 18ce (16 pro).

Inace zbog nekih predjasnjih iskustva nisam planirao. Iskreno pocelo je da me nervira sto su dosta ikonica promenili da budu u stilu liquid glass-a i to vise nije licilo ni na sta.

Naravno svaki update preko itunesa, clean install i nema problema nikakvih.

Mislim da je inherentno koren svih problema OTA update, pogotovo kod ovih vecih updatea
Kako radis preko ITunes?
Prvo backup celog telefona, reset pa onda vrati sve?
Ili backup svega sem aplikacija, reset i na kraju svaku apk od pocetak instaliraš?

Kako radis preko ITunes?
Prvo backup celog telefona, reset pa onda vrati sve?
Ili backup svega sem aplikacija, reset i na kraju svaku apk od pocetak instaliraš?
Samo te javi da ima nova verzija, ides download i update.

Svakako automatski uradi bekap prvo pa extractuje sve fajlove, pa stavi novu verziju.

Inace itunes je dosta arhaican i ako imas vecu kolicinu podataka za bekap, a manje prostora na C drive-u na kojem pakuje fajlove, moraces symbolic link da odradis na drugu particiju pre svega....

Moram da kažem da mi je baterija progledala (85%) sa 18.2, bukvy izdržim od jutra do večeri sa oko 3:30h SOTa - ranije lagano max do 18h, sa jedva 2h SOTa.

Da, kakav brain fart - još sam tražio baš ovu temu da napišem 🤦‍♂️

Elem, iphone 14 pro.

Ja koristim SwiftKey. U početku je bilo problema na iOS 26 ali sada radi bez problema.
Zabada i dalje kad treba password da se unese - a imas password manager na telefonu.
Nece tastatura da se spusti dole i onda ne mozes da tapnes na input da izaberes autofill...

Nazad
Vrh Dno