Šta je novo?

iOS 26

Kod mene 6,65, a isto 15pm, kakve su vam to cifre, ne razumem, od cega zavisi.

Apdejtovan 14PM ali nisam gledao koliko je bilo GB.
Ceo proces trajao nekih 30-35 min.
IMG_6422.png

Poslednja izmena:
Ja trenutno skidam iOS 26 i macOS 26, watchOS 26 odbija poslušnost, non-stop izbacuje error.

Kazite mi jel ima neodlucnih, i onih koji svojevoljno ostaju na 18ci?

Ja imam poprilicno losa iskustva i u nekom trenutku sam odlucio da ostanem na izvornoj verziji, finalnoj iteraciji, znaci 16 pro, ios 18.6.2 (ili mozda 18.7 kad mi se pojavi).

Inace sam paranoican zbog loseg iskustva sa 13com (usporavanja, glitchevi, zestoki padovi bh) da sam sad sa 16 pro od pocetka izbegavao OTA update i sve radio preko itunesa i da kucnem u drvo, nisam imao problema.

IOS 26 koliko god bio pozeljan, mislim da cu zazaliti i u neko dogledno vreme necu prelaziti, svakako cu pratiti iskustva ljudi...

Баш дуго се скидало, а вјероватно пола свијета скида.
Овако на прву није баш вау ово течно стакло
Uvek pola sveta krene da skida kad je major release u pitanju, ali ne sećam se da je bilo baš ovoliko sporo... fazon već sat vremena stoji 2 hours remaining, a krenuo je od 9 hours remaining...

Tahoe još i ide nekako, ali iOS stao na šatro 3 hours i ne mrda već pola sata.

Ja imam poprilicno losa iskustva i u nekom trenutku sam odlucio da ostanem na izvornoj verziji, finalnoj iteraciji, znaci 16 pro, ios 18.6.2 (ili mozda 18.7 kad mi se pojavi).

Inace sam paranoican zbog loseg iskustva sa 13com (usporavanja, glitchevi, zestoki padovi bh) da sam sad sa 16 pro od pocetka izbegavao OTA update i sve radio preko itunesa i da kucnem u drvo, nisam imao problema.

IOS 26 koliko god bio pozeljan, mislim da cu zazaliti i u neko dogledno vreme necu prelaziti, svakako cu pratiti iskustva ljudi...
Svi imamo loša iskustva i svi smo ipak kliknuli na 26.

Ponudio je i 18.7. iPad M1.

6Gb za 13 Mini.
Impresije? Meni se usijao neviđeno, počeo dao koči nenormalno po završetku instalacije...pa sam morao da ga isključim na 5 min, kako bi se ohladio. Nakon restarta radi bolje, ali sam užasnut dizajnom i rešenjima ovog OS: nakinđuren stakleni izgled, manje ikonice albuma u galeriji, manja tastatura...mogao bih da nabrajam. Video sam prethodno recenzije na YT za betu, koji nisam instalirao. Ali ovako iz prve ruke, nezadovoljan sam. Lagano bih se vratio na 18.6
Ali šta je - tu je...mobitel da izdrži do aprila, pa ću pazariti 17cu.

Drugar mi isto salje na 15PM duplo manje nego kod mene. Sta znam, meni promjena kao promjena je dobra, zanimljivo mi je nekako.

Ja sam isto na iP 16 Pro i za sada ću ostati na 18.6.7, a 26 ostaviti da se slegne. Jer generalno ne očekujem drastičnu razliku u radu od RC verzije koja zna da bude usporena i da deluje nekako nedovršeno u nekim segmentima.

Камера ми боље изгледа мислим апликација, галерија ми је рецимо лошија. Апликације су ми биле црно бијеле тј. изглед, сада ми не изгледа тако добро па размишљам на ставим боју. Ова preview апликација је ок. Ai нисам палио па нисам театирао за сада

Ne diram dugmići, ništa ne klikćem, čekam iskustva o 26, update je dobio čišćenje ekrana i kamera pa se sija, dosta :censored:

Poslednja izmena:
Kod mene 14gb na iPhone 15 Pro

И мени се био угријао мало на пуњачу јер сам држао док се инсталирало. Али чим скинуо охладио се и нема проблема. Генерално не изглада лоше а и не најбоље.
Settings изглед апликација љепши, на камери 50:50, сат ружнија

Telefon se nikada ne koristi dok se puni.
Sama instalacija softvera ugreje telefon + grejanje dok se puni je dobitna kombinacija da se ubrza degradiranje baterije.

Meni je 14PM jedva mlak, ali kad listam od home screen desno do ostalih aplikacija, imam osećaj kao da sam se vratio na 60Hz. Web browser je druga priča, tu primetim 120Hz... Fluidnost prilikom otključavanja ekrana mi se takođe ne sviđa. Kamera aplikacija je sad nekako minimalistička, kao i Safari...

Nazad
Vrh Dno