Šta je novo?

iOS 18

Onda napravi duplu fotografiju pa će se pojaviti

Kolega je uzeo 13icu pre mesec dana, posle up na 18 baterija mu je pala na 97% i dosta mu je manja autonomija. Ebg mozda ne treba ici vise od 2 ios-a od izlaska uredjaja, ocigledno da i novi telefoni bivaju skrkani :)
Odlično radi na 13ci običnoj. Baterija normalna posle par dana.
Meni je kontrolni centar, koji inače retko koristim još bolji. Sredio ga kako mi odgovara i mnogo mi pristupačnije.
Dark tema za ikone lepo izgleda. I inače mi je sve što ima Dark mode u tom modu.
Sve za sada radi kako je i radilo, nema nikakvih problema. I gboard se ne gubi kako je umeo ponekada.

Kod mene je dosta ostalo podešeno od se2020 zbog baterije. Npr. izađem i pokrene se gašenje wifi... Isključeno sve od obaveštenja što mi nisu bitna... Mislim, bateriju možeš da stučeš i za pola sata, da kažemo da to zavisi i od korisnika 🙂

Edit: moj je nasleđen od sestrića koji ga je urnisao kao i ja što radim kada mi treba. Na 82% baterija. Kada se bude javio ide na zamenu baterije. Negde oko 700 punjenja. Uzet nov pre dve godine ako me drži memorija dobro.

Svake godine ista priča, uvek prvih nekoliko verzija ima losu autonomiju.
Zdravlje baterije ne padne zbog ažuriranja nego se samo rekalibriše nakon istog i pokaže pravu vrednost.
Aaa, nekima je izgleda previse komplikovano da shvate.

Aaa, nekima je izgleda previse komplikovano da shvate.
Kao kupcu bi mi izuzetno iritantno bilo da baratam rekalibrisanjima. Njihov posao je da kalibrisu i da ja kao korisnik ne vidim 5 meseci da je baterija pala 3% . Ako azuriranje donosi kalibrisanje zasto je meni nakon godinu dana i dalje 100% baterija? Potpuno je bezveze opravdavati takve stvari. Ako su vec uveli pracenje baterije onda nemoj da azuriranja budi kalibracija jer se kroz to vidi jeftino pilicarenje.

Ziveli su ljudi i koristili iphone godinama i pre izmisljenog broja zvanog battery health, tako da, opusti se, ne gledaj brojke i koristi telefon jer si ga za to i kupio.

Ziveli su ljudi i koristili iphone godinama i pre izmisljenog broja zvanog battery health, tako da, opusti se, ne gledaj brojke i koristi telefon jer si ga za to i kupio.
Nije to uopste poenta, poenta je da kod pojedinih slucajeva update trigeruje neke stvari koje nisu realne, ili jesu ali onda je kupac zakinut kupovinom starijeg modela. Necu vise o bateriji ko je skontao skontao iz postova iznad sta sam hteo reci..

Polako Battery helth izbija na prvu poziciju uz dnevni SOT.

Moram samo da napisem da mi mnooogo bolje radi swiftkey tastatura nego na ios17.

Pre se nesto zatvarala random i prebacivala na fabricku i slicno, sada bas radi super i kako treba, mnogo je lepse koristiti je nego na ios17.

Meni i dalje brljavi iako sam na iOS18

Na novom telefonu mnogo bolje radi :D

Na novom telefonu mnogo bolje radi :D
Brt osim toga nisam primetio nikakvu razliku između 13 i 15, samo ostrvo i tjt.
I msm da je 15 nešto malo lakši, ili se tripujem, sve ostalo, identično iskustvo, još više identično jer sam sve prebacio sa jednog na drugi..
Nema smisla čak ni 16 uzimati ako imaš 13, lagano.

Brt osim toga nisam primetio nikakvu razliku između 13 i 15, samo ostrvo i tjt.
I msm da je 15 nešto malo lakši, ili se tripujem, sve ostalo, identično iskustvo, još više identično jer sam sve prebacio sa jednog na drugi..
Nema smisla čak ni 16 uzimati ako imaš 13, lagano.
Ja ni sa 11 nisam neku preterano veliku razliku primetio sem za nijansu bolji ekran na 15 ako cemo iskreno. Da sam isao na pro/max vrv bi to bio upgrade vredan pomena. Sledeci put cu ici na tu varijantu kontam tamo negde na iP 17-18 :D

P.S. Drago mi je sto se 16 slabije prodaje nego prethodni modeli. Preterali su sa tim koliko male izmene prave svake godine.

Neko se žalio da ne radi preusmeravanje poziva na 18. Da li je to proradilo u međuvremenu, to mi je jako bitna opcija, ako ne radi neću da prelazim na 18?

Ne znam ko se zalio ali radi od starta, mts i Vodaphone UK...

Ja ni sa 11 nisam neku preterano veliku razliku primetio sem za nijansu bolji ekran na 15 ako cemo iskreno. Da sam isao na pro/max vrv bi to bio upgrade vredan pomena. Sledeci put cu ici na tu varijantu kontam tamo negde na iP 17-18 :D

P.S. Drago mi je sto se 16 slabije prodaje nego prethodni modeli. Preterali su sa tim koliko male izmene prave svake godine.
Pa kad predjes sa obicnog modela na pro, osetis razliku.
Da predjes sa 13 na 13 pro/max (14,15,16) osetices razliku ako nista zbog 120hz ekrana jer je ipak 120, ne moze ni da pridju 60hz ekrani, i svako ko je koristio 120hz ekran sve ispod mu izgleda kao da secka, makar laik bio.
Moja devojka koja nema pojma oko telefona niti sta je 120hz, kada je uzela moj poslovni 13 a sada 15 pitala me sta ovo koci, ona ima 14 pro, i nesvesno je navikla na 120hz i sve ispod joj izgleda kao da secka fon.

Prilozi

• IMG_7941.png
    IMG_7941.png
    183.6 KB · Pregleda: 204
Da li ima neki delay prilikom slanja poruke na whatsappu? Tipa otkuca se poruka i kad klikneš na send - ima delay pola sekunde sekund dok ne pošalje?
Inače 18.1 beta 2
Desi se nekad, al samo u grupama gde malo više slika/videa.
Npr:

Prilozi

• IMG_6878.png
    IMG_6878.png
    160.5 KB · Pregleda: 106
Kod mene na viberu ima delay 15-20 sec. Pisao supportu, savjetuju neke gluposti.

Desava se svuda, pisali smo u tome... nema veze sa wa, viberom do iOS-a je... cekamo da isprave...

Nigde nista kod mene.

Ni kod mene.

Ali mislim da se dosta ljudi žalilo i da će srediti, kao i fabričku tastaturu.

Mislim da su malo sredili ubrzano trosenje baterije na iphone 12, ali ajde da vidimo u narednih par dana.
Uradio sam soft 18.0.1 danas i telefon je bio na 88%, od tog trenutka do sada imam ravno 4h SOT-a i 40% baterije.
To je 12% po satu, inace na ios18 prvoj verziji mi je islo na 20-25%! Ludeo sam, sleti mi na pola baterija do podne
Dakle isao sam sat po sat i sabirao screen on.

Prilozi

• IMG_6601.jpeg
    IMG_6601.jpeg
    88.3 KB · Pregleda: 63
Edit: malo sam lose sracunao, ipak je rezultat oko 14% po satu, bilo je 48% za 3.5h sota (ne 4) sto je i dalje dobar rez.

Ja sam jos na ios16, i imam te neke autheticatore i ostala cuda. da li mogu normalno da upgrejdujem bez ikakvih problema za te authentikatore?

Nazad
Vrh Dno