Šta je novo?

iOS 18

Radi kako bi trebalo, screen time je screen time. Racuna screen time i kada se koristi mirroring na macosu

IMG_0627.png
Bilo bi odlično da Dialer ostane u ovom formatu. Zanimljivo je da se transformiše iz onog njihovog odvratnog u ovaj format kada se pretraži na T9 pa izbrišeš ukucane podatke. Treba da stave ovako po default-u. Primetio sam takodje non response pri javljanju u nadolazećem pozivu. Ne može da se prevuce prstom preko ekrana. Ne reaguje nikako. Mkzda su to prvi bagovi 18ice

Meni se dešava na iPhone 15 da ovako u folderu random ikonica stoji blank.
Ima je, ali kad se folder minimizuje na tren je bude i samo ode blank opet. Ovo treba da ja ikonica za wa, ali eto, nakon minimizovanja foldera brzo nestane.

Prilozi

• IMG_2891.jpg
    IMG_2891.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 121
Ne znam dal jos nekom al meni nedsotaje ona control panel na ios 17

Koliko je kontrolni centar postao tezak..
Prvo odjednom mi treba mnogo vise vremena da upalim ili ugasim wifi i bt..
A o rasporedu ikonica nemam reci, kad jednu ikonicu uhvatim da prebacim na drugo mesto kompletna postavka se pomeri kao da sam ne znam sta uradio, koji debilizam. Nadam se sa je ovo greska koju ce ispraviti.
Ne znam zasto bilo ko tamo smatra da ja zelim da ugasim na jedan klik BT ali samo do ujutru?
Mislim da zasluzujemo malo vise od ovog ponizavanja, napravi dve precice pa nek svako gasi kako zeli!
Jako je jednostavno ON i OFF
Prosto je kao pasulj!

kad sam instalirao betu najgore mi je legao ovaj control center, baš mi dugo trebalo da se naviknem, sad sam na poslednjoj 18.1 developer beti i sredili su neke stvari (iskreno da vam kazem pojma nemam sta, mrzelo me da citam).

Uglavnom sad mi je ovo control center pa mi i odgovara, vizualno lepe ove ikonice za wifi, podatke, bas mi se svidja!

IMG_9314.png

Ne znam zasto bilo ko tamo smatra da ja zelim da ugasim na jedan klik BT ali samo do ujutru?
Mislim da zasluzujemo malo vise od ovog ponizavanja, napravi dve precice pa nek svako gasi kako zeli!
Jako je jednostavno ON i OFF
Prosto je kao pasulj!
Napravi Toggle preko Shortcuts pa ćeš moći da gasiš i pališ na klik. Možda deluje kao duplikat, ali ja sam ostavio i gore levo da ga gasim na 24h i dole desno da mogu da ugasim trajno na klik:

Prilozi

• IMG_6975.png
    IMG_6975.png
    308.1 KB · Pregleda: 105
jel postoji neka fora sa dns adgurd-om kao sto ima na androidu da blokira vecinu reklama na sistemskom nivou(u vecini aplikacija)

Imam jedan čudan bag.
Radio sam reset ajfona 13 koji je na ios 18, jer sam dobio 15 poslovni.
Na tom 13 sam koristio samo fizičku sim karticu, ne sećam se da sam ikad koristio esim.
Kada sam upalio fon traži sim pin, za sim koji ne postoji u njemu, niti ga ima u settings niti fizički, a i fon je resetovan dva puta skroz.
Samo se ide skip npr i tjt, ne traži više nikad ili se ukuca 0000 i kao on otključa nešto al u suštini ništa.
Ne znam kako to da eliminišem, običan fabrički reset iz telefona nije pomogao, bez vraćanja backupa ili nešto jer fon dajem drugu pa ni ne treba da vraćam nikakav backup.
Jedino da probam restore preko itunesa sutra, možda je to "jači" reset?

Samo da javim da sada kada sam uradio restore preko kompa (skinuo sa ipsw i uradio restore u itunes), je sve ok ne pojavljuje se pomenuti bag.

Bome baterija se opasno popravila na 15pm sa iOS 18. Dobijem 7h sot i ostane mi 44% baterije, taj dan sam ga namerno gazio da vidim. Normalnim korišćenjem od 6h ujutro do uveče 23h bude mi na 66%, ovo je bez reseta.

I ja sam generalno zadovoljan , posle skoro god dana 15pm i 92% bh, preko 7h prosek i ostane 20-30%. Koristim dual sim, hotspot sat dva prosek, wifi retko palim.

Da li ima neki delay prilikom slanja poruke na whatsappu? Tipa otkuca se poruka i kad klikneš na send - ima delay pola sekunde sekund dok ne pošalje?
Inače 18.1 beta 2

Apple Watch

Anti witchcraft da izbacis madjije iz telefona zaposednut je :D

Salim se, kao što kolega kaže Apple Watch.

Nešto mi nenormalno jede bateriju na 13 mini. Preko noći ode fazon 40%. Piše kao da je find my u pitanju. Jel imao neko sličan problem?
Na drugom mestu sam našao da je BT u pitanju, kad ugasim bude ok, ali mi se čini da se ovo nije pre dešavalo.

meni na iphone 12 ocaj baterija posle update-a. Ja razmisljam neko vreme da prodam 12 i predjem na neki 15pro, i najvise me kopka ta baterija da li ici na max ili ne, i onda skontam da nije baterije mozda ne bih jos menjao, a kako su mi unistili telefon primoran sam na promenu. I posle nek neko kaze kako ne degradiraju baterije... msm svi znamo da to rade, ali do koje granice ide ljudska pohlepa to nikako ne razumem.

koji god telefon da kupis baterija mu je sve slabija i slabija kako godine prolaze. isto ce biti sa 15 pro max

Gde mi nestade opcija za brisanje duplih fotografija, sve sam probao.

Kolega je uzeo 13icu pre mesec dana, posle up na 18 baterija mu je pala na 97% i dosta mu je manja autonomija. Ebg mozda ne treba ici vise od 2 ios-a od izlaska uredjaja, ocigledno da i novi telefoni bivaju skrkani :)

Kolega je uzeo 13icu pre mesec dana, posle up na 18 baterija mu je pala na 97% i dosta mu je manja autonomija. Ebg mozda ne treba ici vise od 2 ios-a od izlaska uredjaja, ocigledno da i novi telefoni bivaju skrkani :)
Svake godine ista priča, uvek prvih nekoliko verzija ima losu autonomiju.
Zdravlje baterije ne padne zbog ažuriranja nego se samo rekalibriše nakon istog i pokaže pravu vrednost.

Nazad
Vrh Dno