Šta je novo?

iOS 16

LPM kada je ukljucen a ekran iskljucen nicemu ne doprinosi ako ti je generalno uvek iskljucen background … jer SOC radi svakako na eco jezgrima kada je zakljucen ekran i bez LPM :-D veliki procenat baterije gubis preko noci meni verovao ili ne spadne 1-2% preko noci…

Background app reflesh mi je uključen samo za app za dopisivanje, mail i Google keep. Tako mi stoji uvek. Bh je 99% ako je to uopšte bitno. Kad je stigla ova najnovija nadogradnja bilo je ok. Ovo sad ne znam šta mu je.

Ne znam meni je bukvalno top… imas li net na kartici? Ako nemas zato trosi

Imam uvek neta ali što se tiče kućnog neta delim ga preko mi extender-a jer loše hvata net po sobama. Ne znam da li je do telefona, meni izgleda da je do neta ili net plus signal na 2 kartice..

Kad ce novi update? Crkam precicu u vidu shortcuta za zakljucavanje ekrana

Nerealno je da neko može da tvrdi, jedino pretpostavka, na osnovu dosadašnjeg načina puštanja update-ova, da bi uskoro trebali da puste glavnu verziju i update.

Kako se nisu setili da stave power saving mod opciju da je stalno uključena. Simplicity ne postoji po tom pitanju.
Takođe mi nije jasno zašto AirDrop lepo ne radi za broj telefona kontakta, nego jedino ako ubaciš iCloud mail ih automatski nađe. Posebno iritantno od kad su promenili da ne možeš trajno da staviš everyone.

Odavno je default opcija Contacts Only za AirDrop, ali iskreno radi najnormalnije i bez mail-a na iCloud-u za kontakt kome nešto hoćeš da prebaciš 😃

Rekli su krajem ovog meseca da izlazi Update.

Apple to nije rekao već samo sajtovi koji se bave praćenjem Apple-a i svega što je vezano za njihovu firmu . To je najlogičnije, ali ne postoji onaj deo sigurno tad izlazi 😃

Odavno je default opcija Contacts Only za AirDrop, ali iskreno radi najnormalnije i bez mail-a na iCloud-u za kontakt kome nešto hoćeš da prebaciš 😃

Apple to nije rekao već samo sajtovi koji se bave praćenjem Apple-a i svega što je vezano za njihovu firmu . To je najlogičnije, ali ne postoji onaj deo sigurno tad izlazi 😃
Do sad su pogadjali :) mada i ovaj ios radi bas bas lepo, bez i jednog baga sem zvuka notifikacija i dalje....

Kako se nisu setili da stave power saving mod opciju da je stalno uključena. Simplicity ne postoji po tom pitanju.
Takođe mi nije jasno zašto AirDrop lepo ne radi za broj telefona kontakta, nego jedino ako ubaciš iCloud mail ih automatski nađe. Posebno iritantno od kad su promenili da ne možeš trajno da staviš everyone.
Sta te muci lpm cemu to uopste? Moze stalno da bude ukljuceno nego ne znas

Tako je podesis automatizaciju i bez klikova po diskonektovanju punjaca pali lpm … inace lpm ne koristim od ip8 a sad sam na 14 pro 🤣 dakle 5 godina 🤣

Tako je podesis automatizaciju i bez klikova po diskonektovanju punjaca pali lpm … inace lpm ne koristim od ip8 a sad sam na 14 pro 🤣 dakle 5 godina 🤣
ma sto se tice automatizacije podesio sam da kada sam kuci automatski prebaci na 2g a kada se udaljim da vrati na 4g i moram uvek da potvrdim. malo mi je to bzv ili ja ne znam kako da prepodesim, ima li neka fora druga jer pocinje da me smara svaki put

Ja ga nikad ni ne koristim… a sto se tice automatizacije podesi na 25-% sam da pali lpm ako ti to odg… jer 14 pro ne smara vise sa tim 🤣

Ps podesi ovako

Prilozi

• 1A345D83-BFFF-49CF-86BF-9FA7C5B37EBE.jpeg
    1A345D83-BFFF-49CF-86BF-9FA7C5B37EBE.jpeg
    124.8 KB · Pregleda: 122
Ne znam šta pričate za automation kao da ne znam. Kad sam lepo napisao da nema da se namesti trajno u meniju, ne da ne postoji način.

Ne znam šta pričate za automation kao da ne znam. Kad sam lepo napisao da nema da se namesti trajno u meniju, ne da ne postoji način.
Ne pratis temu… isprati bolje malo :) Pitas dobio si odg kako da radi lpm stalno. Opet kazem ako imas neki mator telefon ok , za novije ne isplati se koristiti tu glupost

Prebaceni postovi u odgovarajucu TCL temu.

Ne pratis temu… isprati bolje malo :) Pitas dobio si odg kako da radi lpm stalno. Opet kazem ako imas neki mator telefon ok , za novije ne isplati se koristiti tu glupost
Ja nisam pitao kako da se namesti, rekao sam da je loš dizajn da nema odmah u meniju gde je LPM.

Mozes podesiti da se ukljuci po skidanju sa punjaca, ili rucno iz cc

Sem toga ne vidim neku razliku u odnosu na 16.3.1.

Ima još nekih gluposti poput novih emoji-a i opcije za praćenje potrošnje always on display-a...
Ali ovo vezano za izolaciju kod poziva kontam da će dobro doći svima koji budu u bučnom okruženju.
Ja imam u firmi dosta industrijskih mašina i čim izadjem iz kancelarije, jedva da čujem sagovornika 😆

Must have 🤣🤣🤣

Prilozi

• 0AC415D2-4446-4275-AF62-ADBC99421EA9.png
    0AC415D2-4446-4275-AF62-ADBC99421EA9.png
    71.2 KB · Pregleda: 99
Meni je iskljucen drugog dana, prvi dan upalio radi fore :D

^ ne znam koliko troši AOD kad je namešten da se ne vidi lock slika, nego samo sat i notifikacije? Jel si probao?

Meni je to tolika glupost da nemam komentar… cak kad sam nosio symbian gasio sam opciju aod… iskljucio sam ga po aktiviranju 14 pro 🤣🤣🤣 bukvalno 30 sekundi prvo sto sam dodatno podesio je cam 48 RAW i AOD off

Nazad
Vrh Dno