Šta je novo?

iOS 16

13 pro, isto drzi kao sto je i do sad, od samog pocetka tj. iOS 15, pa do sad, ne vidim razliku.

Nista, sledeci put kada budem krenuo u voznju bajsom od 80+ km-a, i kada hocu da pogledam preciznu vremensku prognozu i ako hocu da saznam da li ceme uhvatiti neki kijamet 50 kilometara od kuce, da se vratim ipak kuci da pogledam na desktopu vremensku prognozu? :D

Pricamo o mobilnim telefonima pobogu...

Ovo se *****avaš ili ozbiljno? O telefonu se i govori, ajd još jednom pročitaj, pa malo razmisli.

Da li može da se ukloni onaj početni ekran sa vidžetima ? Nervira me to

Nisam probao ali valjda ako obrises sve widgete, nestace. :D

da, sada probao. mada to nije pocetni ekran

Nebitno kako se zove ,al glupo je što ne može da se ukloni

Ako mislis na lock screen ja nemam widgete i izgleda mi kao i na prethodnim ios

Prilozi

• F71FABA9-6C7A-43F5-B769-455DD3AE1B59.png
    F71FABA9-6C7A-43F5-B769-455DD3AE1B59.png
    611.9 KB · Pregleda: 73
Ovo se *****avaš ili ozbiljno? O telefonu se i govori, ajd još jednom pročitaj, pa malo razmisli.
Ajao ti homescreen zoves desktop pa sam mislio da si se nesto prebacio te mi bilo cudno, gledam sta ovaj prica, kakav crni desktop, cela poenta je da gledam prognozu preko telefona kad sam van kuce :D

Ne mislim na lock screen, nego na onaj ekran skroz levo ,pre početnog ekrana sa aplikacijama

Možeš da njega ukloniš isključivo kad je na LockScreen-u i to u Settings/Touch ID ili Face ID & Passcode i onda isključiš Today view and Search.
Kompletno da ga isključiš, ne możeš.

Ma 12 mini baterija slabije drzi, noc pregura sa kao 0% potrosnje, al cim ga uzmes u ruku krene svlacenje…

Meni na 13 Pro Max je takodje slabija. Moze biti razlog sto sam bas sad nekad, kad sam instalirao 16.3, instalirao i Luna bloker pa mozda zato pojacana potrosnja.

Proizvodjacu ide u korist da sa svakim update-om baterija bude slabija i slabija, sto uglavnom na kraju navede na novu kupovinu telefona.
A staro pravilo je drzati telefona na sistemu sa kojim je izbacen i ne raditi update, bilo iOS bilo Android.
Ne raditi update ni telefona ni aplikacija. Update u vise slucaja poremeti sve, nego sto poboljsa.

Zveknucu ja njemu reset na fabriku, nije ios toliko mocan da trpi update-e bas da nista ne zeza… Ja sam igrom slucaja morao da odradim update jer mi se slabo cuju notifikacije, medjutim nista… bolje da sam factory odradio na 15.6 prvo.

Proizvodjacu ide u korist da sa svakim update-om baterija bude slabija i slabija, sto uglavnom na kraju navede na novu kupovinu telefona.
A staro pravilo je drzati telefona na sistemu sa kojim je izbacen i ne raditi update, bilo iOS bilo Android.
Ne raditi update ni telefona ni aplikacija. Update u vise slucaja poremeti sve, nego sto poboljsa.
Bila je ta tema vec na forumu, naravno da svakim apdejtom dobijes nove funkcije i mogucnosti. Ne slazem se da ne treba azurirati iako nekad nisam bio tog misljenja.

Po meni je to bas, bas, mac sa dve ostrice. Mislim da je dosta tih percipiranih mana novog softvera psiholosk, a ne realnoi, a da novi featurei i ono sto se dobija azuriranjem vredi vise nego pola sata sota vise dnevno.

Po meni je suludo da se npr iPhone 7 drzi na inicijalnom softveru, umesto na iOS15, pa pola appova nece ni raditi tj nece dati da se skinu, a i svi timovi optimizuju koliko toliko za novije verzije iOSa. Algoritmi za processing fotografija npr se stalno unapredjuju, podrska za nove aksesoare, privacy/adblock resenja, itd, sve to je u novim verzijama.

Mislim da brzih par desetih delova sekunde prilikom otvaranja nekog appa nije dovoljan razlog da se ne apdejtuje. Baterije unutar telefona su cista hemija i oslabe posle par godina jakih vrucina i jakih mrazova, i to je cinjenica, tesko da Apple tu namerno petlja, narocito kad su vec imali problema s forsiranim throttleovanjem kad su ih nahvatali pre par godina bili

Opet, svako moze sta zeli da radi, ali po meni, kao neko ko redovno apdejtuje, i starije i novije modele, ne vidim neke prevelike mane.

Pozz...da li neko ima ios 16 na ipad 5th 2017 ?
Meni je na 14.4. I radi skroz ok,ali bih probao ipados 16 ako radi isto ili brze.

A evo ja sam na iOS jer dobijam update odmah i ne kasni kao na Androidima osim Pixel. Meni cela koncepcija da plaćaš za podršku, a onda to ne koristiš nema smisla.

A evo ja sam na iOS jer dobijam update odmah i ne kasni kao na Androidima osim Pixel. Meni cela koncepcija da plaćaš za podršku, a onda to ne koristiš nema smisla.
Bukvalno. Da mi je svejedno kakvu podrsku ima telefon, a da baterija moze da se menja (i zapravo nabavi u aftersales podrsci) - bio bih na Samsungu S5 i dalje.

Uh. Ja stvarno ne znam sta vi radite sa telefonima pa primecujete ta usporenja, battery leakove i ostalo. Za 12 godina koliko koristim iphone, mozda su 2 ili 3 verzije OS bile problematicne ali to se ispravljalo vec sa sledecom verzijom. Sto se aplikacija tice, tu se cesce desavalo da dodje do problema ali uglavnom posle major update-a aplikacije, sto se takodje resavalo pre ili kasnije. (Mnogo vise me nervira praksa da aplikacije koje sam jednom kupio prestanu da podrzavaju a naprave istu takvu pod nazivom 2 i pocnu da naplacuju pretplatu)

Da li je jedini pravi reset uredjaja Restore telefona, ili je erase all.. iz uredjaja ista stvar?

Suštinski bi trebao, ako želiš da budeš siguran zbog nekog baga, restore, iako erase all content briše sve iz telefona, bar zvanično. Kad bih želeo da zbog nekog baga sve uradim iz početka, i pri tome nisam vezan za to da zadržim postojuću verziju iOS-a, uradio bih restore.
Sa Erase all content and Settings možeš da zadržiš trenutnu verziju iOS-a, a sa restore-om si prinuđen da ubaciš onu koju Apple u tom trenutku potpisuje 😃

Svakako obavezno prvo backup uradi.

U kom ti veku živiš😂

Hahaha, zivim da radim update iOS-a par dana nakon izlaska, ali o toj recenici sam opisao kako bi trebalo neko da radi ako se non stop zali da ima problem posle svakog update-a.
Ja ni jedan jedini problem nisam imao sa sistemom posle update-a, a godinama sam na iPhonu, i Samsungu.

Pre neki dan sam kupio aw7 i sad kada mi stigne mail ili neka poruka, zvuk notifikacije je samo na satu, ne i na telefonu. Da li tako mora ili ja nešto nisam dobro podesio?

Tako je i kod mene sto mi je i super. Glupo da zvone i sad i telefon u isto vrijeme.
Jedino ako je otkljucan telefon, oglasi se na njemu.

Znaci tako mora. Meni se to ne svidja jer na telefonu su razliciti zvukovi za mail ili sms, a na satu je isto. Ja bih stavio na satu bez zvuka, samo haptics a da je zvuk sa telefona, ali izgleda da to ne moze

Može, samo isključi zvuk na aw7. Stavi na silent i haptic i biće kako si želeo :)

Vrh Dno