Šta je novo?

iOS 16

Performanse su popravljene, iPad 9 i 14 pro, pogotovo iPad.

Da li je neko uspeo da update TV OS na 16.3.? Meni stoji da je poslednja verzija 16.2. i ne nudi update.

I sa ios 16 imam isti problem sa notifikacijama i sa zvukom zakljucavanja telefona. Naime, cuje se duplo slabije od zvuka koji cujem pri biranju zvuka notifikacije. Kako odradim apply, zvuk je 50% tisi. Kopao sam sve i svasta i primetio da kad udjem u accessibility /voice over/audio dok sam u tom meniju i notifikacije i zvuk pri zakljucavanju se cuje jasno i glasno. Kako izadjem opet ide tiho…. Jel zna neko resenje za ovo?

I sa ios 16 imam isti problem sa notifikacijama i sa zvukom zakljucavanja telefona. Naime, cuje se duplo slabije od zvuka koji cujem pri biranju zvuka notifikacije. Kako odradim apply, zvuk je 50% tisi. Kopao sam sve i svasta i primetio da kad udjem u accessibility /voice over/audio dok sam u tom meniju i notifikacije i zvuk pri zakljucavanju se cuje jasno i glasno. Kako izadjem opet ide tiho…. Jel zna neko resenje za ovo?
Udjes u garageband napravis zvono i notifikaciju pojacas tamo kolko zelis i eto ja sam tako resio... Ima na netu kako se to radi.
Naravno proveri u faceid & passcode - attention and aware funkciju probaj sa off moze da to zeza.

Udjes u garageband napravis zvono i notifikaciju pojacas tamo kolko zelis i eto ja sam tako resio... Ima na netu kako se to radi.
Naravno proveri u faceid & passcode - attention and aware funkciju probaj sa off moze da to zeza.
I to sam probao i nece... Ni na 15 ni na 16ios. Ok, tnx tako cu nazalost..

Evo u BG pada sneg, na iphone default vremenskoj prognozi tek noćas ga najavljuju. Android uredno prikazuje sneg. Isto pre 2-3 dana, kiša uveliko pada on prikazuje oblačno. Pre jednog od ažuriranja je bila i preciznija od androida.

Ranije su koristili Weather Channel, a sada Dark Sky koji je verovatno manje precizan u nasem regionu (u USA je navodno najbolji). Skini Weather Channel App i imaces istu prognozu kao ranije. Sto se androida tice ne znam, ali mislim da Samsung koristi AccuWeather kao izvor.

Totalna je glupost što ne možeš da biraš koji izvor informacija koristi aplikacija, ali to je Apple...

To u Androidu postoji? Da mozes u samoj aplikaciji da biras koji izvor informacija se koristi? Pa i Google Weather koristi weather.com kao izvor.

U skoro svakoj weather aplikaciji koju sam koristio možeš da biraš između više izvora, i na iOS i na Androidu. Poprilično korisna stvar, posebno nama u zemljama poput Srbije gde je retko koji izvor potpuno tačan jer smo nebitno tržište.

Gledam Accuweather ne moze, Yahoo Weather ne moze, Rain alarm pro ne moze. Stvarno to nisam primetio nigde do sada.

U skoro svakoj weather aplikaciji koju sam koristio možeš da biraš između više izvora, i na iOS i na Androidu. Poprilično korisna stvar, posebno nama u zemljama poput Srbije gde je retko koji izvor potpuno tačan jer smo nebitno tržište.
Daj mi jednu za ios, posto odavno zelim tu funkcionalnost. Nisam znao da to postoji

Ja koristim Carrot, em je informativna, em baca dobre fore :D
Naravno, najbolji feature-i poput biranja izvora se plaćaju (kao i većina kvalitetnih stvari na iOS), mada je meni i default izvor (Foreca) tačniji od Dark Sky.

A šta će vam aplikacija za vreme, pogotovo sa reklamama? Napraviš web prečicu na desktopu da otvori nekog provajdera vremena koji je po tebi najtačniji i rešena stvar. Neću valjda da gledam reklame ili ne daj bože plaćam.

Lično, najviše zbog widgeta i UX-a. Vrlo retko zapravo uđem u aplikaciju, sve bitne informacije su mi dostupne odmah na lock/home screen-u.

16.3 ima bug da kad si na wifi i zakljucas tel posle duze od 5min mirovanja telefon sam ide na mrezni internet, kako uzmes tel u ruke dok pali ekran svicuje na wifi. Na 3 kom isti problem. Zato vise i crpi batt jednim delom.

Mislim da je raprava o tome počela da se vodi još negde od iOS 4 ili 5, koliko se sećam 😃

Ovo ne pišem zbog opravdavanja dotičnih 😃 već fenomenološki.

Na 15.6 nisam to primetio ni jednom… a ne secam se ni na jednom da jesam od 4s pa na ovamo..

Meni je na 16.2 nonstop svlačio bateriju. Noću oko 6% ali vrv i preko celog dana, koristila telefon ili ne, tako da sam telefon punila 2x dnevno. Na 16.3 tačno 50% bolje drži baterija, subjektivni osećaj. Pa sot je bio 2h i nešto svaki put kad hoću da ga priključim na punjač. Uz to je imao bagove u app store i na SwiftKey, ip13 i ipad pro iste bagove. Baš je bilo gadno koristiti telefon. To mi se prvi put desilo od kad koristim ios. I dok su se mnogi žalili na svašta od ios 15 pa na dalje meni je tek 16.2 bio katastrofa. Mislim da se neću mrdati sa 16.3 neko vreme.

iOS 16.3 IP14 sinoć napunio, čačkao malo i oko ponoci otišao na spavanje. Jutros oko pola devet baterija na 100%. Sve prethodne verzije iOS 16 su izvlačile preko noći 4-6%.

Kod mene sve ok nakon par dana. Bio sam na 16.1.1. Nikad preko noci nije skinulo preko 2%.

Jedan od zaključaka bi mogao da bude i da je način promene kamere tokom FaceTime Video poziva ničim izazvan zakomplikovan 😁
Nekad jedan klik na dugme na glavmom displeju, a sad klik na vašu sliku i onda promena kamere.

Meni je na 16.2 nonstop svlačio bateriju. Noću oko 6% ali vrv i preko celog dana, koristila telefon ili ne, tako da sam telefon punila 2x dnevno. Na 16.3 tačno 50% bolje drži baterija, subjektivni osećaj. Pa sot je bio 2h i nešto svaki put kad hoću da ga priključim na punjač. Uz to je imao bagove u app store i na SwiftKey, ip13 i ipad pro iste bagove. Baš je bilo gadno koristiti telefon. To mi se prvi put desilo od kad koristim ios. I dok su se mnogi žalili na svašta od ios 15 pa na dalje meni je tek 16.2 bio katastrofa. Mislim da se neću mrdati sa 16.3 neko vreme.
Ozbiljno poboljšanje baterije na 16.3

14 pro isto drži bar 30% bolje.

Ja ne obracam paznju previse na bateriju ali vidno duze traje nakon poslednje nadogradnje. 13pro

I kod mene na 14 pro vidno poboljšanje.
Meni je na 16.2 bilo malo bolje od 16.1, pa se onda pogoršalo, nadam se da neće tako i ovde.

A šta će vam aplikacija za vreme, pogotovo sa reklamama? Napraviš web prečicu na desktopu da otvori nekog provajdera vremena koji je po tebi najtačniji i rešena stvar. Neću valjda da gledam reklame ili ne daj bože plaćam.
Nista, sledeci put kada budem krenuo u voznju bajsom od 80+ km-a, i kada hocu da pogledam preciznu vremensku prognozu i ako hocu da saznam da li ceme uhvatiti neki kijamet 50 kilometara od kuce, da se vratim ipak kuci da pogledam na desktopu vremensku prognozu? :D

Pricamo o mobilnim telefonima pobogu...

Nazad
Vrh Dno