Šta je novo?

iOS 16

@Amortizzer posle restarta, iOS16 uvek traži logovanje sa AppleID

Za nedelju dana ni jednom. A restartovao sam ga nekoliko puta. I juče samo jednom

Meni svaki put trazi i bas me nervira jer ga ja gasim svaku noc.

Sto zaboga gasis telefon svake noci? :oops:

Ostala navika, nema ko i sta da me smara nocu.Neka odmori a to me oslobodilo svih problema o kojima kukate godinama,pogotovo dok sam bio na Androidu.

zasto jednostavno ne koristis do not disturb ili airplane mode preko noci?

Zato sto imam podeseno da ,od nekih ljudi, prolaze pozivi i poruke pa me nekad istresu iz gace dok sam u dubokom snu😂😂 . Mora tako biti podeseno,da ne ulazim u razloge. Ostavljam ga tako,u zadnje vreme ali ostala navika.

Ja nisam ugasio, niti utišao telefon od ‘98 :D

ja se ne secam kada sam zadnji put resetovao telefon (ne racunam ove restarte kada se update)

Nikad bukvalno… stalnim paljenjem i gašenjem telefona se znacajno utiče na bateriju…

Inače, instalirao 16.1 rc betu… ne vidim neke promene za sada… regularna 16.1 izlazi 24.10.

Tastatura ne baguje vise, tj ne freezuje svakih 10s, izgleda da su opravili u ovom poslednjem. Sad se ceka sta ce polomiti u 16.1 :ROFLMAO:

Muku mucim za 16.03... zazalio sam sto sam updateovao.

Ekran je non responsive kada stignu notifikacije a mogu da otkljucam iako je razlika pola cm izmedju ta dva... na discordu ili ig kada stigne poruka ne mogu da direkt kliknem na nju i zabode app na sekund dve....

Definitivno je 16.03 krs krseva od updatea i cekacu 16.1 da resi ove probleme...

A da ip13pm je u pitanju, tako da ako neko ima isti problem, cisto da zna da nije jedini :)

A da, inb4 "meni sve radi hurr hurr" komentari

Probaj Force restart telefona.

Kakva su Vam iskustva sa integrisanom funkcijom kamere da detektuje tekst (pandan Google Lens-u)? Znam da ovo nije novitet i da postoji čini mi se od prošle generacije, međutim deluje mi kao da je Apple integrisao ovu funkciju samo da bi mogao da se hvali da postoji, a ne jer se očekuje da to neko stvarno koristi, pogotovo ne na jeziku koji nije engleski. Ja sam se prilično razočarao i brže bolje skinuo Lens za iOS. Recimo iOS alat uopšte ne može da prepozna ćirilicu, odnosno može, ali bolje uopšte da ne radi ako radi ovako. Čudno mi je da je Apple implementirao alat koji radi ovoliko loše, doduše moguće je da je to samo za druga pisma i druge jezike, probaću i engleski, moguće da radi savršeno na engleskom.

Na eng radi perfektno, po mom mišljenju i bolje od google lens-a, ali na srpskom katastrofalno jer nema podrške

Da je katastrofalno nije, daleko od toga, ali svakako nije savrseno, kada pričamo o srpskom, engleski je gotovo savršeno, uostalom evo, slikano na briznu na monitoru:

Kaka su Vam iskustva sa integrisanom funkcijom kamere da detektuje telst (pandan Google Lens u)? Znam da ovo nije novitet i da postoji dini mi se od prosle generacie, medutim deluje mi kao da je Apple integrisao ovu funkciju samo da bi mogao da se hvali da postoji, a ne jer se odekuje da to neko stvarno koristi, pogotovo ne na jeziku koji nije englesk. Ja sam se priliéno razocarao i brie bolje skinuo Lens za iOS. Recimo IS alat uop¿te ne mode da prepozna ¿irilicu, odnosno mote, ali bolje uopste da ne radi alco radi ovako. Cudno mi je da je Apple implementirao alat koji radi ovoliko lose, doduse mogute je da je to samo za druga pisma i druge jezike, probatu i engiesta, mogute da radi savr§eno na engleskom.

Pa nije podržana ćirilica…

Meni isto trosi malo vise baterije nego ranije jer Airpods pro 2 ima tag :<

Imam problem od kako sam preso na ios 16 preko noci find my background refresher pojede 10% baterije. Ne znam dal je do air taga dal neko ima slican problem?

Jeste, AirTag trosi bateriju. Ja ga ne koristim kda mi ne treba konkretno

Za iPad je bilo čekanje zbog izlaska novih modela 😃

Zato je se ipad apdejtovao za 20min a iphone 2h remaining. Al smo navalili.

Pa neuporedivo je vise iphone uredjaja, logicno je... uz to svi jure da na primarnom uredjaju urade update a iPad nije hitno...

kakvi su vam utisci sa 16.1? ja sam trenutno na 15.7, odlazem azuriranje maksimalno :D

Nazad
Vrh Dno