Šta je novo?

iOS 16

Da li neko zna kako funkcioniše opcija koja mi se od skoro pojavljuje kad gasim fon? A to je da mi prilikom gašenja piše da je telefon moguće pronaći preko find my phone i nakon što se ugasi. Kako?

Takva mogućnost je dostupna na modelima od iPhone 11 i od iOS 15 mogu da se vide telefoni čak kad su isključeni. Funkcioniše preko drugih uređaja koji prođu blizu tog ugašenog telefona i funkcionišu preko Ultra Wideband tehnologije koja je ubačena u A1 čip i od iOS 13, koliko se sećam i Find My Network.

Možeš to da isključiš, ako želiš u Settings/Find My/Find My iPhone i onda isključiš Find My Network.

Night shift ne, true tone da ali uz color filtere, previše je žuto, malo podesim hue po beloj pozadini…

Imam 12 mini i na ios 16 beta developer 5 sam. Nocas mi skine 17-18% baterije i znam da mi je loš domet ali vidim da prikazuje i povremeno Siri 100% aktivnost (inače mi je bilo iskljuceno ono da sluša za Hey Siri). Sad sam skroz iskljucio Siri pa ću ispratiti jel će se pojavljivati ubuduce( i na AW-u mi je isključena Siri).
3687CBC5-FEA2-415F-99A8-16A8F3F3B1DF.pngB9BBAD4E-AC90-472F-B80B-29886C3634E9.png

I meni se nocas slicno desilo ali sa instagramom, nesto se cudno desava!
Od ponoci do 6 ujutru kad mi je zvonio alarm potrosio je 14% na audio aktivnost

Prilozi

• 4E5C42AA-16F7-407F-99EC-CA982BFA04F4.png
    4E5C42AA-16F7-407F-99EC-CA982BFA04F4.png
    270.2 KB · Pregleda: 29
Isto mi zamrzava tastatura i na 16.03. Čekam sledeći update. Valjda znaju da postoji problem.

Dođem da vidim da l sam jedini
Isto problem sa tastaturom, 12P, posle update-a na 16.0.3

I ja sam digao pre 7 dana na 16.0.3 sa 15.7, uradio fabrički reset i nemam ni jedan bag ni curenje baterije za sad, sve radi odlično

Koristite svi fabricku tastaturu?

Kod mene 13pro max sa fabrickom tastaturom sve okej. Takodje kod devojke obicna 12ica isto fabricka tastatura nema problema.

Zato sto se desava verovatno ko ima third party tastaturu i da mu secka.

Kod mene na fabrickoj radi sve odlično, ne vidim razloga menjati. Srpski ćirilica i latinica, engleski… sama radi ispravku reci po meni odlična.

^
potvrđujem

Pa mozda onda neki reset uredjaja na fabricka podesavanja pomognem, ne znam sta bi drugo moglo.
I meni je super fabricka tastatura, malo je bez veze sto nema predikciju ali dobro makar ispravljanje reci radi kako treba

Poslednja izmena:
Da li se nekome dešava da je zvuk tastature neujednačen da je neko slovo normalnog zvuka, a neko previše glasno? Ranije mi se to po nekad dešavalo samo u Viberu, sada i u Messages. Apple tastatura je u pitanju, poslednji iOS IP12PM

ja sam to imao davno u viberu, sad mi je ukljucen haptic, pa nema potrebe za zvukom

Imam ja taj problem povremeno, kao da se volume pojaca na 100%

Meni je doašo telefon sa iOS 14, pa update na iOS 15 gde nisam vraćao na fabriku, zatim opet veći update ioS 16, ipak dva velika update sa promenom verzije OS, vraćanje na fabrička podešavanja i telefon poleteo. Što neko reče, radi bolje nego sa iOS 15 (ali na 15 nisam vraćao na fabrička).

meni tastatura i na SE2 i na 13 radi skroz normalno, jedino ne radi dobro Viber na oba tel (ne stizu mi uvek notifikacije) ali to je do samog glupog Vibera
IOS 16 mi je odlican, nista mi nije poremetio

Meni je 16.0.3 danas počeo da dobija neke čudne bagove. 13 pro, dignut sa 15.7 i urađen factory reset. Povremeno secne gboard, od 5 poziva kontakata iz imenika dva su mi izašla samo kao broj bez imena, sličice ili ona slova koji stoje u gmailu u glavnoj listi mejlova se izmešaju pa se vrate u normalu, kada sam kliknuo na clear call list okinula je kamera, kad sam restartovao tražio mi je da se ulogujem na apple nalog... Nedelju dana je radio bez greške i danas pobrljavi sam od sebe

Ima i dalje dosta bug-ova na svim 16.xx, kako u fabrickim, tako i u third party aplikacijama. 16.1 ce ubrzo, kada ce velika vecina toga biti ispravljena.

Nazad
Vrh Dno