Šta je novo?

iOS 16

Omogućili su na beta 2 da se vidi procenat baterije na LockScreen-u dok je na punjaču, slično kao na iOS 15. Takođe su ubacili da se smanjenje ili povećanje procenata baterije i vizuelno prikazuje, a ne kao što je bilo da uvek identično izgleda iako se menja procenat napunjenosti baterije.

Ispravljen copy/paste bug. Podrhtavanje kamere još nije ispravljeno za third party aplikacije.

Poslednja izmena:
Ako ispadne da hw problem, neće ga ni ispraviti.

Omogućili su na beta 2 da se vidi procenat baterije na LockScreen-u dok je na punjaču, slično kao na iOS 15. Takođe su ubacili da se smanjenje ili povećanje procenata baterije i vizuelno prikazuje, a ne kao što je bilo da uvek identično izgleda iako se menja procenat napunjenosti baterije.

Ispravljen copy/paste bug. Podrhtavanje kamere još nije ispravljeno za third party aplikacije.
Ulepsao si mi vece ovim informacijama.

• Like
Reagovanja: iOS
Jel pročitao neko whatsapp, telegram I viber nemaju taj problem? Društvene mreže ne koristim, pa me ne dotiče puno.

Да ли се још некоме дешава да вам се телефон понекад замрзне на неколико секунди кад повучете одоздо да отоворите све апликације? Чини ми се да овај проблем нисам имао на 15-ци, али и нисам дуго био на њему јер сам релативно скоро купио телефон. 13 про је у питању.

Meni ne, sve ok.

ne znam da li je do mene ili je ovo najslabije koordinirani apdejt. Uvek su 3rd party aplikacije bile dostupen odmah nakon azuriranja iosa, jer je ta "harmonija" cinila upotrebljivost telefona. Sada, na svako nezadovoljstov izuzetno losim vizuelnim resenjima notifikacijama i ostalim glupostima, odgovor fan baze je "naviknite se". Za moj novac necu da se navikavam ja na uredjaj, vec on na mene. Ip 13 pro distribucija tezine je bila veliki udarac, ovo sad bac bas nema smisla koristiti.

Pa onda nemoj koristiti 😉

ali nije daleko od istine. mi nikako da se zapitamo koji je trenutak kad “unapredjenja” ios ne pomažu već odmazu u korišćenju uredjaja, realno jeste pitanje da li promeniti eko sistem

Poslednja izmena:
Sto da ne. Ako drugi ekosistem nudi resenja koja tebi vise odgovaraju, normalno je da ces preci na njega.

Kako ja vidim celu situaciju: Apple, iako daleko od savrsenog, zapravo jedini nudi pravi ekosistem. Dakle, telefon, tablet, desktop, laptop i dodatke poput slusalica, satova i ostalog sa opetivnim sistemima koji su medjusobno komplementarni. Samsung nudi vrhunske telefone i satove, ali OS razvija Google. Laptopove cak i nema na svim trzistima. Radne stanice uopste i ne proizvodi. Asus ima dobre racunare i telefone ali opet je OS Android i Windows / Linux, itd.

Na kraju se svodi na to da ako uopste zelis bilo kakav ekosistem, bojim se da si prinudjen da koristis Apple, kakav god on bio.

Da slučajno nisu vratili na beti da su na zaključanom ekranu dani u nedelji na srpskom sa ovim mojim podešavanjem jezika? U podešavanju piše na srpskom ali na zaključanom ekranu su na engleskom. To nije bio slučaj na ios 15.

Prilozi

• E392B4E7-4012-4688-80E7-5DD31D884947.png
    E392B4E7-4012-4688-80E7-5DD31D884947.png
    245.5 KB · Pregleda: 38
I sad ne dolaze por, e j..o ih vise Viber kako moze biti ovako ocajan na ios-u

Jos uvek je na engleskom i pored podesavanja da bude srpski... Verovatno jer je to sad widget...

Meni viber radi ok... doduse vise sam na wa, ali nisam imao problema kad se dopisujem sa matorcima na viberu :)

Iphone se2 najlosiji update do sad, a bilo ih je dosta u poslednje 2 i nesto godine. Zapucavanja, kocenje, bagovi itd itd. Nocas zanimljiva stvar, gledao neki video na fb i spustio tel i zaspao, ujutro i dalje fb video ide iako je tel bio okrenut ekranom na dole. Alarm isto ima neki bug ili ne zvoni ili samo se javi na 1-2 sec i to je to. Da nemam masu podesavanja oko google auth vratio bih se na 15, al ovako jedva cekam novi updata.

Iphone se2 najlosiji update do sad, a bilo ih je dosta u poslednje 2 i nesto godine. Zapucavanja, kocenje, bagovi itd itd. Nocas zanimljiva stvar, gledao neki video na fb i spustio tel i zaspao, ujutro i dalje fb video ide iako je tel bio okrenut ekranom na dole. Alarm isto ima neki bug ili ne zvoni ili samo se javi na 1-2 sec i to je to. Da nemam masu podesavanja oko google auth vratio bih se na 15, al ovako jedva cekam novi updata.
Slažem se apsolutno,malo je reći katastrofalan update,bolje da ga nisu puštali.Svakog koga znam u mom okruženju da koristi iphone kuka na iste stvari.BH mi je u 3 dana pao za 2%,ig,fb užasno zapucavaju,telefon se greje kao šporet,baterija ludilo..A pritom je star oko 7 meseci,kupljen nov u A1,punjen isključivo originalnim punjačem itd...Ja zaista ne znam da li je ideja update bila da svi pređemo na novije telefone ali ovo je blagi užaš

Stigao update za Viber

Не и код мене. 16 редован или β? :unsure:

16 redovan. Ali ne zavisi od toga update.

Нема у продавници. Oнда Offload App, па install 18.5.0. Најзад.

Jel se jos nekom desava dok je telefon na punjac i napuni preko 80% kad kuca poruku brljavi slova, nema sanse tacno ispravnu rec da napises. I meni i drugaru tako.

Jel se jos nekom desava dok je telefon na punjac i napuni preko 80% kad kuca poruku brljavi slova, nema sanse tacno ispravnu rec da napises. I meni i drugaru tako.
Ne koristite originalni kabal i punjac?

Originalni oni brzi, znaci identicna situacija

Nisam to probao, ali primetio sam da mi “guta” prvo slovo kada krenem pisati u poruci, pretrazivacu etc… Na ios 15 se to nije desavalo, mozda je do vibracije ko ce ga znati

Nazad
Vrh Dno