Šta je novo?

iOS 16

Ne vidim razloga nekog straha da se ažurira telefon. Čim dođe novo ažuriranje odmah uradim.

Do sada sam uvek radio ažuriranje bez čekanja. Desi se da budu neki sitni bugovi kao sada za vremensku prognozu ali ništa strasno. Govorim o modelima koje sam imao, ne mogu reci za one koje nisam koristio.

Od update-a side button vise ne utisava poziv vec prekida vezu. Ne vidim u setovanjima za side button opciju da promenim, zna li neko gde je setovanje za ovo?

Probaj da koristiš Volume (-) dugme za utišavanje.

side button je oduvek prekidao vezu ako je podeseno u settingsu, ja tako inace prekidam, a utisava se na volume

Deluje mi na 16.4.1 losija baterija u odnosu na 16.4.
Danas veci deo dana kuci na wifi i oko 20h je vec bio na 20% i 5h sot. Sa punjaca skinut u 9h
Do juce bih izvlacio 6h sot stim da bih kuci na wifi bio svega 3h ukupno.

Meni je odlična baterija na 4.1. Noću padne jedva 2%. Ono malo vremena koliko sam na ios-u primećujem da su najbolje nadogradnje x.4 i x.5 a sve do tad uvek imaju neki problemi sa crpljenjem baterije. Kod mene je najgore to kad pada kapacitet dok se telefon ne koristi. Na ipadu je baš druga priča. Moguće i da je do 2 sim kartice, ne znam.

Kad je baterija na 100% onda ne skine ništa tokom noći . Kad je baterija na ispod 80% pre spavanja onda tokom noći skine 4 do 6% zavisi od toga koliko dugo se spavalo . Provereno na 13mini

Kad se iphone skine sa punjača da li na 100% ili ma 80% tipa u 23h naveče do ujutro neće pasti ni 1%. Ako se bude koristio odmah sa punjača onda padne 1-2%. Barem je tako kod mene.

Kad je baterija na 100% onda ne skine ništa tokom noći . Kad je baterija na ispod 80% pre spavanja onda tokom noći skine 4 do 6% zavisi od toga koliko dugo se spavalo . Provereno na 13mini
Nocas sam zaboravio da stavim tel na punjac, sa 67 jutros me je cekao sa 67% :)

Ne trosi svaki uredjaj isto, niti svi mi koristimo iste aplikacije da bi nam baterija bila ista. Treba sacekati malo pa azurirati. Ako se neko sjeca - ios 13.3 je svima napravio problem na 11 PM, na lte i u stand by baterija je nestala za cas (taman sam tad taj model pa se sjecam, isto se desilo i drugarima i poznanicima). Mislim da je problem bio i sa ostalim modelima. Oskrnavio bateriju, onda su to uspjeli malo popeglati sa kasnijim verzijama.

Ne znam, tj zaboravio sam da li je poslije bilo bas vecih problema sa verzijama os-a. Na 13 PM mislim da je jedna verzija 15ke bila top, ali prestao sam pratiti.

Slazem se da ne treba prelaziti u raspravu o baterijama na ovoj temi i valjalo bi nova da se otvori. A ovu ostaviti za ios 16, izmjene, noviteti i slicno.

Poslednja izmena:
Ljudi, dosta više sa pošalicama o bateriji, što je mnogo mnogo je.

Pa izgleda da sve funkcioniše kako treba pa je trajanje baterije jedina tema, a i to je dobro. Ja sam pokrenuo i moj post je jedini izbrisan, ok, fair enough. Ali kad god se pomene baterija, procenti, punjenje od i do %...ja ne mogu a da se ne našalim i sugerišem ljudima da se opuste i prosto koriste telefon. Na svim forumima i svim temama je uvek isto. Apple je uveo BH, Samsung sad ima isključivanje punjenja na 80% i ljudi su očigledno sluđeni. Zato malo šale nije na odmet i opustimo se svi, punimo kad nam treba i to je to. Ionako je realno da svi mi sa foruma smo ljubitelji tehnike i teško da ćemo imati isti telefon za dve-tri godine

A stvarno,što ne otvorite posebnu temu za bateriju? 🤔 Očigledno ima zainteresovanih za tu polemiku...

Dajte zvaničnu mail adresu ili link za direktan kontakt sa Apple. Da svako od nas pošalje na istu zahtev da se srpski jezik uključi u sledeću verziju IOS-a. Čak su i Bugari dobili podršku od IOS-a 16, o Hrvatima i da ne govorim.

Ja bi voleo samo da rese jos pitanje jacine zvuka notifikacije, nije mi jasno da kroz seriju iosa baguje , cas glasno cas slabo, bas bzvz.

Dajte zvaničnu mail adresu ili link za direktan kontakt sa Apple. Da svako od nas pošalje na istu zahtev da se srpski jezik uključi u sledeću verziju IOS-a. Čak su i Bugari dobili podršku od IOS-a 16, o Hrvatima i da ne govorim.

tcook@apple.com

Javi kako si prošao 👋

I dalje imam problem sa curenjem baterije, a nadjoh i u cemu je problem. Whatsapp konstantno radi u pozadini i radi backup, ali zaglavio na 23% i ni da pomeri. Otprilike kako sam presao na 16.4.1 tako sam ukljucio i background app refresh i od tad i imam problem sa baterijom.
Kako naterati whatsapp da zavrsi backup? Danas za 2.5h mi skinuo 30%.

Vrh Dno