Šta je novo?

iOS 11

Update-ovo 6-icu, cini mi se da baterija malo losije drzi. Ostalo radi kako treba, nema nekih bug-ova.

Wifi i Bluetooth kad se ugase iz CC, zapravo se samo otkaci sa postojece mreze/uredjaja ali idalje ostaju upaljeni, za totalno gasenje mora se otici u settings, kao i ranije.

Update-ovo 6-icu, cini mi se da baterija malo losije drzi. Ostalo radi kako treba, nema nekih bug-ova.

Wifi i Bluetooth kad se ugase iz CC, zapravo se samo otkaci sa postojece mreze/uredjaja ali idalje ostaju upaljeni, za totalno gasenje mora se otici u settings, kao i ranije.

Kao neko soft gašenje.. Ali totalno mi je to ok.. Takođe mnogo se brže pali i gasi WiFi i podaci, i neće da mi zalaguje ili čak zakoči kad ulazim u WiFi podešavanja ili za mobilni net, menjanje na 3,4g i to..
Ceo setting mi radi generalno brže dosta..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dialer mi je odvratan. Prošli je bio lepši.

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

Ne samo dialer - usrali su sve i svasta sa ovom ocajnom tipografijom. Steve bi sve dobro nalemao, jer je tipografija njemu bila osnova svega...

Na 7+ (verovatno ocekivano) sljaka sve full. Drzao sam i GM pre ovoga i nema razlike koliko vidim. Saglasan za tipografiju - katastrofa. Otkad je boldovanje fonta postalo veliki dizajneraki manevar [emoji23] mada, ovo je apple...vole oni rupu na saksiji da izmisle s vremena na vreme.

AppStore više ne prikazuje koliko je velika aplikacija kada se updatuje WTF?:
2e7f59256f0c722603aab151d2055688.jpg

Drugo, ja isključim WiFi konekciju a iP i iPad je sami uključe posle nekog vremena i povežu se na mrežu? Jel to neki novi feature i kako da ga isključim?

Poslednja izmena:
Ako ugasis iz cc on ustvari ne ugasi wifi samo se otkaci sa mreze, nije ni meni jasno zasto je to tako. Moras u settings da ugais wifi kao i bluetooth.

Poslednja izmena:
Uh update bas bode oci ljudima koji iole zele simetriju (meni :)).
Messages, Favorites, Contacts, Recent itd... Cemu ovolika slova, boldovana i jos na levoj strani :)

Updateovala sinoc za SE 64GB, nema lagova za sada, niti nekih problema. Videcemo za bateriju. :)

najgluplja moguca ideja da kad ugasis wifi i bt, on ih ne ugasi stvarno vec se samo otkaci sa mreze/uredjaja

katastrofa

e da, i srce bateriju

najgluplja moguca ideja da kad ugasis wifi i bt, on ih ne ugasi stvarno vec se samo otkaci sa mreze/uredjaja

katastrofa

e da, i srce bateriju

Realno ne shvatam poentu ovoga. Zašto ali zašto su ovo ovako odradili? Šta to uopšte znaci? Ako isključim WiFi iz CC-a kada sam kući da li to znaci da će stalno da bude isključen kada sam kući? Ne kapiram ovo!?

Meni za sada app store novi izgleda zanimljivo...neke animacije su mi lepse, takodje mi se svidja sto kad gasis app u multitask-u, nekako mi izgleda da je animacija brza i glatka nekako, ne znam kako da opisem bas tacno...[emoji23]

Messages, Favorites, Contacts, Recent itd... Cemu ovolika slova, boldovana i jos na levoj strani :)

Bode oci i to i ostala boldovana slova. Imam osećaj da se neko dere na mene. Plus zauzuma dobar deo ekrana, da mi je znati koji je ***** to smislio.

Poslednja izmena:

katastrofa

e da, i srce bateriju

Za glupost se slažem, a i ja mislim da troši više.
Jutros u 7 izašao sa 100% na SE 64GB (standardno sve pouključivano, mail, 3G, wifi), nisam mnogo telefonirao, pogledao par vesti, sada je na 90%.

Instalirao sinoc na 7+.
Za sada jako lijepo radi, nema laga, baterija ista (mada je to tesko reci na osnovu ovako kratkog vremena).

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

I ja sam sinoc instalirao na 7 plus,nisam primetio neki problem,fino radi za sada.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Da li primecujete lag prilikom 3d toucha na ikonice? 6s je kod mene

Da, isto i kod mene na 7

Definitivno, dosta laga primecujem.I prilikom raise to wake isto postoji nekad lag. Bice peglanja softvera ovde dosta sigurno.

Realno ne shvatam poentu ovoga. Zašto ali zašto su ovo ovako odradili? Šta to uopšte znaci? Ako isključim WiFi iz CC-a kada sam kući da li to znaci da će stalno da bude isključen kada sam kući? Ne kapiram ovo!?

Ne znam, meni je to super stvar. Sa Wi-Fi se isključujem samo ako taj AP nema internet ili je loša konekcija. Ranije mi se dešavalo da zaboravim da ponovo upalim Wi-Fi pa mi se bespotrebno troše mobilni podaci.

Isto tako i BT, ne traži bilo koji uređaj, ali ako npr upalim BT zvučnik, automatski se konektuje.

Verujem da to sve neznatno utiče na potrošnju baterije, a zgodno je

Ma bilo je tih propusta i u ranijim verzijama. IOS je dizajnerski kompletni haos.
A najjace mi je kad izbace one reklame kako vode računa o detaljima i simetriji.

ce55544c10858855dec101c4aab563a1.jpg

c07c466fbc68456e98b1b54d9cc62d67.jpg

Likovi odgovorni za ove stvari bi kod Steve dobili momentalno otkaz.

Notifikacije su i dalje posebna prica.

Poslednja izmena:
Ubili su korisnicko iskustvo sa ovim update-om, barem meni. Ne mogu da podnesem seckanje i delay i sve to. Nije mi vredan update, pogotovo ovo wifi i bt sto se ne iskljucuje i hara u pozadini. Odem na posao 8 sati, nemam wifi i tamo ce da cedi u prazno. Neka hvala.

Jadni nemaju para da nadograde 10.3.3, garant rade jedan dva programera na svakom novom sistemu, pa ne moze da radi fluidno svake godine novi sistem. Ovo kao Samsung kad ubije, ne vidim neku razliku, posto je gotovo isto.

Ja sam na 10.3.3, a za update cemo videti kad prodje mesec, dva, tri.

TvOS instaliran, da me ne smara i skida update, niti da mi stoji bedz na settingsu.

Drugo, ja isključim WiFi konekciju a iP i iPad je sami uključe posle nekog vremena i povežu se na mrežu? Jel to neki novi feature i kako da ga isključim?

https://support.apple.com/en-us/HT208086

Turn off Wi-Fi and Bluetooth

If you want to completely disable Wi-Fi and Bluetooth for all networks and devices, follow these steps:
To turn off Wi-Fi, go to Settings > Wi-Fi and turn off Wi-Fi.
To turn off Bluetooth, go to Settings > Bluetooth and turn off Bluetooth.
For the best experience on your iOS device, try to keep Wi-Fi and Bluetooth turned on.
Apple zna sta je najbolje za nas :d

@babadook taj kec nije propust. Kada bi bio nacentriran, bio bi niže u odnosu na ostale brojeve jer nema slova ispod. A deluje da je malo udesno, jer je cifra sama po sebi asimetrična.

Kako se vraća sa 11 na 10.3.3.? Bekapovao sam i na iCloud i na iTunes. Ako sam dobro razumeo, sa 11 uradim fabrički reset i kad krenu podešavanja uradim restore sa iCloud?

I još nešto, radio sam bekap na iCloud preko WiFija i jako je sporo to sve trajalo, satima. U toku postupka video sam da je Cloud (pre toga prazan) bio popunjen nekih 1.8GB. Kada se sve završilo, bekap je zauzeo 400 i nešto MB. Jel to u redu sve? Samo fotke zauzimaju 1.4 GB na telefonu.

Prvi put radim ovo sve, pa pitam.

Vrh Dno