Šta je novo?

iOS 10

iTunes nece da sinhronizuje muziku sa telefonom, stoje sivi isprekidani krugovi ispred pesama kad pogledam fajlove na telefonu preko iTunesa. Imam slobodnog mesta, ali nece ni jednu pesmu da prebaci. Restartova osam telefon, palio i gasio sinhronizaciju muzike, obrisao sve pesme sa telefona, ali uvek isto.

Imao sam isti problem i rešio ga ovako: https://support.apple.com/en-us/HT203225

Sent from my iPad using Tapatalk

Reinstalirao sam iTunes, i sada sam vratio stari library i jos uvek se isto. Ne znam, probacu sa drugog racunara..

Ne znam jeste li provalili ali od sada je moguće uraditi Two-Factor Authentication u Srbiji. Ubacili su nas na spisak zemalja.

kul vest mada ne znam koji ce mi sad ovo kad sam odjavio sve sa iClouda...

Ja uključio na fonu i iPadu.

Veoma korisno i logicna potvrda da Apple polako uklapa Srbiju u sve servise :)

Najregularnije prolazi aktivacija, kao i verifikacija svih Apple uredjaja. Ovo mnogo olaksava sve vezano za Apple ID i definitivno predstavlja vaznu kariku u sigurnosnim podesavanjima.

Na nasem sajtu koji se bavi Apple uredjajima ima detaljno objasnjenje svega vezanog za Two-Factor Authentication.

Jos da dobijemo svoju prodavnicu, pa gde bi nam bio kraj.

To je možda bitno novim korisnicima. Sta to znaci ljudima koji su kupili gomilu aplikacija na drugim prodavnicama?

Sent from my iPhone using Tapatalk

To znači dodaš još 100-200€ i vozi Mile ;)

Kako to misliš na drugim prodavnicama? Ja sam menjao sa Croatia na USA i imam sve aplikacije koje sam kupio preko hrvatskog AppStore.

Šta ima da prosvetlim? Promenio sam sa hrvatskog na USA store i imam sve aplikacije koje sam kupio na hrvatskom.

Nisam jedini, i @kudtihaex je to uradio i ima sve aplikacije koje je kupio na hrvatskom storeu.

Šta ima da prosvetlim? Promenio sam sa hrvatskog na USA store i imam sve aplikacije koje sam kupio na hrvatskom.

Nisam jedini, i @kudtihaex je to uradio i ima sve aplikacije koje je kupio na hrvatskom storeu.

Imaš ih instalirane na fonu samo ili ih imaš u AppStore-u kao kupljene?

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

Imaš ih, ali update sada nije free.
I imaćeš ih dok imaš dotičan uređaj ili dok praviš redovno backup.
Prvi put kad uradiš restore, a nemaš backup nećeš više moći da ih povučeš sa App Store-a, pošto više nisi na CRO gde si ih kupio.

Ne pojavljuju se u purchased, ali ako kreneš da ih downloaduješ/kupiš on ti kaže da već poseduješ "prethodnu" verziju aplikacije i da ti je free download. Tako i na telefonu i na kompu.

Imaš ih, ali update sada nije free.
I imaćeš ih dok imaš dotičan uređaj ili dok praviš redovno backup.
Prvi put kad uradiš restore, a nemaš backup nećeš više moći da ih povučeš sa App Store-a, pošto više nisi na CRO gde si ih kupio.

Moram reći da ovo nije tačno jer sam upravo instalirao svež OS na iPad i downloadovao AirMail koji sam kupio preko hrvatskog storea.

Interesantno, pošto sam ja izgubio sve aplikacije koje sam imao na SLO Store-u, a kad hoću neku da downloadujem traži mi da istu platim.

I meni traži da kupim, ali kada pritisneš cenu pa Buy i potvrdiš, dobićeš ovaj dijalog u screenshotu gde ti kaže da si je već kupio.
5507c9549de8e8a6923e0c3fbfd3a428.png

^ Mogu ovo da potvrdim,kada sam se prebacio sa NO store-a na US,nisam imao aplikacije koje sam kupio. Recimo,kupio sam bio camera+ aplikaciju,nemam je vise u kupljenim aplikacijama,sada sam bas probao ponovo da je kupim,medjutim izbaci mi da je vec posedujem i samo je apdejtuje. Ne znam da li se nesto menjalo u medjuvremenu,ja sam isto mislio da sam izgubio sve kupljene aplikacije,prijatno sam iznenadjen [emoji1]

IMG_0519.JPG

Ne pojavljuju se u purchased, ali ako kreneš da ih downloaduješ/kupiš on ti kaže da već poseduješ "prethodnu" verziju aplikacije i da ti je free download. Tako i na telefonu i na kompu.

Da, ovo je 100% tacno, tako i ja pristupam stvarima koje sam kupio pre promene.

Ovo pre nije bilo moguce da se uradi i zato se uglavnom pravio novi nalog za drugi store. Izgleda da su nesto menjali.

Kako god da okrenemo, ovo je odlicno za ljude koji su menjali store :)

Davnih dana to nije moglo :)

Jedino je pitanje sta se desava sa aplikacijama koje ne postoje na CRO store-u a iamte ih skinute sa US Store-a.

Poslednja izmena:
Nije moglo sigurno,ali ima vec 2-3 god kako sam menjao store,vrlo je moguce da se od tada nesto menjalo. Bas sam se prijatno iznenadio,samo sto mi je problem sada da se setim koje sam sve aplikacije imao kupljene tada,jer ih nema u kupljenim aplikacijama nakon promene store-a.

Nije moglo sigurno,ali ima vec 2-3 god kako sam menjao store,vrlo je moguce da se od tada nesto menjalo. Bas sam se prijatno iznenadio,samo sto mi je problem sada da se setim koje sam sve aplikacije imao kupljene tada,jer ih nema u kupljenim aplikacijama nakon promene store-a.

Čim ne možeš da se setiš, nisu ni bitne. [emoji23]
Nego ovo je lepa i korisna informacija. Već sam par puta hteo da menjam store ali nisam hteo da ostanem bez kupljenih aplikacija.

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

I to sto kazes [emoji16] Nego,ove sam se setio sasvim slucajno,pa rek'o da probam bas ponovo da je kupim. Bas iznenadjuju u poslednje vreme,u pozitivnom smislu,samo neka tako nastave.

Nazad
Vrh Dno