Šta je novo?

iOS 10

Zna i google...

Ili neka skine TWRP pa preko njega.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Napisao sam da zakljucaju fon I tablet I ako hoces sifru moras da platis.
Cenim da je na mail dobila sa lažnog maila koji je identičan kao Apple, link koji vodi do identicnog apple linka ali lažnog za reset pass, link kada se otvori je identičan apple sajtu 99%, zatim tu korisnik unese mail i pass da reset resetuje pass ili kupi app ili treći razlog. Tako su došli do lozinke. Čim oni tebi traže da platiš, negde je ukucala pass od naloga, jedan od načina na koji se može doći do pass, čak ovo koriste i kada je ukraden telefon, vi mislite da ste dobili link sa apple sajta da bi locirani telefon, unesete podatke i ode.
Mora se voditi računa gde se unose svoji podaci, žensko ko žensko, još ako ne prati i ne čita pažljivo... Realno malo ljudi provali te razlike, morate biti frik i visiti ovde ili na nekom sličnom forumu.

++++++++++++++1

nema veze to "zensko ko zensko".. Moze to svakom da se desi.. Slaba edukacija i nimalo paznje..
Ali u svakom slucaju moraju da nadju i nacin da sprece orginalnog vlasnika, da ponisti sifru. Dakle ili da mu hakuju mail ili da nadju nacin da promene sifre (sigurnosna pitanja)..
Sve u svemu dosta posla.. a ko se upeca mora bas da je neupucen u sve... a kad se upecas vise od jednom onda ... nemam reci :D

Poslednja izmena:
Prosto je - dosta ljudi cesto koristi istu sifru svuda... ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

iCloud nalog ne mora da se koristi osim za skidanje sa App Store. Sve drugo je opciono. Ja ništa ne bekapujem na iCloud, možda sam eventualno uključio bekap kontakata al to je sve. Bekap radim na laptopu. Da, koristim i Find My iPhone, mada to nije baš od velike pomoći ako je fon ukraden, osim da ga eventualno zaključam, ali ti lopovi bi morali da budu mnogo glupi da ostave ukradeni fon onlajn.

P.S. No to nije zato što mislim da je iCloud nesiguran sam po sebi, nego mi je tih 5GB besplatnih beskorisno - ful bekap ne stane na 5GB, a kao cloud storage koristim druge servise pa nisam imao potrebe za tim. Elem poenta je da je iCloud nalog neophodan samo za App Store, sve drugo je stvar izbora.

Poslednja izmena:
Cenim da je na mail dobila sa lažnog maila koji je identičan kao Apple, link koji vodi do identicnog apple linka ali lažnog za reset pass, link kada se otvori je identičan apple sajtu 99%, zatim tu korisnik unese mail i pass da reset resetuje pass ili kupi app ili treći razlog. Tako su došli do lozinke. Čim oni tebi traže da platiš, negde je ukucala pass od naloga, jedan od načina na koji se može doći do pass, čak ovo koriste i kada je ukraden telefon, vi mislite da ste dobili link sa apple sajta da bi locirani telefon, unesete podatke i ode.
Mora se voditi računa gde se unose svoji podaci, žensko ko žensko, još ako ne prati i ne čita pažljivo... Realno malo ljudi provali te razlike, morate biti frik i visiti ovde ili na nekom sličnom forumu.
Upravo tako.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

@DARK SIDE

Pa ako je dobila lazan apple mail i kliknula to onda nije krivica apple-a vec nje. To ne znaci da se iphone lako krade i zakljucava, vec da postoje ljudi koje je lako prevariti..
Mada nisam siguran da je moguce poslati sa potpuno identicnog maila.. Mora da je licilo na apple-ov mail..
Treba poraditi na edukaciji.

Ja sam dobio taj mail pre par dana. Sve je profi odradjeno,al im je mail adressa malo providna. Bila je @ssl-apple.com

Ma i da odes na link za reset pw koji je na fake site i cak da ne vidis lepo url mozes da kliknes tamo na onaj levi deo u address bar u vecini browsera i vidis da nije apple site...

Regularno Apple inace ne salje takve mail-ove, koliko znam.

Mali off, je l' probao neko 10.3 beta 2? Ja i dalje oklevam da stavim 10.3, na 10.2.1 zaista sve savršeno radi...

Ma i da odes na link za reset pw koji je na fake site i cak da ne vidis lepo url mozes da kliknes tamo na onaj levi deo u address bar u vecini browsera i vidis da nije apple site...

Kapiraj da vecina nas spada u "napredne korisnike".

Vecina njih samo klikne i tu je pocetak kraja.

Svaki iOS 10 ce biti distupan za iOS.
Nikad se ne ukida podrska za neki iPhone na "pola" verzije.
Ako dobije u startu, onda ima sve njegove verzije.

Poslednja izmena:
Ne bih da se mešam, ali šta nekolicini vas radi DARK SIDE, to je za ekranizaciju

Nekolicini :D...?
Ja sam samo hteo da znam kako funkcionise apple-id.. Na to se javio DARK SIDE i rekao da iCloud nije bezbeda i da su njega jednom hakovali, a njegovu zenu 3 puta (i valjda rodjaku 2 puta)..
Onda, posto sam tek krenuo da pratim iphone, logicki da zelim vise da saznam o bezbednosti telefona koji planiram da uzmem....
Mada meni je sve jasno
Covek je priznao da je on kriv i njegova zena (a pre toga lagao) A da ne pricam o tome sto mu je zena treci put nasela.. To je vec za drugu instituciju :D...
Ja mislim da on ne cita sta pise ovde na forumu.. Prvo kaze da nije zarazen preko kompa i da on i njegovi nisu krivi. Da cesto menja sifre i da su mu provalili sifru..
A onda je priznao da je na mail stiglo apple (lazni apple) obavestenje o promeni sifre.. Znaci nisu mu provalili nego je on sam dao (ili njegova zena)..
Dakle njegova tvrdnja da icloud, pa samim tim i ios, nije bezbedan pada u vodu, vec se dolazi do konstatacije da su, bar u pogledu bezbednosti, oni tehnicki pri**upi..
I pametno sto je iskljucio.. Osecam da bi bankrotirali odgovarajuci na mail-ove..

Poslednja izmena:
Nije nešto što radi prvi put. Samo se ne treba se pecati, i to je to ;)

n1tr0 , postoji mogucnost bypass icloud-a , ali onda nemas appstore, vec koristis samo default aplikacije

Nazad
Vrh Dno