Danas sam presao na SBB, i ubuduce nameravam da menjam provajdera cim bude neka bolja ponuda. Vec sam prevaren od Telekoma i izgubio sam vec 2 i po meseca, ili nesto manje ako se racuna ovo jadno povecanje od 33 posto na najbrzem paketu koji ja imam. Mislim da bi trebalo da nastavimo pritisak zbog pomoci ostalim korisnicima kojih ima mnogo i koji nemaju alternativnu opciju. Takodje od samog Telekoma zavisi i SBB, a i cela ponuda na trzistu. Ali predlazem da u znak protesta svi predjemo, pa cemo videti sta ce Telekom da radi kad izgubi veliki broj korisnika. Ali pozivi i pritisak treba da se nastave i to svakodnevno. Treba da ih zovemo svaki dan, dok potpuno ne polude, treba im disati za vratom, stalno imati neke zelje, predloge, molbe, zahteve. Jedino tako mozemo dobiti ono sto hocemo. A moj cilj je trenutno 24 megabita ADSL i 30 megabita kablovska, sto ce naterati Telekom da pocnu da nude i VDSL od 50 megabita. Uostalom sve je jako prosto, samo nema nikoga da to sve sprovede. I jos nesto, hocemo i televizore uz pakete, ako vec daju modeme i dekodere nek nam daju i televizore, zasto smo mi losiji od Slovenaca. Uostalom ima nas mnogo vise, pa ce na kraju vise i da zarade. I to necemo Philips nego Samsung televizore. Eto jednog dobrog predloga, sutra svi da zovemo i kazemo da smo culi da u Sloveniji nude televizore uz IPTV i ostale tv pakete i trazimo to i kod nas. I onda tako svaki dan. Ta dva minuta dnevno za poziv od nas 10 000 i njima ce biti prebukirani telefoni po ceo dan, jednostavno non stop ce ih zvati neki "cudaci" koji ce traziti nesto. I jedino resenje ce biti da nam i ponude to nesto.
Takodje mislim da se nismo ovde dotakli jos jedne teme:
ADSL na istoj brzini kao i kablovska je 20 posto sporiji, to svi znamo i prihvatili smo za normalno, ali zasto? Zar nije logicno da u tom slucaju ponude brze od konkurencije, jednostavno mora se dodati i informacija da je trenutno ADSL za istu brzinu kod Telekoma skuplji za 20 posto nego kod SBB-a (Eunet, Sezam i ostale pljackase necu da pominjem). Jedina firma koja po ceni parira je PTT i to tek kad prodje 12 meseci i kada dobijete popust. Tada vam je kod te firme ADSL i dalje 20 posto sporiji na istom paketu kao i kod SBB-a, ali je za 20 posto jeftiniji, pa mu dodje na isto.
Takodje moram da napomenem da ovaj gubitak brzine u pocetku bilo nadoknadjen od strane Telekoma. Setimo se samo testa u Svetu kompjutera u kome im je na najslabijem paketu od 256 kb/s bila pustena brzina od 384kb/s sekundi da bi se taj nedostatak smanji i zataskao. Ne znam zasto svi koji znamo za gubitak od 20 posto cutimo. Zasto uopste ljudi uplacuju kod skupih provajdera. Telekom bi morao u konkretnom slucaju da nudi pakete brze pakete, dakle ako SBB ima 1, 2 i 3, oni bi morali da nude 1.5, 2.5 i 3.5 ili 2, 3 i 4. Naravno na ovo niko ne obraca paznju.
Takodje hocu da vas obavestim o najnovijim informacijama, a to je da je Telekom inace od samog starta prepustio ADSL provajderima da bi se na odredjeni nacin pomalo prikrio njihov monopol, a da je nov cilj potpuno gasenje svih ISP operatera kod nas. Jednostavno ko ce jos da uzme ADSL kod drugog provajdera, kad IPTV ima samo Telekom, a i sto bi uzeo kod drugog kada ce u Telekomovom paketu biti i fixni telefon, odnosno mesecna pretplata sa neogranicenim pozivima ka fixnim mrezama.
P.S. Nazalost moram da priznam da osim mojih predloga nisam primetio da se i vi ostali angazujete i dajete predloge ideje i zahteve, sto bi bilo odlicno, jel se moramo zajednickim snagama da se izborimo za bolji net. E sad neko za net, neko za druge grane i malo po malo bice bolje, ali sve je iskljucivo i samo do nas. Ako se mi ne iscimamo niko to nece umesto nas.