Šta je novo?

Intel Skylake

Nisam,posto 99% ljudi koje znam nisu nesto zaludjeni racunarima/igrama...Imam neki stari bloody mis njega sam probao i isto se ponasa.

Stvarno ne znam sta vise da probam,totalno sam odlepio,nema veze aj da ne spamujem vise ovu temu,i onako nema vajde da vas smaram..Probao sam preko 100 stvari...

Jos mi je ostalo kao ideja da nije mozda bios ili neko podesenje u crimson drajverima

Probaj na integrisanoj grafickoj.

@cimi

Ja imam Haswell-E, 2x290x. Otkako sam instalirao Win10 imam bas velike probleme sa misem i tastaturom. Sa VMware se cesto javlja zaglavljivanje kompa na par minuta a u Fallout 4 mi se desava da mis skroz otkaze pa moram da ga utaknem ponovo u USB.

Ovo se nije desavalo pod Win 7. Tako da razmizljam da se downgradujem u skorije vreme

@cimi

Ja imam Haswell-E, 2x290x. Otkako sam instalirao Win10 imam bas velike probleme sa misem i tastaturom. Sa VMware se cesto javlja zaglavljivanje kompa na par minuta a u Fallout 4 mi se desava da mis skroz otkaze pa moram da ga utaknem ponovo u USB.

Ovo se nije desavalo pod Win 7. Tako da razmizljam da se downgradujem u skorije vreme
Ne moraš se vraćati na 7-micu, 8-mica je super ispeglana, a radi bolje i brže od 7-mice :type:

Da li je neko od vas probao Skylake sa DDR3 memorijom?

@ADAM maaaaaa ja sam baksuuuuuz.Evo vec 3 dana pokusavam da predjem na 7cu ali prilikom instalacije sa usb mi izbacuje poruku da ne moze da nadje drajvere za misa aaaaaaaaaa vidim da se to cesto desava.

Ja sam sad definitivno ubedjen da je neki problem do podesenja u biosu,jer sad sam ubacio i mis i tastaturu u usb 2.0 portove.Radi neko vreme u igri savrseno i onda pocne da ponovo leti po ekranu.

Dok mi je u windowsu savrseno,znaci bez ikakve greske radi.Ali cim udjem u neku igru pocne da mi klizi kao da je na ledu mis.

Jel moze neko ko ima Z170 maticnu da mi kaze kako je on podesio u biosu(PUNO BI MI ZNACILO DA NAPRAVIM REPER SA MOJIM BIOSOM).

A sto se tice instalacije win7 nece nikako da mi prepozna usb,prepozna ga bios,itd i onda mi tokom instalacije izbaci gresku.

Sve mi se cini da je ono "spaljivanje" socketa ostavilo neke posledice i na processor...

Pa generalno to bi bilo logicno,ali ne moguce da isti mis u Win10 satima radi bez greske savrseno u istom portu,a onda cim udjem u neku igru pocne da mi brljavi.

Aj plz ako neko moze da mi okaci sliku biosa na Z170 sa podesenjima za usb,pa da to isto prekopiram.

@ADAM maaaaaa ja sam baksuuuuuz.Evo vec 3 dana pokusavam da predjem na 7cu ali prilikom instalacije sa usb mi izbacuje poruku da ne moze da nadje drajvere za misa aaaaaaaaaa vidim da se to cesto desava.

A sto se tice instalacije win7 nece nikako da mi prepozna usb,prepozna ga bios,itd i onda mi tokom instalacije izbaci gresku.

Isprati ova uputstva, W7 po defaultu ne moze sa USBa da se instalira na Skylake sistem: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?368237-Windows-7-Skylake-iliti-dođite-da-lečimo-frustraciju
Tesko da je do podesavanja u BIOSu, previse specifican problem da bi bilo do njega. Predlazem da modifikujes W7 instalaciju po uputstvu sa linka pa onda vidi da li je softverski problem.

Sve mi se cini da je ono "spaljivanje" socketa ostavilo neke posledice i na processor...
To sam mu i ja rekao pre neki dan, nadam se da nije ali sve mi vuce na to.
Bojim se da samo gubi vreme i zivce ganjajuci problem po biosu ili vracanjem na sedmicu...

Ja sam sad definitivno ubedjen da je neki problem do podesenja u biosu,jer sad sam ubacio i mis i tastaturu u usb 2.0 portove.Radi neko vreme u igri savrseno i onda pocne da ponovo leti po ekranu.

Dok mi je u windowsu savrseno,znaci bez ikakve greske radi.Ali cim udjem u neku igru pocne da mi klizi kao da je na ledu mis.

Jel moze neko ko ima Z170 maticnu da mi kaze kako je on podesio u biosu(PUNO BI MI ZNACILO DA NAPRAVIM REPER SA MOJIM BIOSOM).

Instaliraj Windows 8.1 ako se isto desava , hardverski je problem.

Od juce, ponosni sam vlasnik 6700k :D Neki savet za OC ili link ako neko ima, bio bih mnogo zahvalan.

Zahvaljujem, cim budem imao vremena probacu sta moze ovaj primerak. :)

Od juce, ponosni sam vlasnik 6700k :D Neki savet za OC ili link ako neko ima, bio bih mnogo zahvalan.
Neka te lepo i dugo sluzi [emoji4]

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Da li za Skylake non-K cpu sa MB H110/H170/B150 kada se koristi integrisani gpu posto se stalno pominje da kod Skylake-a veliku ulogu ima brzina ram-a, da li u ovom slucaju brzi ram od 2133MHz ima nekog znacaja ili ne?

Na tim plocama memorija ni ne moze da radi na vise od 2133Mhz.

Na tim plocama memorija ni ne moze da radi na vise od 2133Mhz.

Znam da na tim plocama ne moze da ide vise od 2133MHz, mislio sam da li ima benefita na samoj relaciji cpu - integrisani gpu. Znaci da bi sve imalo smisla sa integrusom mora biti i Z170 ploca, tako sam te razumeo?

Poslednja izmena:
Da,treba jaca ploca i benefita ima itekako kada se roknu memare preko 3200Mhz+
Ja sam moju dizao na 3600 i kaunter je picio na 125-130 frejma bez problema na integrusi

Znam da na tim plocama ne moze da ide vise od 2133MHz, mislio sam da li ima benefita na samoj relaciji cpu - integrisani gpu. Znaci da bi sve imalo smisla sa integrusom mora biti i Z170 ploca, tako sam te razumeo?

Da. Samo sto za tu razliku u ceni (Z170 i brza memorija) je isplativije kupiti diskretnu graficku. :d

Naravno da treba discretna jer memara skalira odlicno i sa njom

Covek je spominjao koriscenje integrisane grafike. Zato sam napisao da je isplativije kupiti diskretnu nego Z170 i brzu memoriju.

Da li ima neko od forumasa iz Novog Sada kod koga bih u utorak, sredu mogao da proverim 6700k da li radi posto cu uzeti tray primerak od jednog forumasa a nemam plocu na kojoj bih mogao da proverim ispravnost?

reklama obična, nisam impresioniran.

za 2133+ Mhz ipak treba z170.

Kolege ako ima nekog, zna nekog ko hoce da prodaje 4790k za neke ok pare neka mi javi na PM, placam kesom bez zamena. Hvala

Poslednja izmena:
Kolege ako ima nekog, zna nekog ko hoce da prodaje 4790k za neke ok pare neka mi javi na PM, placam kesom bez zamena. Hvala

Odustao, uzeo sam 6700k. Jel ima neko da preporuci neku memoriju koja je raspolozena za OC za neke normalne pare? Zanima me kit 2x8GB.

Vrh Dno