Šta je novo?

Intel Skylake

g.skill trident z 3000/3200 cl15/16 moze i cl14 ako nadjes al je u startu dosta skuplja,ove su tu negde oko 100jura

g.skill trident z 3000/3200 cl15/16 moze i cl14 ako nadjes al je u startu dosta skuplja,ove su tu negde oko 100jura

Gde da nadjem to, daj neki link? Nasao sam Predatora HyperX 3200(2x8) za 14k. Cena je razumna samo ne znam kako se klokuje/spustaju latencije.

Kod najpopularnijeg "madjara"

Zaboravio sam, zvao sam ga danas bas za tu memoriju(80eur 2x8GB@3200 - koliko sam video na netu mogu da se spuste latencije malo :) )- nije bio dostupan, sad ponovo - opet nije dostupan :(

Delid je najmanje bitan od njihovih usluga, prodaja binovanih primeraka je daleko bolja.

Zamisli ovo, dal je moguce da je ovolika razlika u OC-u 6600k - znaci ista voltaza, ista memorija samo druge ploce i klokovi se razlikuju i po 500MHz-a od ploce do ploce :zgran:

gta5_oc.png

http://pclab.pl/art66682-4.html

^^Zanimljivo :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Uopste ne znam koju plocu da uzmem za 6700k, ne bih da dodajem vise V ako ne moram, hocu da kazem pre bih uzeo plocu koja sa manje V posti ze bolji klok(niza temperatura u svakom slucaju i duzi vek CPU-a teorijski). Znam da je power regulator izbacen iz procesora na Skajlejku, znaci da opet ploca ima potpunu kontrolu nad strujom za razliku od Hasvela(razlog kazu zasto se Hasvel greje koliko se greje izmedju ostalog). Sad po ovom sa pclab-a samo Maximus ploce imaju smisla zar ne?

Zna se sta je Asus ROG sa razlogom :)

Zna se sta je Asus ROG sa razlogom :)

Ne treba mi nista od njihovih dzidza/bidza, znaci zanima me samo OC sa sto manjim V i stabilnost naravno. Pazi ja na ploci od 100eur MSI Z97-G43 imam apsolutno savrseno stabilan klok 4690k@4,7/1,3V(4,5/1,2V) - znaci nista mi ne bi vredelo za moje potreba ni da sam dao 400eur za neku giga mega ultra fancy plocu. I memorija razbija 2400(CR1 CL 10-12-12-15). Jednostavno mi nista od tih features-a sto daju uz premijum ploce ne treba. E sada je problem sto je V regulator posle Haswell-a vracen na plocu i plasim se da sa nekom tako jeftinijom plocom necu biti zadovoljan kao sto sam bio sa Haswell-om :( Uopste nisam u fazonu da placam nesto sto mi uopste ne treba niti se palim na ROG brending, Krait, Gaming itd, zanima me samo "pure performance" .

Recimo ova ploca za 18k Asus Z170-A ima sasvim finu naponsku i trebalo bi da radi ok ali test onih Poljaka pokazuje da samo Asus Maximus ploce imaju smisla za OC Skylake-a. Pare nisu uopste problem samo ne kupujem bespotrebne featurse koji mi uopste nisu potrebni stavise iritira me neki bespotrebni software u sistemu. Bas sam u dilemi :(

Od Maximus ploca naginjem ka Rendzeru za 24k koji je kazu potpuno isti kao Hero za 28k sem plastike oko backplate-a i skracen je za 2 sata porta(malo se i boja razlikuje) - sve ostalo je potpuno isto i mala bombonica Maximus Gene(ona nije trenutno dostupna - stize tek za 2 nedelje u Srbiju) . Ako neko ima neki bolji predlog za plocu mojih poreba otvoren sam za sve predloge i DA - veliki sam fan OC-a :)

Poslednja izmena:
Epa "fanu" za max oc mora da se otvoris,nema i jare i pare :p

Djaba ultra,mega,giga ploca ako ti bude krs CPU,sve pada u vodu,mora da nadjes dobar primerak :D

Poslednja izmena:
Ne treba mi nista od njihovih dzidza/bidza, znaci zanima me samo OC sa sto manjim V i stabilnost naravno. Pazi ja na ploci od 100eur MSI Z97-G43 imam apsolutno savrseno stabilan klok 4690k@4,7/1,3V(4,5/1,2V) - znaci nista mi ne bi vredelo za moje potreba ni da sam dao 400eur za neku giga mega ultra fancy plocu. I memorija razbija 2400(CR1 CL 10-12-12-15). Jednostavno mi nista od tih features-a sto daju uz premijum ploce ne treba. E sada je problem sto je V regulator posle Haswell-a vracen na plocu i plasim se da sa nekom tako jeftinijom plocom necu biti zadovoljan kao sto sam bio sa Haswell-om :( Uopste nisam u fazonu da placam nesto sto mi uopste ne treba niti se palim na ROG brending, Krait, Gaming itd, zanima me samo "pure performance" .

Recimo ova ploca za 18k Asus Z170-A ima sasvim finu naponsku i trebalo bi da radi ok ali test onih Poljaka pokazuje da samo Asus Maximus ploce imaju smisla za OC Skylake-a. Pare nisu uopste problem samo ne kupujem bespotrebne featurse koji mi uopste nisu potrebni stavise iritira me neki bespotrebni software u sistemu. Bas sam u dilemi :(

Od Maximus ploca naginjem ka Rendzeru za 24k koji je kazu potpuno isti kao Hero za 28k sem plastike oko backplate-a i skracen je za 2 sata porta(malo se i boja razlikuje) - sve ostalo je potpuno isto i mala bombonica Maximus Gene(ona nije trenutno dostupna - stize tek za 2 nedelje u Srbiju) . Ako neko ima neki bolji predlog za plocu mojih poreba otvoren sam za sve predloge i DA - veliki sam fan OC-a :)

kolega što bi se uopšte akao sa skajlejkom ako koristiš konfu iz potpisa ?

što se tiče z170, kapiram da 6600k ide na preko 4,2 kod skoro svih malo ozbiljnijih(120+e)...

Poslednja izmena:
kolega što bi se uopšte akao sa skajlejkom ako koristiš konfu iz potpisa ?

što se tiče z170, kapiram da 6600k ide na preko 4,2 kod skoro svih malo ozbiljnijih(120+e)...

Paaa, sta znam. Mislio sam da odem na i7. Samo mi jos fali ploca i ram :D

Prilozi

• 0-02-01-25535214945c85db9b9574df877ab720e40c2a581aabc8340aedc48ee499c154_full.jpg
    0-02-01-25535214945c85db9b9574df877ab720e40c2a581aabc8340aedc48ee499c154_full.jpg
    262.7 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Uzmi asus z170 pro gaming sjajna ploca. Ja drzim moj na. 4.5ghz na 1.33v. Bolje ce da ti objasni Nesa970 on je bolje upoznat :)

Uzmi asus z170 pro gaming sjajna ploca. Ja drzim moj na. 4.5ghz na 1.33v. Bolje ce da ti objasni Nesa970 on je bolje upoznat :)

Slazem se sa ovim, samo ja drzim 6700k na 4.5Ghz 1.34 :d Nisam testirao da li moze jos, ali moracu. Odlicna ploca u svakom slucaju.

vec imas proc, to je druga priča :) jel si uzimao jedan od onih 10 sto su skoro bili na oglasima ? :)

Da, bilo ih je 12. Nego mala razlika izmedju Rangera i Asus z170 Pro Gaming, za 2 nedelje stize i Maximus Gene mozda bude i koji dinar jeftinija(mislim nije da mi je sad to nesto bitno na tu cifru) ali je mala i kompaktna, vise volim male stvari. Sta znam, iskreno nisam ljubitelj Asusa ali po onim Poljacima nista mi drugo ne pada na pamet da se uzima. MSI G170-G43 Plus nema kod nas niti znam kada ce da bude a ni jedna MSI se nije pokazala nesto(volim MSI brend za razliku od Asusa).

Slazem se sa ovim, samo ja drzim 6700k na 4.5Ghz 1.34 :d Nisam testirao da li moze jos, ali moracu. Odlicna ploca u svakom slucaju.
Tvoj i7 na 4.5 kida sve pred sobom :)

Na Haswellu nije bilo cool da se tera nista preko 1,3V , gde je ta granica na Skylake-u?

Trpi Haswell sve do 1.4v bez problema :) Mislim da ne bih terao Skylake preko 1.45v.

Moze vise samo ako je na vodi jer i hasu ja teram na 1.45v :D

Na Haswellu nije bilo cool da se tera nista preko 1,3V , gde je ta granica na Skylake-u?

Vazdusno hladjenje 1.3-1.35v. Vodeno moze i na 1.4v.

Moj 6700k drzim na 4.5ghz @ 1.30v. Temp u AVX sintetici max 75c. Igrice i ostalo ~55c... Kuler Noctua U14S.

Te dzidza bidze su totalno sporedna stvar. Poenta je da ASUS ROG ploce imaju by far najkvalitetnije naponske i biose za OC. Primera radi ono sto ja na X99-S (koja je top notch ploca) mogu sa 5820k, Rampage V zahteva 20mv manje. Dok Rampage V Edition 10 trazi jos manje napona.

Vrh Dno