Šta je novo?

Intel Skylake

Idi slobodno na jeftiniji i5 4460 (160 evra preko Madjara), nema nikakve razlike u gamingu. A posto su zakljucani procesori, mozes uzeti i neku H81/B85 plocu - nema potrebe za Z97.

Idi slobodno na jeftiniji i5 4460 (160 evra preko Madjara), nema nikakve razlike u gamingu. A posto su zakljucani procesori, mozes uzeti i neku H81/B85 plocu - nema potrebe za Z97.

Uh, ne znam sta da radim. Da li da uzmem i5 4460 i jeftiniju plocu ili i5 4690k i tu z97 plocu radi overkloka? Sta mi savetujes, posto i sa prvom kombinacijom sam miran narednih godina, a sa drugom moze biti jos jace i uboitijie posto je najjaca serije i5 procesora. Preko kojih Madjara, ima neki sajt? :)

Poslednja izmena:
4690k i z97.

Savetujem ti prvu kombinaciju. Taman ostatak novca preusmeris na primetno jacu graficku, koja bi ti donela vise fps brojke nego bilo kakav overclock. ;)
Imas pm za Madjare.

Sačekaj koju nedelju za gtx1070, ako imaš toliki budžet (380-400€).

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Nemam jos nikakav budzet, krenuo sam da odvajam od plate :) Da li bi r9 380x 4 gb dd5 bio odlican izbor u narednim godinama?

Nemam jos nikakav budzet, krenuo sam da odvajam od plate :) Da li bi r9 380x 4 gb dd5 bio odlican izbor u narednim godinama?

Trenutno da, a u narednim godinama ne. Cekaj jun, dolaze nove graficke, a mozda bude i neka korekcija cena trenutnih jacih a pogotovo polovnih.

Navodno bi ovih meseci trebalo da se pojavi nova serija AMD grafickih kartica. Skoro je predstavljena. U pitanju je rx 480, cija ce cena biti od 200$ pa navise. Ne znam koliko ce ovi nasi uvoznici da se ograde, ali ja bih sacekao da vidim. To ce ti sigurno biti bestbuy.

bice po oglasima gtx 970 od 250 do 280e za koji mesec kad se pojave 1070.

Za 200e max ako RX 480 bude kao što se najavljuje.

Moja GTX 970 Strix (domaca garancija) ode pre neki dan za 260e, i to je max trenutno :(

Sad samo neko ko je neinformisan moze dati za polovnu GTX 970 250+€ kad za 20 dana izlazi Rx 480 koja ce biti i jeftinija i manje trositi i brza, a usput jelte i nova.
Do kraja juna ko proda GTX 970 izvuce neku pristojnu cifru poslje toga te polovne GTX-ice nece moci preko 150, realno samo neko neinformisan moze da je kupi.

Nisam bas siguran da ce biti brza... Ne znamo jos to Sacekajmo da izadje rx 480...testove itd... I kod nas ima da cepe cenu 300e..u to sam siguran

Nisam dugo bio u toku, pa cu sada postaviti dva 'sasava' pitanjca :) Znam da je bila neka prica jos kod i5 2500K i i7 2600K da oni nemaju 'virtuelizaciju'. Mozda sam ja sve pogresno skontao (vrlo moguce), ali evo pitanja...

1)
Da li intelovi procesori koji imaju 'K' sufiks (i5 6600K, i7 6700K) mogu da koriste VirtualBox kako bih u njima pokrenuo drugi operativni sistem?

2)
Da li taj drugi (virtuelni) OS moze da ima pristup internetu istovremeno dok i glavna masina? Znaci da istovremeno dele pristup mreznoj karti.

Pitam, jer razmisljam o upgrade-u sa E8400...

pa nece biti lose gtx 970 sli za dx12 koliko sam razumeo vram se stakuje? 8 odnosno 7gb vrama :d

Nisam dugo bio u toku, pa cu sada postaviti dva 'sasava' pitanjca :) Znam da je bila neka prica jos kod i5 2500K i i7 2600K da oni nemaju 'virtuelizaciju'. Mozda sam ja sve pogresno skontao (vrlo moguce), ali evo pitanja...

1)
Da li intelovi procesori koji imaju 'K' sufiks (i5 6600K, i7 6700K) mogu da koriste VirtualBox kako bih u njima pokrenuo drugi operativni sistem?

2)
Da li taj drugi (virtuelni) OS moze da ima pristup internetu istovremeno dok i glavna masina? Znaci da istovremeno dele pristup mreznoj karti.

Pitam, jer razmisljam o upgrade-u sa E8400...

1) Svi procesori danas ( a i od prije 12-13 godina kao npr. P4 2.8C i Celeron Nortwood 2.4GHz) mogu da pokrenu virtuelnu mašinu i trenutno većina procesora ima Intel VT-x, AMD-V. Ti što si naveo imaju VT-x i VT-d.

2) Može.

Poslednja izmena:
Sad samo neko ko je neinformisan moze dati za polovnu GTX 970 250+€ kad za 20 dana izlazi Rx 480 koja ce biti i jeftinija i manje trositi i brza, a usput jelte i nova.
Do kraja juna ko proda GTX 970 izvuce neku pristojnu cifru poslje toga te polovne GTX-ice nece moci preko 150, realno samo neko neinformisan moze da je kupi.

Kako ovo smesno zvuci sad ...informisani vidoviti Zlatko :d

@Sass Drake: hvala na odgovoru.

Sent from my SM-T113 using Tapatalk

samo kod originalnog haswell-a su se glupirali da zakljucani imaju vt-d a otkljucani nemaju,ako me secanje dobro sluzi.posle sa rifresom su vratili oba seta instrukcija na sve proceve.

@umart: ok, znaci od i3/i5/i7 4*** ogranicenje je uklonjeno. Hvala!

ne drzi me za rec,ali samo kod 4770k iz nekog razloga su ukinuli vt-d,i trebala je asrock-ova z plojka da bi radio na ostalim haswell procevima.negde smo svojevremeno na forumu sve to u sitna crevca ispolemisali,probaj sa search-om.

sve ostale generacije imaju regularan i vt-d i vt-x.

Kako ovo smesno zvuci sad ...informisani vidoviti Zlatko :d

I dalje ne bih dao preko 150e za kartu sa 3.5gb rama u danasnje vreme.
Gledajuci kako ni danas nije dosta za sve igre, a tek u buducnosti nece biti.

@umart: ok, hvala jos jednom.

ne drzi me za rec,ali samo kod 4770k iz nekog razloga su ukinuli vt-d,i trebala je asrock-ova z plojka da bi radio na ostalim haswell procevima.negde smo svojevremeno na forumu sve to u sitna crevca ispolemisali,probaj sa search-om.

sve ostale generacije imaju regularan i vt-d i vt-x.

Koliko se ocekuje skok u brzini sa novim intelovim procesorima sto dolaze pocetkom 2017 te u odnosu na Skylake? Nebitno ko ce da odgovori umart-a sam tagovo kontam da prati desavanja :D

Poslednja izmena:
I dalje ne bih dao preko 150e za kartu sa 3.5gb rama u danasnje vreme.
Gledajuci kako ni danas nije dosta za sve igre, a tek u buducnosti nece biti.

Pa zasto bi ti davao, kad imas 980:) ...ja jos uvek imam gtx660, tako da 970 za 150e ne bih mnogo rzmisljao o buducnosti :d
akcenat je na njegovom predvidjanju

Nazad
Vrh Dno