Šta je novo?

Intel Skylake

Ja verujem da uz neki ok aftermarket cooler nece biti problema, ja retko koga poznajem ko koristi box cooler u danasnje vreme. A da procesor radi non stop na max frekvenciji.

Pa znam ljudi ali bez obaranja klokova i očitavanja temperatura, to jednostavno nije to - to? Znači temperature će biti u svakom slučaju visoke u zavisnosti da li je idle ili CPU usage 100%.
Neka me neko ispravi ako grešim?

Tacno tako ja mislim da ta vrsta OC nema nikakve koristi pr. recimo Oc taj i5 6400 naravno da bi znao jel stabilan treba pustit neki stres test tipa prime 95 kako opteretit procesor takvim testom a da pojma nemas koje su temp. sta treba biti vidovit? Nema sanse da bi ja radio OC procesora pod tim uslovima dok se ne sredi to ocitovanje temperature nema taj oc neku upotrebnu vrjednost, vuci procesor konstantno pod zakucanim naponom i zakucanim taktovima i pri tome ne znas koje su temperature-nema to neke svrhe (mozda nisam upravu ali ja tako razmisljam).

Ma upravo tako, po meni u ovom trenutku sirotinjska stvar. Lično me zanima samo 6700K a ne bi trebala da bude razlika više od 2-3K dinara kao što je sada 10K između običnog i K mislim. Baš su slepci zbog toga...

Poslednja izmena:
ja sam se isto napalio bio na i5 6400 razmisljanje je bilo sto da bacam pare kad se i on moze OC i dovest u rang sa i5 6600K, ali sam ohladio kad sam saznao za gore pomenute probleme.

Ne obara klokove i V dok ajdluje + ne prikazuje temperature = to nije isto što i K verzije, vrlo prosto.

http://www.tomshardware.com/news/skylake-prime-number-bug,30979.html

Skylake ima bug, peglaće ga kroz BIOS update:

This problem affects all Skylake processors ranging from the low-end Core M up to the top-end Xeon CPUs.

Intel told us that average users should not be too concerned about this bug, however, as has only a slim chance of occurring in compute-intensive tasks, and it should not occur unless a user is running extremely complex workloads.

Poslednja izmena:
Pa još bolje što i Skylake Xeoni imaju isti bug.

Baš me zanima zašto bi kupio najnoviju generaciju servera, ako ne smeš da ga mnogo opteretiš da ne bi zabagovao :D

Ja sam bio prelomio da odradim upgrade na Skylake platformu, čak i pored po meni nedovoljnog dobitka performansi u realnom radu pri prelasku sa Sandy-ja na Skylake. Čak sam bio stavio stare komponente na oglas. Ali posle otkrića ovakvog propusta i iskustava ljudi sa teme o Asus VIII Hero ploči, gde se potvrdilo da je sve to nedovoljno "pečeno", definitivno odustajem od upgrade-a. Kao što sam i u startu rekao čeka se Cannonlake, i ostaje da se nadamo da će AMD-ov ZEN konačno biti odličan proizvod koji će naterati Intel da se pokrene, jer u ovakvoj situaciji kakva je sad i nema pritiska konkurencije Intel će da nastavi da diže performanse svoji procesora 5-10% po generaciji.

Hhahahaaaa nemojte ljudi naprezati toliko procesor i nece biti problema, hahaaaha sramota!

Mora da i7 ima bolji frametime od i5 u svakom slučaju, mišljenja o tome?

Ja sam bio prelomio da odradim upgrade na Skylake platformu, čak i pored po meni nedovoljnog dobitka performansi u realnom radu pri prelasku sa Sandy-ja na Skylake. Čak sam bio stavio stare komponente na oglas. Ali posle otkrića ovakvog propusta i iskustava ljudi sa teme o Asus VIII Hero ploči, gde se potvrdilo da je sve to nedovoljno "pečeno", definitivno odustajem od upgrade-a. Kao što sam i u startu rekao čeka se Cannonlake, i ostaje da se nadamo da će AMD-ov ZEN konačno biti odličan proizvod koji će naterati Intel da se pokrene, jer u ovakvoj situaciji kakva je sad i nema pritiska konkurencije Intel će da nastavi da diže performanse svoji procesora 5-10% po generaciji.

Isplativije i mudrije ti je ici na i7 5820K komplet. Kad si vec planirao upgrade...

Isplativije i mudrije ti je ici na i7 5820K komplet. Kad si vec planirao upgrade...

Razmišljao sam o tome baš danas, ali kad sam preračunao procesor ispada najeftiniji, X99 ploča koja se meni dopada je 300+ EUR-a, a i u toj kombinaciji bih uzeo još jedan kit DDR4 memorije da bih mogao do vozim memoriju u quad modu...Mnogo izađe...

Nije uopste neophodno, dodas jos jedan ram kit kad budes imao para. Mozes bez problema da prodjes sa jeftinijom plocom, ako ne planiras neki OC. Ako planiras ozbiljne klokove, X99-S i nema greske.

Nije uopste neophodno, dodas jos jedan ram kit kad budes imao para. Mozes bez problema da prodjes sa jeftinijom plocom, ako ne planiras neki OC. Ako planiras ozbiljne klokove, X99-S i nema greske.

Ma znam da nije neophodno, nije neophodno ni ovu trenutnu mašinu da upgrejdujem nego ne mogu miran...

E vidis, to su muke dobrog dela ljudi na Benchmark forumu, ne mogu da sede skrstenih ruku i da budu zadovoljni ovim sto imaju. A u potpunosti te razumem, ja bi i dalje sljakao Phenom II 955 BE na 3,8GHz dok nisam otkrio cari ovog foruma kao i magiju PC Master race :d

Ja razmišljam da skočim recimo sa i5 4690K@4,7GHz 1,3V na i7 6700K samo ako ima dobiti od HT u frejmtajmu i frejmovima naravno u odnosu na i5. Ako nema ostajem na i5 ali opet vrv Skylake a ovaj Devil's Canyon ostaje u office mašininu radnji LOL :)

4690k u office masinu LOL :D
Bacas pare druze bzvz, al' ajd', tvoje su. :)

80% clanova ovog foruma i baca brdo para, medju njima i ja.Sklopim masinu da moze da racuna seizmicke proracune i predvidja cunami a igram Wot na njoj,).Ali zadovoljstvo kad je spakujes, po svojoj zelji!Ih!

4690k u office masinu LOL :D
Bacas pare druze bzvz, al' ajd', tvoje su. :)
Koliko mogu da uzmem za njega - pitanje je 180e(domaća garancija Emmi - godinu dana ili manje od datuma kupovine) Korišćen za gaming 2 meseca i od tada stoji u office mašini u radnji pošto sam bio van zemlje neko vreme. Da kupim sada haswell i3 4330 recimo zbog HD4600 int grafike treba da se izujem jedno 90e za polovan. Znači da ga prodam zvog eventualne uštede od 90e? Neka ga za office onda, ne dam ga za tu sitnu razliku. Pozdravljam tvoje razmišljanje ali meni 90e ne znači ama baš ništa u životu.

Daj ga meni onda za 90€ :)
Procesor star godinu dana ide za 10% manju cenu od cene novog. Imajuću u vidu trenutne cene, možeš da ga prodaš za isto koliko si ga i platio. Ali realno nema razloga da prelaziš na Skylake, čak ni i7-6700K. Možda 2-3 frejma više, i to u nekim igrama, i to u zavisnosti od grafičke, i to samo preko FRAPS-a, golim okom nećeš videti ništa

Samo i7 4790K kao smislen upgrade nakon 4690K. Ili pak nesto ozbiljnije (s2011).

Poslednja izmena:
Tacno tako, ako zafali meni za gaming, uzimam i7-4790K ako moze i tada to da pokrije, ako ne, onda bataljujem ovu mainstream Zxxx platformu kada vec prelazim na DDR4 i uzimam nesto krsteno za 2011-V3. To je samo pod uslovom da zafali, jos nisam naleteo gde je ovaj i5 bio bas usko grlo za bilo koju igru :d

gde da zafali za gejming :d za sad ova moja konfa melje sve zivo sto joj podbacim na 1080p ali poigracu se malo sa dsr-om da vidim gde je limit.

Koliko mogu da uzmem za njega - pitanje je 180e(domaća garancija Emmi - godinu dana ili manje od datuma kupovine) Korišćen za gaming 2 meseca i od tada stoji u office mašini u radnji pošto sam bio van zemlje neko vreme. Da kupim sada haswell i3 4330 recimo zbog HD4600 int grafike treba da se izujem jedno 90e za polovan. Znači da ga prodam zvog eventualne uštede od 90e? Neka ga za office onda, ne dam ga za tu sitnu razliku. Pozdravljam tvoje razmišljanje ali meni 90e ne znači ama baš ništa u životu.

Pa 180, mozda 200e bi mogao da uzmes za njega.
Ja nigde druze nisam napisao da ga prodas ili bilo sta slicno, daleko od toga, bice to opasna office masina koja ce te dugo sluziti upravo zbog dobrog procesora. ;)

Ma ja je ne koristim, koriste je radnice za Corel i surf, trenutno sam na telefonu. Moram da sklopim nešto za sebe, za stan.

PS
Zaboravio sam da dodam :)
Office mašina ima 4x4GB Black Mamba XMP 1866 OC@2133
CPU je na defaltu sa fabričkim kulerom.

Poslednja izmena:
Vrh Dno