Šta je novo?

Intel Pentium G3258 (Anniversary Edition)

Gledao sam nešto ali sa engleskim ne stojim baš dobro.Upotreba internet,neka hardveski ne zahtevna igrica,video u AVCHD kodeku iz fotoaparata u 1080p neka obrada tipa spajanja,sečenja.

78xx je jedini apu koji je i blizu po performansama aniverzariju (a i to jedva).i stock i klokovanim.u sustini,ako te zadovoljavaju performanse integrisane grafike isplati se (ne po cenama u nasim maloprodajama da se razumemo,treba ga traziti na oglasima ili kod madjara),ako ne onda nista.u svakom slucaju se opet kad razmislim vise se isplati aniverzari + 7790 sto mu izadje isto,plus da bi iskoristio apu treba ti brz samim tim i jako skup RAM.

Mislio sam G3258 na 3,2GHz odgovara kom AMD APU procesoru i G3258 na 4GHZ jednako kom AMD APU po perfomansama ?

Nema linearnih pandana jer je AMD Kaveri koncept sasvim drugačiji. Na pitanje, kako je postavljeno, prosto nema odgovora. Konacno, možda i ne ciljas na Kaveri?

AMD Gamer predlozio ti je modele bez GPU, dok je umart išao na najjači Kaveri sa GPU-om. Pitanje je sta želiš?

Slazem se sa umart-om.

Poslednja izmena:
Gledao sam ali ne stojim nešto baš sa drugim jezicima.Upotreba je za internet,lagane,hardverski ne zahteve igrice retko,spajanje,sečenje AVCHD videa u fullhd iz fotoaparata.

Završiće ti stvar 5800K, 6790K.

Noćas sam radio treću smenu pa zato dulpi postovi,izvinite. Ako je G3258 u rangu sa AMD A10-78XX po perfomansama onda je i sigurno bolja kupovina cenovno_Obradu videa retko koristim tako da bi i jeftinija grafika završila posao.
Hvala na odgovorima!

^ Dobra odluka! Ja sam želeo Kaveri A8 7600, čekao ga skoro god dana, i pre 3 nedelje uzeo G3258 koji može super da se OC.

APU jos uvek ima vrlo slab CPU deo u odnosu na Intel, a za moje (i tvoje!) potrebe taj deo je važniji.

Za 2 god APU bice savršen. ;)

Slab, kako da ne. Ni youtube ne može da pusti, jel tako?

^ Nije lepo da vadiš rečenicu iz konteksta. Ne pomažeš nikome.

Ne, to je ista poenta koju si ti napisao. Pa ti vidi, da li to pomaže nekome. Da ne spominjem "prebijanje" i3 od strane CPU-a u naslovu, u samoj temi. I tako dalje.

Poslednja izmena:
Moja izjava je i te kako bazirana na svim mogućim testovima i to ne malo, već se mnogo razlikuje CPU deo. To je poenta. Tačka. Prebijanje? Opet neko skretanje teme u čemu neću učestvovati.

I bolje, što će biti tako. :)

Što se aniversarija tiče, i te kako može da se poredi sa apu serije 7xxx.
(a i da ga nadmaši)

Evo šta kaže poredjenje, proučite pa odlučite

http://www.anandtech.com/bench/product/1270?vs=1265

*ovo su default taktovi, amd cpu je isti na svim a10 i a8.

Poslednja izmena od urednika:
Noćas sam radio treću smenu pa zato dulpi postovi,izvinite. Ako je G3258 u rangu sa AMD A10-78XX po perfomansama onda je i sigurno bolja kupovina cenovno_Obradu videa retko koristim tako da bi i jeftinija grafika završila posao.
Hvala na odgovorima!

Jeste u pravu si , jer ovi iz intel bas razmisaljaju da tebe i mene usrece sa nekim 3258 za 7-8 crvendaca............,)
Dok ovi iz amd-a , zaista neznaju sta rade ..........cuo sam da svi poceli da vracaju apu seriju i to najvise apu 8 i apu 10 .......... i traze zamenu za G3258......
Ljudi taj g3258 je bolji od g32xx i nista vise od toga .

Post iznad, klik na link.

Znači AMD A-10 78xx je klasa iznad G3258. IT scenu ne pratim godinama,u zadnja 2-3 meseca sam pratio samo ssd tržište, mašina zastarela i rekoh da počnem od procesora.

Važi bato. Vidim koliko iskustva imaš.

Ako ne umeš da proceniš baražu testova i razliku izmedju quasi-quad hsa i haswella bez avx,

Uzmi lepo bartona iz 2003, odličan je za svakodnevni rad.

Poslednja izmena:
Pa vidis da je i na vecini tih testova-igara bolji Pentium. :D

Pa vidis da je i na vecini tih testova-igara bolji Pentium. :D
Pa dobro , negde je jedan bolji, a negde je drugi bolji ,ali u generalnom skoru ocena je za A10 7.9 a za G3258 7.0 . U principu nisam ja obozavalac ni jednih ni drugih , jer nam daju napredak na kasicicu a gledaju da izvucu svaki dinar .

Da, sve je to bezveze kada sajtovi daju svoju finalnu "ocenu". Ono sto je Kokan okacio je detaljnije, gde lepo vidis u cemu je bolji.

Tako je u pravu si , i prema ovim pokazateljima iz navedenog sajta G3258 je mnogo gori od A serije .
Cinebench R10 - Multi-Threaded Benchmark 13324 prema 11799 ,
7-zip Benchmark 11386 prema 7671 ,
3DMark FireStrike (Processor Graphics) 1306 prema 378 .

Madredeuš !

Najgora tekovina internet demokracije je što potpune neznalice, posle dva klika, stiču pravo da ostave svoj post posle profesionalaca.

Dobri dive dobrivoje, da se ti ne bi brukao dalje, biću kratak -

Intel je na default taktu bolji od amd "kvada" koji je duplo skuplji.

Overklokovan je daleko bolji.

Integrisane grafike su jednako (ne)upitrebljive , tako da svejedno treba dokupiti posebnu.

Toliko od mene za ovo javljanje.

140892_340.jpg

Madredeuš !

Najgora tekovina internet demokracije je što potpune neznalice, posle dva klika, stiču pravo da ostave svoj post posle profesionalaca.

Dobri dive dobrivoje, da se ti ne bi brukao dalje, biću kratak -

Intel je na default taktu bolji od amd "kvada" koji je duplo skuplji.

Overklokovan je daleko bolji.

Integrisane grafike su jednako (ne)upitrebljive , tako da svejedno treba dokupiti posebnu.

Toliko od mene za ovo javljanje.

Cu,cu,cu, profesionalac........
:type:
Nisam neznalica ali nisam ni profesionalac, a ti bi kao profesionalac trebao znati da grafika A8 ili A10 igriva u svakom pogledu u ful HD , za razliku od G3258 .

Nije baš (svaka) u full HD, ali igriva svakako.

za tih 100e sto je u nasim prodavnajama a10 skuplji kupis lepo 270x sa garancijom na oglasima i bog da te vidi.

kao sto rekoh gore,ako se racunaju samo cene sa oglasa,moze i 7790 za restlo para,opet a10 nema sta da trazi i na tom polju.

samo i iskljucivo se isplati ako bas nemere nijedna graficka (tipa neko mITX resenje) a svaki frejm znaci,u ostalim kombinacijama nema sta da trazi APU.i ovo vam prica amd fan.prosto aniverzari je sad i dalje zver kako god okrenes,jer 90 posto igara radi svakako na dva thread-a.

Vrh Dno