Šta je novo?

Intel Pentium E2160/E2140 OC

a pazi ovo sada .. Orthos prijavi grešku kao na slici ... ali nastavlja testiranje Core #1, Core #0 ne testira ... Dali je i ovo uobičajeno ?

Prilozi

• Clip_3.jpg
    Clip_3.jpg
    328.4 KB · Pregleda: 52
CM Hyper 212 je dobar a imas i CM Hyper TX koji isto nije los ( a on je ~20e ) dok je 212 nesto skuplji, 30-35e ili tako nesto..

Ovo za orthos nesto nije u redu sa njime, crash-ovo je program koliko ja vidim, da ti prijavljuje da ima gresku on bi ti tako i napisao a ne ovako..
Mozda ga zeza win ili nesto tako..
Mozda da probas da testiras stabilnost sa OCCT ? tu imas prolaz od 2h ako prodje onda je super.

A mozda taj primerak nece toliko da se penje, spusti ga malo pa nije smak sveta ako izvuces 3100 ili cak i "samo" 3000 Mhz

a pazi ovo sada .. Orthos prijavi grešku kao na slici ... ali nastavlja testiranje Core #1, Core #0 ne testira ... Dali je i ovo uobičajeno ?

Koji CM Hyper TX uzeti ima ih 2-3 vrste

Cooler Master Hyper TX2 (RR-CCH-L9U1-GP) univerzalni ... oko 15e
Cooler Master Hyper TX Intel (RR-PCH-S9U1-GP) ... oko 20e

Ostavio bih u BIOSu uključeno C1E i FAN CONTROL opcije da ne maltretiram CPU baš kad ne mora.
Dali će ovi kuleri da menjaju svoj broj obrtaja isto kao i BOX??

Prilozi

• Clip_3.jpg
    Clip_3.jpg
    328.4 KB · Pregleda: 45
Nije uobicajeno, ali svejedno - pukao je program. Mozda da malo poradis na hladjenju, nije iskljuceno da je jedno jezgro nabilo temperaturu, pa je pukao program... mada, kao i uvek, moze biti do (jos uvek) niskog napona...

Bas me interesuje, sta ti se ocitava u Task Manager-u u ovoj situaciji, pod zauzecem procesora?

Poslednja izmena:
Ja sam sa E2160 dogurao max 3Ghz da radi stabilno, dok E2140 drzim na 2.66Ghz. Oba procesora daju dosta za ulozen novac, a za one koji traze pravu sirovu snagu tu je E8200.

Imam maticnu plocu Asus P5B i procesor je Intel E2180.

Postepeno sam dizao clock u BIOS-u sa 200 na 210, pa na 220.
Onda se pojavio problem prilikom restarta racunara, racunar se nije restartovao nego se gasio i nakon par sekundi se palio sam od sebe.
Isto se desava kad u BIOS-u kliknem SAVE AND EXIT.

Vratio sam clock na 200 i problem je nestao.

Cilj mi je drzati procesor na 2.8GHz, nista pretjerano.

Da li je iko imao taj problem i da li ima rjesenje za to?

iskljuci eist i cie1 il tako nesto zaboravih kako se zove

I smanji frekvenciju za RAM, jer ako ti je memorija npr na 800MHz, sa 220 FSB ti teras RAM da radi na 880MHz. Jos ti je verovatno i napon za RAM na 1.8V, pa nije ni cudo sto nece da radi...
Imas na forumu dosta o tome, koristi search. Citanje po Benchu je majka znanja :d

EDIT: To duplo paljenje se i meni desava kad menjam klok ili kad je komp neko vreme iskljucen iz struje...

Poslednja izmena:
Imam maticnu plocu Asus P5B i procesor je Intel E2180.

Postepeno sam dizao clock u BIOS-u sa 200 na 210, pa na 220.
Onda se pojavio problem prilikom restarta racunara, racunar se nije restartovao nego se gasio i nakon par sekundi se palio sam od sebe.
Isto se desava kad u BIOS-u kliknem SAVE AND EXIT.

Vratio sam clock na 200 i problem je nestao.

Cilj mi je drzati procesor na 2.8GHz, nista pretjerano.

Da li je iko imao taj problem i da li ima rjesenje za to?
ako imas gigabyte plocu one bas na ovaj nacin prihvataju izmene u biosu...

Ja sam na taj "feature" nailazio samo na Intel chipsetu -> P5K, GA-P31-DS3L. GA-P35-DS3 i BloodIron...

Ok, znaci normalno je da kad dignem FSB i kliknem SAVE AND EXIT, racunar se ugasi, onda se upali sam.
A sta je sa restartovanjem racunara, kako da ga restartujem normalno kad se totalno ugasi uvijek i onda se sam pali?

Imam RAM Kingmax na 667Mhz, digao sam napon na 2V i stavio sam frekvenciju na AUTO. Jel to dovoljno ili treba jos nesto?

Sta da radim sa ovom opcijom u BIOSU:

C1E support disabled ili enabled?

Pa i meni se na DFI-u kad stavim drugacija podesavanja u biosu od def. ugasi pa upali, isto tako je bilo i na Abit i na Asus ploci - znaci 99% je tako na svakoj ploci i normalno da je to ok.

Poslednja izmena:
Na nekim plocama (DFI) imate u biosu opciju da se to promeni, pa da prihvata "iz prve", bez shutdown-a i restart-a... ne secam se kako se tacno zove opcija, znam da ima "mode 1" i "mode 2".
Jedno je "soft", drugo "hard" restart.

Na nekim plocama (DFI) imate u biosu opciju da se to promeni, pa da prihvata "iz prve", bez shutdown-a i restart-a... ne secam se kako se tacno zove opcija, znam da ima "mode 1" i "mode 2".
Jedno je "soft", drugo "hard" restart.

Mislis na opciju "Exit Setup Shutdown"? Meni to po defaultu stoji na "Mode 2". Nikad nisam ni proveravao cemu sluzi ta opcija, nije mi smetalo. Ionako ne cackam BIOS svaki dan...
Ne znam samo koji je glavni razlog za to gasenje-paljenje. Samo se hard diskovi zavrte bezveze :smash:...

Mislis na opciju "Exit Setup Shutdown"? Meni to po defaultu stoji na "Mode 2". Nikad nisam ni proveravao cemu sluzi ta opcija, nije mi smetalo. Ionako ne cackam BIOS svaki dan...
E, bas to ;)
Ne znam samo koji je glavni razlog za to gasenje-paljenje. Samo se hard diskovi zavrte bezveze :smash:...
Ima neko razumno objasnjenje, nesto sam citao svojevremeno, dao je Intel neko objasnjenje... i to bas razumno, kako je onaj "hard" reset dosta bolji i to je prava stvar :)

Ali smara :)... a i "soft" - realno - radi sasvim normalno ;)

Ja ne vidim sta fali "soft" restartu.

Sad kad mi je CPU na default imam "soft" restart, ali dok dignem clock imam taj "hard" restart.

Znaci kad izlazim iz biosa i kad restartujem racunar desava se "hard" restart
(racunar se potpuno ugasi i nakon par sekundi se pali).

Nisam uspjeo naci opciju u Biosu kojom se to rjesava. E sad mogu svariti to sto se gasi kad izlazim iz biosa, ali zasto mora da se ugasi kad radim obicni restart racunara?

Ja ne vidim sta fali "soft" restartu.

Sad kad mi je CPU na default imam "soft" restart, ali dok dignem clock imam taj "hard" restart.

Znaci kad izlazim iz biosa i kad restartujem racunar desava se "hard" restart
(racunar se potpuno ugasi i nakon par sekundi se pali).

Nisam uspjeo naci opciju u Biosu kojom se to rjesava. E sad mogu svariti to sto se gasi kad izlazim iz biosa, ali zasto mora da se ugasi kad radim obicni restart racunara?
ma ne obracaj paznju... jednostavno prihvati kao neminovnost i ignorisi

Nazad
Vrh Dno