ako imas gigabyte plocu one bas na ovaj nacin prihvataju izmene u biosu...Imam maticnu plocu Asus P5B i procesor je Intel E2180.
Postepeno sam dizao clock u BIOS-u sa 200 na 210, pa na 220.
Onda se pojavio problem prilikom restarta racunara, racunar se nije restartovao nego se gasio i nakon par sekundi se palio sam od sebe.
Isto se desava kad u BIOS-u kliknem SAVE AND EXIT.
Vratio sam clock na 200 i problem je nestao.
Cilj mi je drzati procesor na 2.8GHz, nista pretjerano.
Da li je iko imao taj problem i da li ima rjesenje za to?
moguce da je to do BIOSa... moj gigabyte radi isto tako...Pa ima P5B, Asus.
A koliko ja znam svaka ploca prvo ugasi pa onda prihvata.
moja je ova 2 i radi bas tako... evo sad ima pola godine kako nisam ulazio u bios i radi ko sat...Ja sam na taj "feature" nailazio samo na Intel chipsetu -> P5K, GA-P31-DS3L. GA-P35-DS3 i BloodIron...
Na nekim plocama (DFI) imate u biosu opciju da se to promeni, pa da prihvata "iz prve", bez shutdown-a i restart-a... ne secam se kako se tacno zove opcija, znam da ima "mode 1" i "mode 2".
Jedno je "soft", drugo "hard" restart.
E, bas toMislis na opciju "Exit Setup Shutdown"? Meni to po defaultu stoji na "Mode 2". Nikad nisam ni proveravao cemu sluzi ta opcija, nije mi smetalo. Ionako ne cackam BIOS svaki dan...
Ima neko razumno objasnjenje, nesto sam citao svojevremeno, dao je Intel neko objasnjenje... i to bas razumno, kako je onaj "hard" reset dosta bolji i to je prava stvarNe znam samo koji je glavni razlog za to gasenje-paljenje. Samo se hard diskovi zavrte bezveze :smash:...
ma ne obracaj paznju... jednostavno prihvati kao neminovnost i ignorisiJa ne vidim sta fali "soft" restartu.
Sad kad mi je CPU na default imam "soft" restart, ali dok dignem clock imam taj "hard" restart.
Znaci kad izlazim iz biosa i kad restartujem racunar desava se "hard" restart
(racunar se potpuno ugasi i nakon par sekundi se pali).
Nisam uspjeo naci opciju u Biosu kojom se to rjesava. E sad mogu svariti to sto se gasi kad izlazim iz biosa, ali zasto mora da se ugasi kad radim obicni restart racunara?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari