Ti si tvoje argumente bazirao na cinjenici da tebe ne interesuje sto CPU u full loadu ide i do 80°C a sa druge strane pricas kako kimas zahtevne aplikacije koje zahtevaju dosta risorsa i vremena
🙂 Pa sta je tu lose ? Ako sam nesto propustio reci slobodno, sigurno se necu naljutiti
😀 Meni CPU ide do 68C nakon 10 sati orthosa i small fft's. Ja u sistemu imam 0.42 litre, sto je malo za 10-to satno opterecenje poput small' fft's, voda se zagreje. U radu temperature ne prelaze 54~55C i to u igrama. U Photoshopu je proceosr veoma malo opterecen vecinu vremena, optereti se kad se dodaju efekti, filteri, konverzije, transformacije itd, ali to traje kolko traje i onda je idle, tako da ni tu temperature nisu problem. U ArchiCad-u je procesor minimalno opterecen, sto ce reci da ne ide preko 35C.
Sa druge strane, ustanovili smo ovde na forumu da orthos small fft's ne greje toliko AMD CPU, na mom bivsem procesoru (venice @2800mhz) to ga je grejalo do 45C, a S&M FPU test sa opterecenjem na 100% mu je **** kevu na 57C, dok je na intelu obrnuto, FPU test tek osrednje greje procesor. U prevodu, testiraj zagrevanje X2-jki u S&M fpu testu, i imaj u vidu da termalni senzor na X2 nije na mestu gde se jezgro najvise greje (ne mogu da nadjem slike sa postavkama senzora ***, a bas sam hteo da okacim, ako nadjem okacicu).
A sto se same moje kontatacije da ne treba da se brine oko temperature ako je CPU stabilan i radi bez problema cak i taj orthos test koji ga nerealno greje, i dalje stojim iza nje. Ne kazem da je dobro i da nije bolje da je hladnije ali ne treba ni da boli glava oko toga. Ovo ne govorim samo za c2d e2xxx vec za bilo koji cpu, AMD, Intel, svejedno. Opet kazem, bolje je kad je hladnije ali....
ipak bi trebao imati i odgovarajuci CPU recimo nesto sto se da lepo kloknuti a da pri tome ne kipi voda u vodenom sistemu recimo E8500 ili novi 45nm quadovi.
Slazem se, planiram. Ovo sam uzeo jer mi je u tom momentu tako finansijski najvise odgovaralo, a i cene quadova nisu bile bas povoljne tada, a i svejedno sam cekao Phenom i Penryn. Moj veci problem je sto mi kucni racunar sve manje treba za rad, a na mestima gde radim su sve matore masine
🙁 (aka single core <2GHz, 512mb ddr ram, 17" CRT :wall: )
Moja konstatacija je bila ta da pohvaljivanje E21X0 primeraka imas na raznim mestima samo sam retko gdje procitao problem zagrevanja istih CPU'a.
mozda zato sto to nije problem ?
🙂 Ako i oni misle kao i ja, onda je do toga
😀 Iskreno, dok nisam osposobio vodu za novi soket, drzao sam box kuler i 3200mhz, jos mu je i vise napona trebalo za stabilnost, a temperature su bile u visokim 70-tim...u orthosu naravno...Tako da ja ne bih rekao da je optimum za e21xx 3400MHz vec tu negde do 3200MHz, mozda cak i 3000MHz, mada tu vec rade na default naponu i ne greju se nesto puno vise nego kad su na default...
PS. Previdjas da ljudi (makar u Srbiji) nisu radi da menjaju platformu cesto. Ako preporucis nekom da uzme intel - zaglavices ga na LGA775, ako preporucis AMD - AM2. sad ti meni reci sta je bolja polazna tacka, da sad uzme neku p35 plocu jeftinu i e2140 i kasnije moze da stavi penryn ili nesto trece, mislim da se to vise (trenutno) isplati na duze staze. Onaj ko ima para da menja plocu kad mu se cefne nece se ni zamlacivati sa e2xxx serijom...niti ga interesuje kolko je X2 ekonomican
😉