Šta je novo?

Intel Pentium E2160/E2140 OC

Bas smo useru Denitea-i pre neki dan namontirali u masinu E6600 @3400MHz 24/7, ukljuceni su C1E i EIST, covek zadovoljan, ima dinamicki O/C i milina :)
Da si mu ta cuda pogasio, mozda bi imao i 3.5 giga za svaki dan... poznajem ja svoj procesor, znam sta moze :d:d

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@voodoons
Zanima me na cemu zasnivas tvrdnju da bi za kucnu masinu trebalo gasiti Enhanced Halt State/ C1E i EIST?
Ja mislim drugacije!
Moj CPU je @3250 24/7. U IDLE-u je 2170 MHz, zatreba li snage odlazi na 3250 MHz. Misljenja sam da ne gubim nista-zar ne? Ako li gresim molio bih objasnjenje!
Druga je stvar ako se benchuje i zeli se svaki MHz, po nekom mom misljenju, tek onda ima smisla gasiti navedene CPU funkcije :)
:wave:

ja se pre ovog e2160 nisam bavio overklokom, izuzimajuci bartona 2500+ kom sam samo digao magistralu sa 166 na 200mhz, tako da i nisam nesto strucnjak u tome...
znam da svuda vicu da te 2 opcije trebaju da se ugase pri oc-u intela... ista stvar je bila i kod bartona, ako hoces da ga oc-ujes, iskluci spread spectrum... nisam imao pojma zasto ali ako tako svuda kazu, ja sam iskljucio te opcije... mene licno nije ni zanimalo da to iskljucujem i ukljucujem kad u biosu moje ploce ni nemam te opcije:smoke:
odgovor koji sam ja dao coveku zasniva se iskljucivo na informacijama dobijenih na ovom i drugim oc forumima. ti si prvi, sto ja vidim, da je rekao suprotno... ne znam sta drugo da ti kazem

E2160 @ 3.5GHz, 1.475-1.500V
Temperature IDLE 50C-52C na BOX-u.
94% OC

3.5GHz, 1.475V

Ma shta je to nishta.... :D Mislim samo 94 % overclocka.....

:wave:

Pa kako za kojeg;) Evo ovog sam ja dobijo danas za sat vremena, da se malo poigram sa njim na vazduhu.A tu su rezultati:

I max FSB na 455
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=258061

Hardware:
E2140 , BIOSTAR TP35D2-A7, SuperTalent ddr2 800, Scythe Infinity

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, imam jedno pitanjce. U jednoj mashini imam E2140 M0 + Biostar 965PT i vec nekoliko dana se muchim i ne uspevam da nateram ovu kombinaciju preko 2.92GHz. Menjo sam razno razne modovane biose, memoriju, dizao voltazu u nebesa i nishta. U chemu je fazon. Ja sumnjam na MB. Ima li joj spasa ili da pazarim GA-P35 DS3 ili neshto slichno.
Pozdrav i hvala u napred na odgovorima!

mozda i ne moze preko? sta ti fali 2.92Ghz na procesoru oko 50-ak evra?

Bocno sam ga onako ovlaz na P5B-DL wifi i otisho je na 3.1, ali smo imali jako malo vremena da utvrdimo max, moze josh dosta preko 2.9, ali na drugoj plochi. Pa reko mozda neko ima savet kako da na ovoj plochi isteram vishe.

Meni E2140 radi vec nekih 10-tak dana na 3.2 bez problema 24/7h

Eto! Vi'sh da more :) i to za 59e. 100% OC !
@madness na kom ga naponu przish, koja je revizija?

ja moj drzim po biosu na 1,5V :d a recicu ti reviziju kad dodjem kuci

1.5v? lele, bash ga przish. al dobro ladish ga vodom da se ne zapali :)

kapa dole. mogao bi na napises tutorial "kako napraviti budalom vlasnika E6850" :smoke:
Bogami, sa tol'ko cache-a koliko taj Cely ima, tesko da ce napraviti budalom ijednog vlasnika E6850...

P.S. Znam koja je poenta tvog posta bila, al' sa pogresnim si procesorom uzeo da uporedjujes ;)

znam, ali ipak...blabla...:)

Poslednja izmena:
Bogami, sa tol'ko cache-a koliko taj Cely ima, tesko da ce napraviti budalom ijednog vlasnika E6850...

P.S. Znam koja je poenta tvog posta bila, al' sa pogresnim si procesorom uzeo da uporedjujes ;)

Al ce napraviti budalom bilo kojeg vlasnika AMD procesora :d, salu na stranu ovaj proc je trenutno ubedljivi BB

Al ce napraviti budalom bilo kojeg vlasnika AMD procesora :d, salu na stranu ovaj proc je trenutno ubedljivi BB
Tu bih vec mogao da se slozim sa tobom ;)

BTW, jel' ti pricas bas o tom Cely-ju... ili o ovim E21x0 Pentium-ima?
Evo ga jedan solidan E2140 kod mene, juce uzet... proban na brzaka na 3.2 giga, pri naponu nesto manjem od 1.4V. Radi, mada se dosta greje (box cooler, cisto da napomenem).

Bice to dobra stvarcica, slozim burazeru masinu sa procesorom 100% overklokovanim za svaki dan :smoke:

Tu bih vec mogao da se slozim sa tobom ;)

BTW, jel' ti pricas bas o tom Cely-ju... ili o ovim E21x0 Pentium-ima?
Evo ga jedan solidan E2140 kod mene, juce uzet... proban na brzaka na 3.2 giga, pri naponu nesto manjem od 1.4V. Radi, mada se dosta greje (box cooler, cisto da napomenem).

Bice to dobra stvarcica, slozim burazeru masinu sa procesorom 100% overklokovanim za svaki dan :smoke:

Ovaj cely je isto to (2140) samo sto je jedno jezgro ugaseno (kako ne znam, i da li je moguce da se otkljuca) malo se greje ludacki se ocuje, i ima ubitacne perfomanse za tu cenu, AMD trenutno nema procesor iz bilo koje klase (ne racunam aplikacije koje mogu da iskoriste oba jezgra) koji je brzi od ovog cely-ja sto je jako tuzno :(

p.s. mislim da core temp laze za ove nove celyje i 21xx dual core.

Ovaj cely je isto to (2140) samo sto je jedno jezgro ugaseno (kako ne znam, i da li je moguce da se otkljuca) malo se greje ludacki se ocuje, i ima ubitacne perfomanse za tu cenu, AMD trenutno nema procesor iz bilo koje klase (ne racunam aplikacije koje mogu da iskoriste oba jezgra) koji je brzi od ovog cely-ja sto je jako tuzno :(

p.s. mislim da core temp laze za ove nove celyje i 21xx dual core.
Paaaa ne znam... pokrenuh juce sve Core Temp-obe koje imam na kompu (4 verzije :d), da ima razlika - ima.
Razlika izmedju bas matorih (v0.90 i v0.94) i ovih novijih (v0.95 i v0.954) je tacno 15 stepeni, uvek i svuda... uostalom, taman kolika je razlika u Tjunction point-u: 85 prema 100 stepeni. (u svakom slucaju, sad pa vise ne znam kolika je tacno Tjunction temperatura za ovaj moj CPU... po jednom CT-u 85, po ovim novijim 100)

Telo kulera (BOX, naravno) ... mlako, toplo u najgorem slucaju (40-45 stepeni, odokativno)... ali, bilo kako bilo, nije prijatno kad u Core Tempu ocitava 93 stepena pri Orthos-iranju (a voltaza pritom samo 1.32V).
I da, tu u pricu ulece i prethodni E2160 koji sam imao, M0 revizija (ovaj E2140 je L2)... kratko sam ga probao, i bio je iskljucivo na default-u - ali taj je bio bukvalno 'ladan k'o spricer, 23-24 stepena u leru, full load nije isao preko 60.

Ne znam vise sta da mislim :)

i ja kontam da core temp malo laze... moj e2160 je L2, ES primerak, core temp ocitava 50-ak C u idle a oko 70 u load *Tjunction je 100C* dok svi ostali programi pa i bios ocitavaju 35C u idle a 55 u load.. hladjen je sa Hyper TX-om

Ne znam ni sam sta sam sve probao od Intel-a u poslednjih godinu dana :), i svaki pored raznoranih programa za mon temp sam i rucno pregledao, ono prst na cooler i te akcije i sad nema logike npr. bilo je varijanti na dodir telo kulera hladnije nego neki drugi proc kad je ispod a temp u CT veca za 20C, ajd da je i na dodir nego obrnuto na dodir, i mislim da se previse fame diglo oko Core tempa i temperatura probas orthos, igrice 3d sta vec ako sve to lepo radi boli te bre uvo za temp, pogotovo na 21xx i celyjima koji kostaju smesno malo.

ja sam u biosu podesio da gasi sistem ukoliko dodje do 65C, dok core temp prelazi tu temperaturu... cak iako je to 65+15C opet mi je ok, jer nikad mi se nije ugasio komp pri ne znam kakvom opterecenju.....

Vrh Dno