Y
Yoti
Guest
Pa nije mi jasno zashto onda velika vecina iskljuchuje ove opcije ako mogu bez problema da rade kad se overclockuje CPU....
Upravo sam to gore i pitao...
Mada svako radi onako kako misli da bi trebalo!
:wave:
Pa nije mi jasno zashto onda velika vecina iskljuchuje ove opcije ako mogu bez problema da rade kad se overclockuje CPU....
Da si mu ta cuda pogasio, mozda bi imao i 3.5 giga za svaki dan... poznajem ja svoj procesor, znam sta moze :d:dBas smo useru Denitea-i pre neki dan namontirali u masinu E6600 @3400MHz 24/7, ukljuceni su C1E i EIST, covek zadovoljan, ima dinamicki O/C i milina![]()
Da si mu ta cuda pogasio, mozda bi imao i 3.5 giga za svaki dan... poznajem ja svoj procesor, znam sta moze :d:d
Novine u ruke, pa 'ladi :smoke:Ti da cutis :-devil-:
Hoce i preko 3,6 GHz, ali je malo HOT
@voodoons
Zanima me na cemu zasnivas tvrdnju da bi za kucnu masinu trebalo gasiti Enhanced Halt State/ C1E i EIST?
Ja mislim drugacije!
Moj CPU je @3250 24/7. U IDLE-u je 2170 MHz, zatreba li snage odlazi na 3250 MHz. Misljenja sam da ne gubim nista-zar ne? Ako li gresim molio bih objasnjenje!
Druga je stvar ako se benchuje i zeli se svaki MHz, po nekom mom misljenju, tek onda ima smisla gasiti navedene CPU funkcije
Pa kako za kojegEvo ovog sam ja dobijo danas za sat vremena, da se malo poigram sa njim na vazduhu.A tu su rezultati:
I max FSB na 455
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=258061
Hardware:
E2140 , BIOSTAR TP35D2-A7, SuperTalent ddr2 800, Scythe Infinity
Bogami, sa tol'ko cache-a koliko taj Cely ima, tesko da ce napraviti budalom ijednog vlasnika E6850...kapa dole. mogao bi na napises tutorial "kako napraviti budalom vlasnika E6850" :smoke:
Bogami, sa tol'ko cache-a koliko taj Cely ima, tesko da ce napraviti budalom ijednog vlasnika E6850...
P.S. Znam koja je poenta tvog posta bila, al' sa pogresnim si procesorom uzeo da uporedjujes![]()
Tu bih vec mogao da se slozim sa tobomAl ce napraviti budalom bilo kojeg vlasnika AMD procesora :d, salu na stranu ovaj proc je trenutno ubedljivi BB
Tu bih vec mogao da se slozim sa tobom
BTW, jel' ti pricas bas o tom Cely-ju... ili o ovim E21x0 Pentium-ima?
Evo ga jedan solidan E2140 kod mene, juce uzet... proban na brzaka na 3.2 giga, pri naponu nesto manjem od 1.4V. Radi, mada se dosta greje (box cooler, cisto da napomenem).
Bice to dobra stvarcica, slozim burazeru masinu sa procesorom 100% overklokovanim za svaki dan :smoke:
Paaaa ne znam... pokrenuh juce sve Core Temp-obe koje imam na kompu (4 verzije :d), da ima razlika - ima.Ovaj cely je isto to (2140) samo sto je jedno jezgro ugaseno (kako ne znam, i da li je moguce da se otkljuca) malo se greje ludacki se ocuje, i ima ubitacne perfomanse za tu cenu, AMD trenutno nema procesor iz bilo koje klase (ne racunam aplikacije koje mogu da iskoriste oba jezgra) koji je brzi od ovog cely-ja sto je jako tuzno![]()
p.s. mislim da core temp laze za ove nove celyje i 21xx dual core.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari