Peca je napisao(la):...da Intel napravimo boljim od AMD-a.
Sasa je napisao(la):Ovo me podseti, nije li Audiofreak objavio poptuno povlacenje sa foruma pre koji mesec ?![]()
Peca je napisao(la):Bez opozicije nema demokratije![]()
Nedjo je napisao(la):LOL
![]()
Znaci ti vuces veze i vezice sa Jugodatom?
Nedjo je napisao(la):Pa sto onda ne izvuce ovaj nesretni DualCore jos u maju kad je bio predstavljen?
Nedjo je napisao(la):Intelove eksluzive i dalje pristizu, ali uz "odredjenu" vremensku razliku u odnosu na premijeru i realno to nema apsolutno nikakve veze sa tobom, bas kao sto sa tobom nije imalo veze ni pristizanje tih Celerona!
Nedjo je napisao(la):Svi koji znamo ko je i kome je poslao znamo da nije tebi, niti na tvoju inicijativu.
Prema tome kitjenje tudjim perjem nije nesto cime se treba hvaliti.
nedjo je napisao(la):BTW
Varas se u vezi cene 820-ke, ona je 270+PDV (CT u okviru svog dilerskog ne pise PDV cenu)![]()
Paradigma je napisao(la):"The concept of having a monolithic dies gives developers more opportunities to share certain processor units and potentially helps to increase performance, while the other solutions are more economic to implement. "
audiofreak je napisao(la):Bas nisi morao da dizes ovaj thread iz mrtvih.
Ali kad si vec citirao Tomu, pogledaj sta sam podebljao pa mi reci sta bi ti izabrao?
Ja bih izabrao "more economic".
Zasto? Pa jednostavno -- "ekonomicnije" je cinjenica, dok su "vise sansi" i "potencijalno pomaze" samo mogucnosti koje mogu a ne moraju biti iskoriscene i kao sto je poznato nece ni biti jos neko duze vreme jer softver ne prati.
Paradigma je napisao(la):Slazem se sa tobom ali je to samo pola istine. Druga polovina istine kaze da proizvod mora da ima i nesto sto ce ga preporuciti i kada takav softver stigne. Evo ti samo jedna analogija sa svetom video procesora gde su kada je nvidia implementirali SM 3.0 svi poceli glasno da kude konkurenta koji je iako minimalno u prednosti po performansama posedovao samo SM 2.0b. Takodje nije bilo softvera koji bi iskoristio SM 3.0 arhitekturu adekvatno. Kada bi smo svi sledili samo ekonomsku racunicu danas bi programirali na Misedu 85. Ne znam da li da ti navodim jos primera gde je bilo dovoljno da se pojavi i samo jedan kvalitetan softver koji bi koristio neke nove hardverske mogucnosti pa da ljudi pohrle da kupe taj proizvod. Zahvaljujuci tome 3dfx je postao slavan. Mene licno su Doom3 i FarCry, svaki u svoje vreme, motivisali da kupim bolju graficku...
Paradigma je napisao(la):Ne moze se softverski podrzati nesto sto ni u hardveru nije dizajnirano.
Paradigma je napisao(la):mnoge stvari se mogu u hardveru uraditi tako da i postojeci kod ima koristi od paralelizma koji je transparentno omogucen...
Paradigma je napisao(la):Uzgred na linux-u buduci da je skoro sve raspolozivo u sorsu mnogo brze sve ide napred ako se ima gde napredovati, tj. ako nisi ogranicen harverom.
Paradigma je napisao(la):Sto se tice windows platforme obrati paznju na drajvere za graficke kartice koji nisu cekali na korenite izmene u operativnom sistemu (jer ako se ne varam izvrsavaju se u nultom prstenu kao i kernel pa im usluge visih slojeva i nisu preterano od koristi) da bi iskoristili nove mogucnosti.
AMD Athlon64 X2 3800TrIvan je napisao(la):Svasta sam procitao, i ako sam dobro shvatio, AMD je u dual core mnogo bolji od Intela.
Ovaj thread (tj topic, tj tema) je postavljen pre pola godine... Misljenja su se promenila ili nisu ali iskustva su nova, pa me zanima...
Sta je SADA bolje kupiti za neku kucnu varijantu sa visim zahtevima (grafika, web dizajn, igrice)
PS: Da li je potrebno da naglasim da sam laik?![]()
Mislim Nedjo da si prevideo reč kupiti.TrIvan je napisao(la):Sta je SADA bolje kupiti za neku kucnu varijantu sa visim zahtevima (grafika, web dizajn, igrice)
Sasa je napisao(la):Evo, ja cu da platim Intel P4 EE 3.86 bese trenutno 1k dolara, ako nadjes jednog coveka koji ce ga posle plati meni istu cifru.
Daj bre, mogu to da dovuku distributeri, ali niko nece da izgubi 500evra po komponenti.
Wulfgar je napisao(la):Ако audiofreak већ толико инсистира на објективности, и да морате да тестирате и Интел по сваку цену, а 'иљадарка за проц га није натерала ни да трепне, зашто не купи један и да га Пеци на тестирање, тако ће сви испасти поштени и објективни, а када му га Пеца врати онда ће моћи да ужива уз прекрассссни :d
Talk about understatement of the year (or what’s left of it). While it isn’t optimized for AMD64, frame rates on a dual-core Athlon 64 X2 3800+ are 63 percent faster at 800x600 with threading enabled. The 4800+ also feeds back good gains.
The good news continues at 1280x1024, where 77.4 frames per second turn into 101.7 on the Athlon 64 3800+. AMD’s 4800+ gets a boost as well, while the Athlon 64 3800+ demonstrates that you can’t turn on SMP mode with a single-core processor.
ivanbo2003 je napisao(la):Sta ce biti kad/ako bude izasao patch optimiz. za AMD :d
Tom analogijom bi se moglo reci da nema specijalnih optmizacija za INTEL, premda jeu svim saopstenjima za ova Q4 patch pominjan samo Intel i to vise od nekoliko puta. S druge strane, za 64-bitni HL2 patch pominjan je samo AMD, iako znamo da bi on radio i na skaradno nazvanim "EMT64" procesorima iz supronog tabora.audiofreak je napisao(la):Ama dosta bre vise, NEMA specijalnih optimizacija za AMD, shvatite to vec jednom. Lukija, tarabi thread molim te da ga ne dizu vise iz mrtvih jer ova diskusija vise nema veze sa onom pocetnom.
ivanbo2003 je napisao(la):Sa tog istog firingsquad-a:
Znaci ne optimizovano za AMD-a opet bolje u dual core-u(i to je jos x2 3800+ brzi za koji frejm ili egal sa 840EE sa SMPon).Nije lose za 3x jeftiniji CPU
Sta ce biti kad/ako bude izasao patch optimiz. za AMD :d
izasao Pentium9xx, jutros mi je stigao C't Magazin i ima test novih pentiuma, samo sam bacio pogled na tabelu i vidim da je osetno brzi od 8xx (na istom taktu) i da je prestigao i AMDa x2 koji radi na 1GHz manjem taktu. Tacne podatke, odnosno scan test tabele cu postovati vecheras kad stignem kuci...audiofreak je napisao(la):Sto se tice preporuke za racunar, moja preporuka je da se saceka januar jer izlasi serija Pentium 9xx koja ce imati istu cenu kao 8xx, a bice hladnija...
evo da ti ustedim trud:kovacm je napisao(la):izasao Pentium9xx, jutros mi je stigao C't Magazin i ima test novih pentiuma, samo sam bacio pogled na tabelu i vidim da je osetno brzi od 8xx (na istom taktu) i da je prestigao i AMDa x2 koji radi na 1GHz manjem taktu. Tacne podatke, odnosno scan test tabele cu postovati vecheras kad stignem kuci...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari