Šta je novo?

Intel pentijum D 920 problem

Si gurao SM test na 3.5Ghz??? ako da si probao onu duzu varijantu od 80min? aj probaj ako te ne mrzi, ako ti to prodje bez greske i windows upozorenja onda ti je zaista 100% stabilno

imas ga ovde na ovoj strani:

http://www.benchmarkhq.ru/english.html?/be_cpu.html

Na tvoj zahtev

okmijun je napisao(la):
Si gurao SM test na 3.5Ghz??? ako da si probao onu duzu varijantu od 80min? aj probaj ako te ne mrzi, ako ti to prodje bez greske i windows upozorenja onda ti je zaista 100% stabilno

imas ga ovde na ovoj strani:

http://www.benchmarkhq.ru/english.html?/be_cpu.html
Provrteo S&M test za oba jezgra i super je stabiln na 3725MHz,sinoc od 00:00h do jutros 10h je vrteo prime na istoj frekvenciji,mislim da je veliki posao odradilo i vodeno,ali i ova ploca je sam vrh.............. :banana:

Poslednja izmena:
eve jos jednog malog rezultatcica

Sad sam 100% siguran da sam imao malo brzu memoriju da bi super pi odradio manje od 29s,posto je ovo samo jedan modul i veoma mala frekvencija, http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=75736

Prilozi

• Capture_4.jpg
    Capture_4.jpg
    255.3 KB · Pregleda: 80
Daj da i ja pitam OCMajstore ovde, masina iz sig-a, nisam se mnogo zezao, procesor ide na 3600 (FSB 240) i ni makac dalje, a i tu nije skroz stabilan osim ako memoriju skroz ne opustim. Moracu da probam sada ponovo kad sam flashovao novi BIOS i da se nadam da nije ploca u pitanju... inace mi je prosto neverovatno da ovaj GEIL nece da radi preko 640MHz kad je FSB O/C-nut. Ja sam hteo da poteram ovo na 254 x 15 (ram na 675) ali nesto nece. Ima li neko neke ideje?

EDIT:
validacija

Ovo je max. koji mogu da izvucem ali nije stabilno, gasi se masina. Ako dignem na 4.0GHz gasi se cim dodje do boot menija. Jel moze neko da mi kaze da li Asus ploce rade to automatsko gasenje/paljenje (ugasi se i ceka da padnu naponi na 0V -- merio unimerom, pa se onda upali) ili sam ja to naleteo na problem tipa preoptereceno napajanje ili losa ploca / memorija?

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
Daj da i ja pitam OCMajstore ovde, masina iz sig-a, nisam se mnogo zezao, procesor ide na 3600 (FSB 240) i ni makac dalje, a i tu nije skroz stabilan osim ako memoriju skroz ne opustim. Moracu da probam sada ponovo kad sam flashovao novi BIOS i da se nadam da nije ploca u pitanju... inace mi je prosto neverovatno da ovaj GEIL nece da radi preko 640MHz kad je FSB O/C-nut. Ja sam hteo da poteram ovo na 254 x 15 (ram na 675) ali nesto nece. Ima li neko neke ideje?

EDIT:
validacija

Ovo je max. koji mogu da izvucem ali nije stabilno, gasi se masina. Ako dignem na 4.0GHz gasi se cim dodje do boot menija. Jel moze neko da mi kaze da li Asus ploce rade to automatsko gasenje/paljenje (ugasi se i ceka da padnu naponi na 0V -- merio unimerom, pa se onda upali) ili sam ja to naleteo na problem tipa preoptereceno napajanje ili losa ploca / memorija?
Taj geil je zivo s..nje,meni je ploca u pocetku pravila problem,pa sam morao da je menjam,ali kada sam danas postigao ovaj rez memorija mi je radila na nesto manje od 500Mhz(delilac 1.5 sa 318FSB pa ti sam izracunaj na koliko je radila)sa 3-4-4-12,sve to na sobnoj temp.Temperatura mi je oko 35-38C senzor),dok ploca prijavljlje manje od 20C.Vodeno je odradilo posao,a nije me izaslo vise od 90eura........Nemam pojma na kojoj je sladja meoriji radila sa svojim primerkom.Velika veravtnoca je da je ploca u pitanju jer je i moj problem sa prvom plocom bio slican,ali taj geil je u svakom slucaju k...ac.

Moracu da se slozim sa tobom da je taj Geil ****** ali mi onda nije jasno kako ga mige vozi na vecem taktu bez dizanja napona? Meni izgleda kao da je osetljiv na threading do jaja. Sto ce reci na Celeronu moze, na HT jos i nekako, ali na DC nema sanse.

Vule je napisao(la):
Uff, bruka rezultat, matori. ;)

Cestitke na dobrom primerku i uzivaj u brzoj masini ;)
Hvala,hvala,u skorije vreme trebalo bi da stignu malo bolje memorije na test,pa cemo videti.A,sto se tice Audio tvog primerka ploce u svakom slucaju,ako planiras da vozis dual core moraces da je menjas,ja sam pukao 250eura za moju,ali mi nije zao................. :bottle:

Au bre, mnogo je to za plohu, sacekacu ja jos malo pa cu da uzmem plocu koja vozi Conroe i ima dobar O/C pa cemo onda da vidimo.
Mozda zamolim i Urosa da svrati sa memorijom do mene da eliminisem i tu varijantu a za drugo napajanje za probu cu se snaci i sam.

audiofreak je napisao(la):
Au bre, mnogo je to za plohu, sacekacu ja jos malo pa cu da uzmem plocu koja vozi Conroe i ima dobar O/C pa cemo onda da vidimo.
Mozda zamolim i Urosa da svrati sa memorijom do mene da eliminisem i tu varijantu a za drugo napajanje za probu cu se snaci i sam.
GA-G1975X ima 975X cipset koji bi trebalo da vozi conroe(zato sam je i uzeo)i pokazala se kao vrhunski overcloker,sto se moze videti i ovde http://www.vr-zone.com.sg/?i=3187 ,a sto se tice napajanja ja koristim isto kao ti,i sve sljaka ok. ,)

Poslednja izmena:
ne zuri,nego sacekaj Asus p5wd2-e sa 975 chip setom...plocha je ista kao i Asus p5wd2,samo je drugi chip set.Razlog zasto je Asus ostao na istoj "shasiji":plocha p5wd2 se pokazala veoma kompatibilna kad su memorije u piranju i kao klokabilna do nebesa.zato su samo stavili drugi chip set.....jacha je mnogo od tog Gigabyte....

DARK SIDE je napisao(la):
ne zuri,nego sacekaj Asus p5wd2-e sa 975 chip setom...plocha je ista kao i Asus p5wd2,samo je drugi chip set.Razlog zasto je Asus ostao na istoj "shasiji":plocha p5wd2 se pokazala veoma kompatibilna kad su memorije u piranju i kao klokabilna do nebesa.zato su samo stavili drugi chip set.....jacha je mnogo od tog Gigabyte....
Prolistaj malo netom i videces da samo na nasim testovima se taj Asus pokazao kao bolji za overclock,dok testovi drugih zemalja pokazuju drugacije, sa tim sto cena Asusovog 975X modela nece biti manja 240eura moze samo biti veca(znam iz pouzdanih izvora,jer je kolicina stigla i treba da se napravi cena)................... ,)

... ali P5WD2-WS (ili P5WD2-E Premium) :)

samo da obavestim Vezmar-a da je stigao hyperX ddr2 na 800mhz ...onde gde je trazio a ja mu zdipio zadnji primerak :D(dodushe pc7200)...ali pozuri jer to brzo "odleti"///a ona je mozda cak i bolja od ove moje na 900mhz ...ali to je druga pricha...

Poslednja izmena:
Cena je prava sitnica - 200 eur.

U stvari nije toliko jaka, mozda odem sutra da je pazarim. :-devil-: :d

Ljudi, manite se prica "moja ploca je najjaca". Realno i objektivno gledano, Asus je mozda za nijansu bolji od Gigabyte-a, kada pricamo o TOP modelima i plocama za Intela. U srednjoj i nizoj klasi su isti. Cak bih rekao da je tu Gigabyte i bolji, jer ne fusari i ne stedi toliko koliko Asus ume.

Prosla su vremena kada si GA ploce mogao da konfigurises iskljucivo preko dzampera...

Poslednja izmena:
Problem sa p5wd2-e je u tome sto po defaultu overvoltuje CPU, a kada se oba jezgra opterete prajmom drasticno downvoltuje!
Recimo 4.2 GHz je dostizno sa BIOS setovanjem od 1.5V, ali u idleu je voltaza 1.55V! A kada se startuju dva prajma (kako bi se oba jezgra opteretila) voltaza pada na svega 1.45V!! Sva sreca pa ovoj 920-ki to ne smeta, te bez problema vrti testove na 4.2 GHz!
U svakom slucaju ovako zezanje sa voltazom je lose! Kazu da -WS verzija sa 8-phase jedinicom nema takve probleme!

Izneo bih zapazanje da za Intel nema ploce kakva je recimo DFI LP Expert ili tek Venus (treba samo videti kako izgleda zverski Venus i jasno je da se sa njom mogu praviti cuda na S939 platformi)! U svakom slucaju jedan vrhunski DFi na 975 chipsetu bi dobro dosao za popularizaciju Preslera...

Majku mu........

genijalcin@23 je napisao(la):

U stvari nije toliko jaka, mozda odem sutra da je pazarim. :-devil-: :d

Ljudi, manite se prica "moja ploca je najjaca". Realno i objektivno gledano, Asus je mozda za nijansu bolji od Gigabyte-a, kada pricamo o TOP modelima i plocama za Intela. U srednjoj i nizoj klasi su isti. Cak bih rekao da je tu Gigabyte i bolji, jer ne fusari i ne stedi toliko koliko Asus ume.

Prosla su vremena kada si GA ploce mogao da konfigurises iskljucivo preko dzampera...
..........ja sam tek u ponedeljak u Bg-u,pazi sad kad ih ja budem trazijo nece ih bit,genijalcin@23 cim ih uzmes baci neki test,da budem 100% siguran da li da ih uzimam. :wall:

stilt je postovao slike na xtremesystems za vdrop mod kod p5wd2-e premium

vezmar je napisao(la):
..........ja sam tek u ponedeljak u Bg-u,pazi sad kad ih ja budem trazijo nece ih bit,genijalcin@23 cim ih uzmes baci neki test,da budem 100% siguran da li da ih uzimam. :wall:

Ma salio sam se...:) Gde da uzimam memoriju od 200 eur. U svakom slucaju, ako govorimo o istoj firmi (pocinje na "P", a zavrsava se na "akom"), ostao je samo jos jedan komplet...

Pozdrav

U stvari nije toliko jaka, mozda odem sutra da je pazarim.
Ako jos imas drugara koji ima maksimalnih 10% rabata(koliko daje firma......om) onda je jos jeftinija...

Ako sam dobro shvatio P5WD2-E Premium nema variranja u voltazi?

Ne, sve imaju, ukljucujici i WS....
\
Znaci da trenutno nema stabilne ploce za IntelD,kad je napajanje za CPU u pitanju.
Tachno je da moja ide na over-volt a pri vishem clocku undervolt-uje..kod cpu mi se svidelo sto ide jako visoko bez dizanja napona...

Pazi koliko sam razumeo da napajanja koja obezbedjuju min. 500W,ali ona napajanja koja imaju 2x4 konektor (napon koji dolazi do CPU-a)smanjuju varijaciju napona da je ona na kraju neprimetna,negde sam to procitao,a kad nadjem bacicu adresu.

Da, kada se klokuje, EATX konektor dobro dodje, sta vise, mislim da je jednostavno neophodan za ozbiljnije zahvate.

Problem sa variranjem Vcore napona i nije toliko strasan, jer samo u retkim situacijama moze da zasmeta i da napravi problem.

Poslednja izmena:
Pazi koliko sam razumeo da napajanja koja obezbedjuju min. 500W,ali ona napajanja koja imaju 2x4 konektor (napon koji dolazi do CPU-a)smanjuju varijaciju napona da je ona na kraju neprimetna,negde sam to procitao,a kad nadjem bacicu adresu.
Ma varira bez obzira na napajanje.Primer:cooler master 450w,normalno, odvojena grana za cpu i 24 pinski prikljucak na plochi.Overvoltuje u startu(plocha je takva)....

DARK SIDE je napisao(la):
Ma varira bez obzira na napajanje.Primer:cooler master 450w,normalno, odvojena grana za cpu i 24 pinski prikljucak na plochi.Overvoltuje u startu(plocha je takva)....

CM od 450W nema 8-pinski konektor (na slici). Delimicno si u pravu kada kazes da je problem do ploce...ali cenim da bi sa 8 pinskim napajanjem situacija bila malo bolja.

050722_hd_ccx_ASUS_22.jpg

Poslednja izmena:
Kazem da sam to negde procitao,i da u sustini 4pinsko napajanje ne moze da zadovolji potrebe CPU-a(u koliko je to Petium D 9xx),dok 8pinsko to moze da zavrsi,a da su na kraju varijacije napona neprimetne.

pa ovaj 8-pinski i jeste stavljen za dualcore procesore

Nazad
Vrh Dno