Šta je novo?

Intel pentijum D 920 problem

Ji 4Tze je napisao(la):
naravno da moze, mada je to bilo manje vise exkluziva za VIA+AMD :d

Znam ja za to samo sa njima nisu radile ni nove kartice, a ova je vec dotrajala. :d

Ovo nije bilo puckanje nego gadno krchanje koje cepa zvucnike u trajanju od 1-2 sec i to kad se naglo okrenem u igri i desavalo se na default taktu. Videcemo za koji dan, ako se ne ponovi bilo je do zvucne.

Poslednja izmena:
Elem, ako jos nekog zanima, machine check error se moze dobiti i od zvucne karte koja je pocela da biva "vise tamo nego ovde" (mada to mozda ima veze sa Creative drajverima).
Masina nije htela da postuje na 3.8GHz sa Audigy 2 ZS unutra. Sada postuje, a treba mi 1.375V da udjem u Windows i relativno je stabilno (nisam ga jos mucio nesto mnogo), uspeo sam da poteram recimo Photoshop benchmark.

vezmar je napisao(la):
Kazem da sam to negde procitao,i da u sustini 4pinsko napajanje ne moze da zadovolji potrebe CPU-a(u koliko je to Petium D 9xx),dok 8pinsko to moze da zavrsi,a da su na kraju varijacije napona neprimetne.

da potpuno tacno moja iskustva konfa je sljedeca
asus p5wd2 premium
d 930 @3515
kingmax 2x512mb 533 ide na 628 4-4-4-13
gainward 6600gt 128mb vivo
2x80gb hitachi sata2 raid o+1
tagan easycon 530w
na northbridge stavio vent(najvruca stvar u kompu) manji cini mi se 5cm
uključeno 8 pin i 24pina varijacije napona neprimjetne ,vcore 1.32
makina potpuno stabilna temperatura 45 idle box cooler ,ploca 39 max 42
jos samo novi cooler recimo zalman 9500at(pa cemo dizati jos), i nova memorija kasnije dok malo cjene odu dole i frula.

@aladin ss:
Pa ako poteras na vise od 3515MHz (npr. na 3800 sto je blize gornjoj granici od 130W TDP) verovatno ce i tu biti variranja Vcore i to primetnog.

Ja sam odlucio da uzmem Intel D975XBX plocu.
Takodje cekam da mi stigne Seasonic S12-600W.
A za Zalmana cemo videti...

audiofreak je napisao(la):
@aladin ss:
Pa ako poteras na vise od 3515MHz (npr. na 3800 sto je blize gornjoj granici od 130W TDP) verovatno ce i tu biti variranja Vcore i to primetnog.

Ja sam odlucio da uzmem Intel D975XBX plocu.
Takodje cekam da mi stigne Seasonic S12-600W.
A za Zalmana cemo videti...
Ako nije tajna ,koliko te izaslo napajanje?

Poslednja izmena:
Hoće li neko ispraviti naziv teme :trust: , a nakon toga i moj post obrisati.

Nazad
Vrh Dno