Alister
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 17.07.2001
- Poena
- 2,395
Probaj https://www.hwinfo.com/
Ma kakav auto-oc, pogotovo na 4.8GHz.
Ako si nasao informaciju da memorija zbog biosa nece prekk 2400, zasto ne uradis update?
P9 Lite TT
Bolje da si jos ranije uzeo jedan i3 ili zakljucani pentium/celeron i koristio to. U svakom slucaju mislim da bi trebao prodati taj pentium i uzeti bilo koji dual core za tu platformu. Tom klokerskin pentiumu ce brzo pasti cena u narednom periodu, dok ce cena ostalih komponenti ostati ista. Ako ti se performanse pokazu kao nedovoljne, kada izadje Ryzen uzmi prodaj maticnu i taj zakljucani dual core proc(koji bi trebalo da mozes da prodas po istoj ceni po kojoj si ga uzeo) i kupi sta se pokaze bolje izmedju Ryzen i Kaby Lake-a.
Prodaj sve i predji na platformu sa G4560 ili nekim slicnim AMD procesorom (videcemo uskoro). Cenovno nista ne gubis, a makar dobijas 3 godine garancije.![]()
Ja bih u toj situaciji prodao i postojeću mini konfu i ovu neraspakovanu tj delove i onda za sve te pare kupio nešto novo u garanciji što ima perspektivu.
2 x DIMM, Max. 32GB, DDR4 2400/2133 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory
Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
* Refer to www.asus.com for the Memory QVL (Qualified Vendors Lists).
* Due to Intel® chipset limitation, DDR4 2400MHz memory frequency is only supported by 7th Generation Intel® processors. Higher memory modules will run at the maximum transfer rate of DDR4 2400MHz.
** Due to Intel® chipset limitation, DDR4 2133MHz and higher memory modules on 6th Generation Intel® processors will run at the maximum transfer rate of DDR4 2133MHz.
Da li je Cooler Master 212X dovoljan za OC 7700K? Trenutno mi temperature u Witcheru idu do ~70C, na defaultu. CPU fan profil je isto default BIOS varijanta, sto znaci da moze malo agresivnije da se podesi. Kako god, moze li se od ovog kulera ocekivati nekih 4.8, GHz na svim jezgrima?
Kako si u bios-u stavio podesavanja za napon CPU ? ako si ostavio na AUTO, napon moze da bude prilicno velik za taj default clock !
Da li je Cooler Master 212X dovoljan za OC 7700K? Trenutno mi temperature u Witcheru idu do ~70C, na defaultu. CPU fan profil je isto default BIOS varijanta, sto znaci da moze malo agresivnije da se podesi. Kako god, moze li se od ovog kulera ocekivati nekih 4.8, GHz na svim jezgrima?
BIOS je na default podesavanjima, nista jos uvek nije dirano. Sada sam pogledao i default podesavanje zaista jeste Auto. To pretpostavljam znaci da je CPU overvoltovan tokom igara i na default kloku? Drugm recima, imam vise headrooma za OC kada podesim Offset ili Adaptive?
Inace, 7700K vec boostuje na 4.4 tokom opterecenja (mislim da je to na svim jezgrima), tako da mi je 4.5... Meh.![]()
Mislis "usko grlo", ogranicavajuci faktor, bottleneck?... nije bottlenek...
P9 Lite TT
Je li ozbiljan minus danas uzeti plocu koja podrzava USB 3.0, ali ne i 3.1 (razlika je velika)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari