Šta je novo?

Intel i7 vs AMD Phenom II X6?

vladicapevac

Cenjen
Učlanjen(a)
21.03.2011
Poena
169
Razlika je u ceni ali da li je i u perfomansama?
Zapravo pravim masinu za obradu video materijala pa sam u dilemi..

Poslednja izmena:
E to i mene zanima? Da li je 2500 ili 2600 u mogucnosti da odsimuliraju nesto ozbiljno, ili je to jos uvek mission impossible...?

Kupujem bas ovaj procesor i nadam se da necu da pogresim Intel Core i5-2500K nadam se da je prava kupovina samo mi reci te koju plocu da uzmem...citamm da je bilo gresaka oko ploca pa me interesuje koje da uzmem.Kolega mi je napomenuo u nekom od predhodnih komentara da je asus dobra kupovina..pozz

Sve sami suvi profesionalci, potreban im je svaki procenat CPU performansi. Pogotovo u Photoshopu.

Ovo se odnosi na mene :) izgleda da ti nisi nikad radio sa raw formatom u photoshopu i slikama po 50+mb a otovoris jos neke slike radi preklapanja i dorade i da vidis kako ti treba dobar procesor tj nemora stim sto ces sa dobrim procesorom uraditi to sve za kratko vreme dok sa nekim slabijim... a inace vreme je novac pogotovo kada je u pitanju 1000slika

RAW format je po svojoj slozenosti u rangu sa atomskom fizikom, to je nesto jako ozbiljno i to ne moze da savlada bas svako, pa tako nisam ni ja, a pogotovo ne moj racunar. Ali zato si ti radio (kontam) svadbe sa 1000 zvanica, jer inace ne znam ko bi krsten radio obradu 1000 fotki.

Tema i komentari su stvarno cirkus.... greota je, a da se ne zapljunem :d

Moze AMD, ja sam se bavio fotkanjem i obradom na daleko slabijim masinama pa je sljakalo. Ako stvarno nemas neku neverovatnu kolicinu fotografija sve je to cool. Pokusavam da nadjem jos ove Patriot memorije na 1333 sto imam, Trpi apsolutno sve :)

U svakom slucaju dobar izbor, nek te lepo i dugo sluzi a onda da ga prodas za dobru cifru :)

U svakom slucaju dobar izbor, nek te lepo i dugo sluzi a onda da ga prodas za dobru cifru :)
Ja ne razumem zashto vi morate da prodajete svoj stari hardware. Ja i dalje imam sve mashine koje sam kupio, a prodavao sam delove samo kada nisam mogao bez prodaje da skupim pare za deo koji bi ga zamenio.

Ja ne razumem zashto vi morate da prodajete svoj stari hardware. Ja i dalje imam sve mashine koje sam kupio, a prodavao sam delove samo kada nisam mogao bez prodaje da skupim pare za deo koji bi ga zamenio.

Sam si odgovorio :D

Pa ja kuci imam cetiri masine , ali prodajem delove samo iz svog racunara da bih oslobodio novac koji je zarobljen u toj komponenti da bih kupio bolju, logicno zar ne?

Da.. Bas je logicno... Ne treba prodavati nista. Svi treba u kuci da imamo minimum po 4 masine..:laugh:

Pa ja kuci imam cetiri masine , ali prodajem delove samo iz svog racunara da bih oslobodio novac koji je zarobljen u toj komponenti da bih kupio bolju, logicno zar ne?
Pa ja bash to radim, ne vidim svrhu toga da ja prodam moj dosadashnji main PC da kupim jachi.
Mislim, ovaj ce i dalje da mi sluzi da radi sve shto je do sad radio, znachi, igrace se u LAN-u ili kad brat dodje preko neta ili shta god, samo bih na novom rachunaru igrao zahtevnije igre, ali ako prodam ovaj ja cu da imam nov rachunar koji ce da tera sve igre na max i shta sve ne, ali zato kad dodje drugar i kaze e izashla je ta i ta igra, ajde da je igramo u LAN-u ja cu mu reci, ne mogu jer moj stari rachunar nema Shader Model X ili shta god.

Da pitam koja je razlika u radu izmedju memorija npr. koje rade na 1333mgh i 2000mgh..da li se to primeti u radu ili ne????

Odabrao si BEST BUY kombinaciju !!! Budi zadovoljan, sedi na zadnjicu i uživaj u čarima SBa (Intela).

Kupi sebi ovu memoriju ADATA AXDU1600GB2G9-2G (4GB Komplet) jer radi na 1.25-1.35V što je idealno za SB a evo i LINKa da pogledaš. Ima je user ovde sa foruma i radi mu na 2000MHz na 1.5V!!!

PAL MAL, mislite o tome ;).

Poslednja izmena:
Napajanje 750W Chieftec CFT-750-14CS
FULL јесте јако ал од вишка глава не боли..тако сам се лепо истрошио да ту меморију могу да купим тек за који месец..***..

U kakvom radu?

Neces videti razliku ako ti je 99% rada Excel i Kalkulator. :)

U obradi video materijala, simulacijama dinamike fluida, proracunu konstrukcija ili renderovanju ima razlike, posebno posto se i7-2600K moze overklokovati daleko vise nego sto i najbolji Q6600 moze.

Sto se dobrih ploca tice, postoji vec dve trenutno aktivne teme o plocama za Sandy bridge. Mozes tamo pogledati.

Zanima kolika je razlika u performansama u i7-2600K odnosu na q6600. i koja bi dobra ploca bila za i7-2600K?

To nije trebalo ni da pitaš, prosto i jednostavno :D.
Ralika je kao između Z101 i Mercedes SLK. Obrati pažnju na grafiku jer render programi mogu da uposle i GPU (ovde mislim na nV grafike, CUDA i GPGPU) i time ti extra pomognu u renderovanju tj. obradi grafike.

Dobra, osnovna, ploča je ASUS P8P67 B3. Dobra da podrži i stojički nosi 2600K a Bog me i za extra o/c osim ako ne preferiraš CF ili SLi drljotine!

Poslednja izmena:
Ajde da budem bukvalan, ako sam nesto ranije renderovao sa q6600 1 sat, za koliko vremena cu sad to manje raditi :)

Ovako ćemo :D.
Prodaj taj Q6600, pčoču i memoriju i kupi lepo 2600K, P67 ploču i 8GB DDR3 memorije (jer cena nikada nije bila niža, a skočiće veruj mi!), isprobaj sve to pa ti nama kaži iz 1ve ruke (naj bolje) za koliko si skrati vreme obrade :d:d:d.

Vreme je da pređeš na novu platformu jer uskoro nećeš moći da prodaš taj Q6600 (čitaj bud-zašto)!

;) (sve ovo sam rekao kroz šalu ali je čista istina, i naravno, nikako ne uzimaj AMDa! za video obradu)!
.

Nazad
Vrh Dno