Šta je novo?

Intel i7 vs AMD Phenom II X6?

vladicapevac

Cenjen
Učlanjen(a)
21.03.2011
Poena
169
Razlika je u ceni ali da li je i u perfomansama?
Zapravo pravim masinu za obradu video materijala pa sam u dilemi..

Poslednja izmena:
Ma u svakom slucaju ne bih prodavao ovu konf. Vec bih kupio novu ova bi mi sluzila kao pomocna varijanta. Amd ne bih vise uzimao ni za zivu glavu. Imao sam tri konf., i sve tri su otisla u vecna lovista. dok npr imam i dalje preskota koji i dalje radi normalno. Nije da sam neki ljuti intelovac, ali stvarno nekako mi se cini da amd ne trpi na duze konstatno opterecenje, tj obicno mi se zaglavi...(iskutvo sa 3 amd konf.razlicite generacije konfiguracije).

Sad sam jos u nedoumici za graf. karticu, realno igrice me ne zanimaju. koliko sad to pomaze prilikom rend. ako je to razlika nekih 5% onda ne bih bacao pare. Jedino ako bolje prikazuje preview rend. materijala, onda bi mi imalo smisla.

Zato me pre svega zanima ova konf., jer presao sam na HDSLR, i na ovom kompu mnogo sporo radi, pogotovo ako radim u Ae, osedim dok mi izrenderuje.

Ma u svakom slucaju ne bih prodavao ovu konf. Vec bih kupio novu ova bi mi sluzila kao pomocna varijanta. Amd ne bih vise uzimao ni za zivu glavu. Imao sam tri konf., i sve tri su otisla u vecna lovista. dok npr imam i dalje preskota koji i dalje radi normalno. Nije da sam neki ljuti intelovac, ali stvarno nekako mi se cini da amd ne trpi na duze konstatno opterecenje, tj obicno mi se zaglavi...(iskutvo sa 3 amd konf.razlicite generacije konfiguracije).

Sad sam jos u nedoumici za graf. karticu, realno igrice me ne zanimaju. koliko sad to pomaze prilikom rend. ako je to razlika nekih 5% onda ne bih bacao pare. Jedino ako bolje prikazuje preview rend. materijala, onda bi mi imalo smisla.

Zato me pre svega zanima ova konf., jer presao sam na HDSLR, i na ovom kompu mnogo sporo radi, pogotovo ako radim u Ae, osedim dok mi izrenderuje.

Hmh. Teško pitanje oko grafike. Paaa, mislim da ta tvoja grafička podržava CUDA što tebi u stvari i treba. Pogledaj da li program koji koristiš za video obradu ima opciju da se aktivira nV CUDA i pomozi sebi.
Zamisli 64bit WIN7 Ultimate uparen sa 64bit programom za ovradu grafike + CUDA kao šlag na torti ;) (min 8GB RAMa takođe). Još na sve to udariš Apple OS X 10.6.7 (Snow Leopard i dok se ti smisliš izaći će Lion) koji ima naj bolje prgrame za obradu grafike i video materijala a sve nativno šljaka u 64bit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evo, konkretno u oglasima dečko prodaje GTX 260 896MB 216SP za 80€ ASUS TOP model...

PAL MAL, mislite o tome!

Poslednja izmena:
Pazi najvise mi traje renderovanje u after effect-u. To nije toliko dugacak video, ali posto mu daodam razne korekcije i ima vise kanalni video recimo zadnje sto sam radio trjalao je bogami 27 min za snimak od minut i po. Sad nije problem kad je tako malo, ali kad imam npr pola sata e onda je to bas mucno....
Inace zauzece procesora mi je oko 90%. Kad sve to pripremim sve klipove onda rend. u Premier-u i to radi normalno.
Sto se zauzeca tice to je ok, makar da mogu da surfujem normalno dok se video renderuje u pozadinu.

Radi i gpu ali posto ima samo 320 mb nije bas od korisiti. Sinoc sam bas otisao kod drugara, koji ima ima atijevu graf. kart. sa dva gpu i 2 gb ddr5 memorije (rece mi koji je model ali ne mogu da se setim), i bas kao sto sam mislio nije toliko ubrzano renederovanje koliko realtime preview, maltene je momentalno. Doduse resolution i color and chanel managment stavio je na pola, ali to je ok.

Sto se tice graficke, hmmm vise je nego primamljivo, ali mislim da cu za nju sacekati jos koji mesec, ali definitivno mi treba.

Sto se tice kupovine, ja sam sistematican volim sve na vreme da se raspitam i obezbedim, a tada bi trebalo da mi legne lova od zadnjeg posla :).

Radi i gpu ali posto ima samo 320 mb nije bas od korisiti. Sinoc sam bas otisao kod drugara, koji ima ima atijevu graf. kart. sa dva gpu i 2 gb ddr5 memorije (rece mi koji je model ali ne mogu da se setim), i bas kao sto sam mislio nije toliko ubrzano renederovanje koliko realtime preview, maltene je momentalno. Doduse resolution i color and chanel managment stavio je na pola, ali to je ok.

Sto se tice graficke, hmmm vise je nego primamljivo, ali mislim da cu za nju sacekati jos koji mesec, ali definitivno mi treba.

Sto se tice kupovine, ja sam sistematican volim sve na vreme da se raspitam i obezbedim, a tada bi trebalo da mi legne lova od zadnjeg posla :).

Ma šalio sam se, naravno ;).
STRPLJENJE JE MAJKA MUDROSTI !

Vrh Dno