Evo sta je covek uradio...
super, znaci gigabajt ploca totalno ignorise strap procesora. Ovo je za medalju majke mi. Za ozbiljno klokovanje ima da se usere sa strapom od 1333...
Poslednja izmena:
Evo sta je covek uradio...
"problem" je sto to tako ne bi trebalo da moze ako ti procesor nije 1333 strap kao sto nije. Delioc se na 965 i p35 plocama (vecini) MENJA u zavisnosti od strapa procesora. Dakle nije problem vec je cudno, i ne, kod mene ne moze taok, ne moze na DFI, ne moze na ABIT, ne moze na MSI...za ASUS ne znam da li radi kao i kod vas. Kao sto rekoh, treba da radi ovako kao sto ova tabela pokazuje (dakle skroz desna kolona je strap, go re ukucavate FSB, ostatak je jasan. Kod vas asa strap 800 cp-om radi kao da je strap 1333 i to mi je cudno) dakle jos jednom link:
http://www.peakin.com/xbx2/calculator.html
kod mene radi kako je prikazano na ovoj tabeli, takodje i na jos nekim plocama koje sam probao (dfi, msi)
PS. da meni radio kao na tom gigabajtu sad bi mi meroja bila na 255x2 tj na 510mhz, ali nije vec je na 850mhz. Takodje, drugi izbor je da mi radi tako, onda bi na 1:1 bila 850mhz kao sto je sada, medjutim kad stavim na 800mhz sto bi bilo 1:1 za 1333 strap CPU, memorija mi je na 1700mhz m da bi se u ovo uverio pokusao sam da stavim i naravno masina nije htela da butuje, cak sam morao i clear cmos. Dakle ploca definitivno vidi cpu kao strap 800 cpu, a ne kao 1333 strap cpu kao vama sa gigabajtima p35.
ovako, na 10x320 je stabilan 2 sata ortosom. napon je 1.4V u biosu. u cpu-z idle je 1.36 a load 1.344V. T je 30, odnosno 68-69 stepeni.
e sad, valja probati da li hoce tih 3.2Ghz i sa malo nizim naponom. bilo bi odlicno kada bi htelo na 1.375V u biosu.
sto se tice 3.33Ghz, ne znam da li da pokusavam preko 1.4V obzirom da ce T ici preko 70 stepeni. znam da je i to ok i da u realnom radu ne ide toliko, ali ne bih da pravim furunu u kucistu. a, da, kada smo kod kucista, nisam rekao da je otvoreno za sada...
Kod mene neće više pa da mu bem M :S:
Negde grešim...:wall:
Čak sam i podigao napon malo (pre)više.
Ploča je Biostar TP35D2-A7
Memorija Geil 800 Ultra.
Sad i mene pocinje da zbunjuje...
@gx-x
Koje si ti ploce isprobavao kad to kod njih ne radi?
A radi na mom Asus-u, Chinaski-evom Gigabajtu, evo javio se i teneke sa MSI-em.
nisam rekao da ne radi vec da se ti odnosi menjaju (dobijas drugaciji izbor doticnih) u zavisnosti od strap-a procesora (1:1 i jos neki ostaju naravno). Da li mozes na tvojoj ploci da na 333FSB postavis memoriju da radi na ravno (manje vise par mhz) 800 ?
Jesi li hteo ovo da vidish....
Evo sta sam podesio u bios-u i sta je posle pokazao cpu-z
sad mi je jasno. Vi imate da menjate FSB STRAP ka NB u biosu, ne podesava automatski u odnosu na CPU. Interesatno. Ok, resena stvar. Da stavis FSB strap na 200 (sto je fabricki za e2xxx i e4xxx) onda bi bilo onako kako sam rekao.
edit: Hvala na trudu (i razumevanju) ! :wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari