Vegeta
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 15.10.2011
- Poena
- 195
Zna li se da li ce biti neke jeftine ploce?
Sent from my CUBOT_NOTE_S using Tapatalk
Krajem decembra-početak 2018, bar sam ja tako čuo....
Zna li se da li ce biti neke jeftine ploce?
Sent from my CUBOT_NOTE_S using Tapatalk
Krajem decembra-početak 2018, bar sam ja tako čuo....
tek tada jeftine ili uopste?
Opet stara verzija Prime 95 (2009-07-15). Voleo bih da su probali AVX2/FMA3 verziju.
Sve je sumnjivo. Zato i kazem cekamo prave testove.
Samo AVX2 mnogo kida. Ja ne znam da li ce u nekom realnom radu zaista biti toliko opterecen?!
x264/x265 kompresija. Probaj da kompresujes malo duzi video (nekoliko sati) i vidi sta se desava sa temperaturama.
EDIT:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?295413-Ubijeni-3570k&p=3083434&viewfull=1#post3083434
Jedino sto nigde nije navedeno na kom cooler-u je testirano.
Sto se tice toga moji testovi su uglavnom 3-6h Prime AVX smallFFT.
Nikad nisam imao problem.
Znaci lepo sam rekao da mora 5.3GHz da bi presao 1700 u R15. Usput, onih 1620 je radjeno na 5.1 i temp je otisla na 94c za to vreme :S: Znaci bez skalpiranja ne pomisljajte na 5GHz.
Zanimljivo je da su totalno preskocili da prikazu temp i potrosnju za klokovani 8700K. 92c je za 8600K na 5.1GHz, 8700K jednostavno ne moze da se zadrzi tu, sigurno bi probio 100-ku za par minuta. Potrosnja ce biti sumanuta. Rekao sam da ce biti preko 150W jos na startu teme. Moja racunica sada kaze da je to oko 190W za 5.1GHz. Ljudi, to nije *******cija, to je ozbiljna potrosnja za toliki clock.
Ajmo prvo o totalnom odsustvu logike u tvom postu.Ma pusti ti to. 100% procesora je 100% procesora. Ili je stabilan 100% ili nije. Ne mora te temperature nikada da dostigne u gaming-u ali pusti render jednom u zivotu i gledaj haos. Pritom testovi su radjeni na spoljnih 28c, leti u neklimatizovanom prostoru bice jos gore. Pritom, temperature za 8700K nisu ni prikazane zato sto se CPU zestoko regrevao. Cinebench je za 10-15 sekundi dogurao do 94c. O cemu dalje da pricamo? Pusti ga 2 minuta pa vidi koliko ce throtlovanje biti. Da nema limit nabio bi 120c ocas posla.
Zvaka ne sme da postoji! Tacka. Ako procesor treba da disipuje onih 190W koliko sam sracunao na 5.1 to nema sanse da uradi kroz zvaku pa se zato i pregreva. I bez zvake trebace odlican cooler da se to ohladi, sa zvakom je to nemoguce.
Ko nema nameru da skalpira cpu morace dobro da razmisli o performansama i dali mu se uopste isplati da kupi K verziju i daje pare na skuplju plocu za nekih 300-400MHz vise.
Nijednog trenutka nisam sumnjao u performanse procesora ali od pocetka teme sam pricao da ce potrosnja na visokim klokovima i temperatura biti problem. Sa 4 jezgra to prolazi, kada se potrosnja poveca 50% to ne pije vodu. Razlog vise da se Intel kritikuje zbog te zvake.
Zamislite sada 8-core varijantu...
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Još jedan test
Svakome treba da bude jasno da će OC temp biti katastrofa. Mnogi će to dočekati na nož posle prvih zvaničnih testova. Ali posle delida...zver.![]()
Zasto mislis da.bisam realan? Procitaj lepo sta sam napisao bez pokusaja da izvrces cinjenice. Bisam spominjao jos to i da oni testiraju na work benchu a da ce klasican user imati i kuciste, da je dovoljno da se nakupi malo prasine i da hladjenje ne bude ok, da ce u toku igranja i graficka nabijati temp u kucistu... Ima gomile faktora. Nisam rekao ni da neko treba da zivi od rendera vec da je dovoljno jednom da pusti render i da vidi da ima problem.Ajmo prvo o totalnom odsustvu logike u tvom postu.
Neko ce da kupi procesor od 400e i komp od otprilike 1000-1500e, zivece od njega tako sto ce renderovati i drzati ga na 100% overklokovanog, ali ce sve to raditi u nekoj neizolovanoj supi bez klimatizacije, na letnjih 40 stepeni?
Ok je da zelis da tvoje ispadne najbolje, ali ne dozvoli da ti ta zelja pojede zdrav razum.
O ostatku posta mozemo pricati kada procesor izadje, sada je sve to poprilicno neodredjeno prezentovano.
Daleko od toga da nece biti visoke temp i slicno, ali je najbolje sacekati i videti.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari