Šta je novo?

Intel Coffee Lake S 6 Core Desktop Processor Leaked

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima ih ali svestan si koliki je to broj karti na broj ljudi? Zato kazem statisticka greska. Malo jeftinije karte se mnogo bolje prodaju. Vecina testova se radi bas sa 1080ti pa je malo misleading. Samo to pokusavam da kazem, marketing je cudo ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Već tamo negde početkom/sredinom leta imaćemo karte u višem srednjem segmentu na nivou 1080 Ti. GPU tehnologija napreduje daleko brže, a ljudi uglavnom ne menjaju sistem sa svakom generacijom grafičkih karti. To je nešto što treba da izdrži i do 3-4 generacije grafičkih karti. Nešto što je danas usko grlo na 1080 Ti ili 1080 SLI (osim za ljude koji se igraju @4k), već sutra će biti usko grlo na GTX 2070, a već prekosutra na GTX 3060.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Već tamo negde početkom/sredinom leta imaćemo karte u višem srednjem segmentu na nivou 1080 Ti. GPU tehnologija napreduje daleko brže, a ljudi uglavnom ne menjaju sistem sa svakom generacijom grafičkih karti. To je nešto što treba da izdrži i do 3-4 generacije grafičkih karti. Nešto što je danas usko grlo na 1080 Ti ili 1080 SLI (osim za ljude koji se igraju @4k), već sutra će biti usko grlo na GTX 2070, a već prekosutra na GTX 3060.

Totalno u pravu, evo ja na haswell-u vec sam promenio 4 karte (7950, 290x, 1070, 1080), generalno vecina zameni dve do tri

To se slazem ali procesorske snage ima koliko hoces sada. Usko grlo ce biti igre koje ne koriste vise od 4 jezgra a ne procesori. Igre ce se menjati, koristice vise jezgara, ne bojte se uska grla ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Znaci kaby sa 2 jezgra vise, u principu pritisko ih Ryzen inace ovo vjerovatno ne bi ni izbacali.

Pregled cena:

Core i7-8700K: $359
Core-i7-8700: $303
Core i5-8600K: $257
Core i5-8400: $182
Core i3-8350K: $169
Core i3-8100: $117

Ne znam šta da kažem. Non-K verzije definitivno imaju odlične cene a pri tom i solidne (boost) klokove. Ali razlika između non-K i K modela je ogromna, posebno za i3 i i5 (40% veća cena). Sad baš treba vagati za koju je namenu PC.
- i3-8100 će sigurno biti bolji izbor od R3 u svakom slučaju. S druge strane, sad kad su najjeftinije ploče za njega $130 (Z370), ne znam zašto bi neko kupovao taj CPU
- Što se i5 tiče, tu je klimavo. Sigurno je bolji od 4c/8t R5, ali u poređenju sa 6c/12t biće svašta
- i7 je otprilike tu gde treba. Mada mi se čini da je i7-8700K skuplji od i7-7800X. S druge strane paltforma je jeftinija. Definitivno dobar izbor za mnoge

8400 sweet spot... 8400K i 8700 ostavljeni za next turu popunjavanja a bice tu jos modela izgleda...
Kao sto rece kolega: hvala AMD

8400 sweet spot... 8400K i 8700 ostavljeni za next turu popunjavanja a bice tu jos modela izgleda...
Kao sto rece kolega: hvala AMD

Hvala im ;)

8700K je bas ono sto sam pricao sve vreme, 7700K sa jos dva jezgra. Po meni su 8100 i 8700 pobednici obzirom na sadasnje cene i pod uslovom da ove cene ostanu. Kao sto Space Beer kaze, za i5 ce biti cupavo. 8100 ce solidno parirati R3 mada 8350K cenovno prilazi R5.

Misli li u susret 8700k AMD malo da spušta cene 1700x i 1800x, red bi bio :).

I nema potrebe. 1700X za $ 350 je i dalje ok ponuda. Možda 1800X. Ionako će u martu izbaciti nove revizije sa većim klokovima

Hvala AMD-u, pare i dalje Intelu.
To je sad na nama :) Mada, ja sam sad zagrejan za promeu platforme, iako nema preke potrebe, pa sam gledao šta je najjeftinije i došao do R3 1200. I kao što kažem, i3-8100 jeste bolje rešenje, ali ploča bi bila 40-50€ skuplja, tako da to otpada. Realno i R5 1600X + B350 je verovatno bolji izbor od i5-8400 + Z370.

Ne sumnjam da će se svi modeli prodavati kao alva, posebno u USA i EU, ali mi nije jasno što nisu pustili i B ploče sada

Poslednja izmena:
Hvala AMD-u, pare i dalje Intelu.

Sacekamo neke realnije rezultate (citaj vise njih pa izvuces prosek i istina je tu negde) + cene maticnih u prvoj turi (i da vidimo da li ce raditi na prethodnim chipsetima) i onda mozemo razmatrati hocemo li intel ili AMD tj neka pobedi bolji... simple as that...

A ovaj deo ste preskočili. ;)

And keep in mind that these prices are per chip in a 1000 unit order; actual retail prices will be several percent higher still. So don't be surprised to see the 8700K closing in on $400 at retail.

R5 6/12 i i5 8400 su samo cenovno bliski u kombinaciji sa B plocama. R5 je jaci procesor generalno i ocekujem da se nosi sa i7 8700 po performansama tako da ne vidim kako je i7 8700 za 100e vise bolja kupovina. I3 8100 vs R3 na 4ghz ako su oba u kombinaciji sa B plocom tu su negde i ko sta preferira tj R3 dok ne izadju B ploce. Sad ako omoguce i3 da moze na starije cipsete super. I7 8700K je prica za sebe i to je za vise za entuzijaste ko voli da se igra sa Z plicom, delidom i vodenim hladjenjem pun pogodak.
Dakle nekako se namecu i3 vs R3(na B plocama), R5 6/12, i i7 8700K kao neke low/medium i high end opcije. Zakljucan i5 da moze na starije cipsete odlican izbor za apgrejd ovako ko uzima sve ipak bih da prednost R5 6/12 u kombinaciji sa B plocom. I7 8700 vs R5 takodje u kombo sa B plocom tu su negde a 100e ce biti jeftiniji rajzen sto nije malo i eto para za jacu grafu. Na kraju ko moze da uposli 8/16 procesor namece se R7 kao realan izbor za manje novca nego da se nateze sa i7 8700k.

I nema potrebe. 1700X za $ 350 je i dalje ok ponuda. Možda 1800X. Ionako će u martu izbaciti nove revizije sa većim klokovima

To je sad na nama :) Mada, ja sam sad zagrejan za promeu platforme, iako nema preke potrebe, pa sam gledao šta je najjeftinije i došao do R3 1200. I kao što kažem, i3-8100 jeste bolje rešenje, ali ploča bi bila 40-50€ skuplja, tako da to otpada. Realno i R5 1600X + B350 je verovatno bolji izbor od i5-8400 + Z370.

Ne sumnjam da će se svi modeli prodavati kao alva, posebno u USA i EU, ali mi nije jasno što nisu pustili i B ploče sada

Pa svaki trgovac pokušava da proda ono najskuplje, nema nikakve logike da se sada izbace B ploče. Jači kupci, ondnosno oni koji oće najbolje, žele i najkvalitetnije ploče.

Kupci slabijih procesora nisu platežno jaki, pa nisu ni ekonomski prioritet.

Jes eto svi kupuju i7 cista glupost, vise ce prodat kombinacija i5, i3 sa slabijim plocama nego i7+Z370 nego ko zna sta sad intel mulja, ima nesto iza te price sto se sad izbaca samo Z370 znacemo uskoro.

Promaklo vam je za cene, citat:
"And keep in mind that these prices are per chip in a 1000 unit order; actual retail prices will be several percent higher still. So don't be surprised to see the 8700K closing in on $400 at retail."

Ljudi su plaćali svojevremeno plaćali 400e za 7700K. Za te pare će se 8700k razgrabiti, to mogu bez neke studije tržišta da tvrdim. A i ostali modeli su više nego konkurentni, u celoj ponudi je sve na svom mestu, i performanse i cena.

Taj ko priča da mu je ovo skupo nikad nije planirao da kupi Intel-a, već samo drobi u prazno. Pogotovo ovi što menjaju procesore na 5 godina i merkaju šta je jefitnije, a razlika realno 50evra.

Pun pogodak ako dozvole zakljucane na stare ploce. Evo ja bih npr uzeo zakljucan za apgrejd na B250 u suprotnom ako moram sve da menjam ide se na rajzen.

Samo što meni bazičan klok i cena kod i5 8400 i dalje sugerira da tu nešto nije u najboljem redu. Boost klok je dobar, ali pitanje je koliko će moći dugo da drži taj klok i da li su ovde u pitanju škart jezgra koja se brzu pregreju. Nešto na foru onih 2/4 HEDT gluposti, ništa se ne baca. ( :

Ljudi su plaćali svojevremeno plaćali 400e za 7700K. Za te pare će se 8700k razgrabiti, to mogu bez neke studije tržišta da tvrdim. A i ostali modeli su više nego konkurentni, u celoj ponudi je sve na svom mestu, i performanse i cena.

Taj ko priča da mu je ovo skupo nikad nije planirao da kupi Intel-a, već samo drobi u prazno. Pogotovo ovi što menjaju procesore na 5 godina i merkaju šta je jefitnije, a razlika realno 50evra.
Ponovo se vraćamo na ono da je 2c/4t Pentium bukvalno ubio prodaju i3 modela. Isto tako, sada kada dobijaš 4c/4t za $120-$130, siguran sam da će se mnogi zadržati tu. Zašto bi davao 60-70€ više za CPU kada nećeš videti razliku? Ili štedi novac ili uloži u GPU, SSD, Monitor...

I to kakav GPU, naspram iGPU-a.

Ponovo se vraćamo na ono da je 2c/4t Pentium bukvalno ubio prodaju i3 modela. Isto tako, sada kada dobijaš 4c/4t za $120-$130, siguran sam da će se mnogi zadržati tu. Zašto bi davao 60-70€ više za CPU kada nećeš videti razliku? Ili štedi novac ili uloži u GPU, SSD, Monitor...

Tu se apsolutno slažem, štaviše, mnogi 4k igrači će više para dati u GPU nego u CPU, jer kod visokih rezolucija usko grlo postaje sve manje bitno.

Another change in Coffee Lake is the use of the process from the original 14nm + upgrade to 14nm + +, since the 14nm process in 2015 since Intel has been improving the process, without increasing the power consumption continues to improve performance, 14nm + + process than the original 14nm process performance improvement 26 %, Or 52% lower power consumption.

Today we can only show you the performance of Core i7-8700K, the remaining temperature, power consumption and overclocking test with the evaluation of the motherboard with the Z370 offer.

Rezultati su dobri, bice bolji vremenom kada se ispeglaju biosi jos malo.

Treba sacekati temparature, u svakom slucaju dobar procesor za profersionalce entuzijaste, jer ce oni znati da ga deliduju i imaju love da rizikuju.
R71700 etc.. ce morati cenovno dole!
Po meni pravi bum u performansama i OC moze da napravi 8600k!

R7 1700 je po ceni u rangu sa zaključanim i7-8700, a ujedni i jeftiniji od njega. Tako da nisam siguran da mora igde. R7 1700X je po ceni u rangu sa i7-8700K, i čisto sumnjam da će cena ići mnogo dole.

@PCBeast
Slažem se za trolovanje. Evo ja sam rekao u postu iznad da su intelovi proizvodi odlični (bez sarkastičnog tona i smajlija), a neko je protumačio da sam rekao da su loši. I sam sam u poslednjih 7 godina kupio više Intel nego AMD procesora (3 vs 2).

Ono što ne znam je zašto u jednom slučaju proizvod koji radi dobro, ali ne 100% onako kako je planirano, loš proizvod i treba izbegavati kupovinu, iako će BIOS-i sve ispeglati nakon tri meseca, dok je u drugom slučaju proizvod koji radi dobro, ali ne 100% onako kako je planirano treba kupovati jer će BIOS-i sve ispeglati nakon tri meseca? Mislim, sećam se diskusija od pre nekoliko meseci, pa mi sad nije ništa jasno.

Takođe mi nije jasno zašto neki ljudi smatraju da je jedini ispravan rezon za kupovinu nekog proizvoda onaj koji se odnosi na njihovo korišćenje računara. Ja sam i u ovoj i u Skylake-X temi naveo situacije u kojima mislim da je određena grupa procesora bolji izbor. A i da to može da varira u zavisnosti od specifičnog softvera ili načina rada koji su drugačiji za svakog korisnika.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno