Šta je novo?

Intel Celeron G530

Da, instaliraš Lion preko Unibeasta i posle instalacije pokreneš Multibeast kako bi sve proradilo (imaš DSDT na tonymac sajtu), i to je to... Evo ti jedan koristan link, biće za manje od nedelju dana uputstvo na srpskom, treba ortaku isto da sklopim :)

Može li neko da provrti Unigine Heaven, default podešavanja, samo da bude rezolucija 1920x1080? Hteo bih da uporedim sa integrisanom grafičkom u AMD E350 i u 880G chipsetu.

Poslednja izmena:
Pomogao bih ja pošto imam 1920x1080 monitor i G530, ali koristim Linux.

nisam znao da je g530 limitiran na 1066 memoriju.
kako to onda ova moja p67 safirka overridovala tu zashtitu i poterala memoriju na 2133?
ortak kupio g540 i plochu gigabajt b75m d3h i zakljuchano stoji na 1066mhz.

Ko sada kupuje, isplate se i G540 (37e) i G550 (39e). 4 posto ubrzanje celog sistema za samo 2 evra :D.

I kod mene na ASRock B75M memorija zakljucana na 1066, dok na p67 safirku je 1333 sto i jeste brzina memorije koja je ista kao na ASRock.

kako kod tebe na 1333, a kod mene moze koliko hocesh ? :D

e sad, mozda je fazon bio shto memorija ta ima xmp profil, ali kad sam je bocnuo prvi put, sama plocha ju je setovala na 1600 cl9 bez profila, posle sam pomerio mnoilac na 1866 i to je radilo, i trei put skontah da moze i profil od memorije da se setuje i anravno i to je radilo. radio je i oc na 105 magistrali i eto mema je tada ishla na 2200 :D

Ma i moja ima XMP profil, ali nece da mrdne dalje od 1066... znaci sa ovim novim 7X cipsetovima nema dalje :) mada nisam se ni igrao nesto u zadnje vreme, pogledacu sutra da li novi bios nesto donosi :)

kako kod tebe na 1333, a kod mene moze koliko hocesh ? :D

e sad, mozda je fazon bio shto memorija ta ima xmp profil, ali kad sam je bocnuo prvi put, sama plocha ju je setovala na 1600 cl9 bez profila, posle sam pomerio mnoilac na 1866 i to je radilo, i trei put skontah da moze i profil od memorije da se setuje i anravno i to je radilo. radio je i oc na 105 magistrali i eto mema je tada ishla na 2200 :D

Pa memorija je 1333mhz kingston, ti imas OC memoriju. :p

G530 na H61, H67, B75 nece preko 1066mhz, na ostalim cipsetima hoce i 1600mhz. Ista je prica i sa starijim batom Pentium G620, tek G840 saradjuje sa memorijom kako treba na svim plocama ;)

Evo kod mene, auto setovanje... Mada neznam do koliko bi je mogao terati, a i nije neka OC memorija islo se na kolicinu...

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    27.6 KB · Pregleda: 146
g530

dobar celeroncic, snalazi se kako tako sa gtx460 .)

Prilozi

• test01a.jpg
    test01a.jpg
    211.5 KB · Pregleda: 173
A da ja vas pitam nesto. Meni fps nista ne znaci, jer se ne razumem u te brojke i testove. Da li je neko igrao FM 2012 i Pes 2012( mozda i 13) na integrisanoj grafici ovog procesora u rez. 1360x768? Ili u nekoj slicnoj rez. I kako se tada ponasa, tj. da li je igrivo?

Hvala.

dobar celeroncic, snalazi se kako tako sa gtx460 .)

Ponovo citiram link /dat negde u sredini teme, al na neku X stranu, posred testa /
http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-pc-do-it-yourself-geforce-gtx-560,3216.html

Radi se o kvartalnom, stalnom testu /ovoga puta/ najniže cenovne grupe do $500, a u ovom testu se svodi na međusobno poređenje G530 sa i3-2100 /pobednikom predhodnof kvartalnog stalnog testa/.
Interesantne su postavke za sam test G530, vidi str. :
Test System Configuration And Benchmarks

Tako bar ispada, da je spoljna grafička GeForce GTX 560 Ti u pojedinim igricama bila usko grlo ,)

Ako možete pročitajte sve, uklj. i komentare na 11 strana. Javljaju se neke ideje oko FX8/6XXX BD i AMD APU procesora...

pozz

Evo i ja sam od petka, novopeceni vlasnik kelerabe, i prosto sam odusevljen kako radi, da ne mogu da se nacudim.(tako ti je to kad predjes sa cpu-a od 132nm na 32nm:d). Upalio 3-4 programa(medju ostalom FM i operu da skida nesto), i gledam u hwinfo i ne verujem ocima.:) Stari komp je sluzio kao zamena za radiator:d, a pored ovog mi ladno. Smrzle mi se noge pored kucista. Led ledeni.:D

Elem, treba li meni kao obicnom nezahtevnom korisniku intel managment engine interface?

Najverovatnije ga nećeš kristiti ali bi trebao da ga pokriješ drajverom kako ti sistem ne bi u device manageru priavljivao nedostatak istog.

Poslednja izmena:
Hvala!:) (mogli bi da ubacite thanks dugme... ;) )

Od juce pri paljenju mi je izbacivalo cpu fan error, press f1 to setup, i kad izadjem pokrene se sistem najnormalnije. Ja ugasim, da vidim da li ce opet, i tada nije nista izbacivalo.
I danas kada sam upalio komp, opet je izbacio cpu fan error. I opet ista prica. Negde sam procitao, da se to moze iskljuciti, jer mi kuler radi najnormalnije.
Podesavanja u biosu onakva, kakva su bila kada je prvi put upaljen komp u prodavnici. Tj. onako kako je maticna sama setovala.
Ajde vi sto terorisete procesore, sigurno vam je nekad ovo izletalo. Sta da radim? Sta treba da namestim?

Od ona tri moda za podesavanje kulera, stoji mi na standard. tj. vrti se od 900-1025 rpm.

Pa namjesti u BIOS-u da ti ne prikazuje F1 opciju prilikom greške, ako si siguran da radi vent kako treba.

Pa ja mislim da radi kako treba, evo temperature procesora dok igram. Ovo je slikano dok sam igrao dawn of war 2.

temperatura.jpg

Koja je to tacno opcija da se iskljuci. Probao sam sa CPU Qfan controll na disabled, ali mi tada broj obrtaja skoci na 2000rpm, a to mi se ne svidja. Tacnije, navikao sam na ovu tisinu do sada na 1000 rpm. Pa sam vratio kako je bilo.
Citao sam, da ta greska hoce da izleti, ako je u sobi hladno, pa zbog toga broj obrtaja opadne ispod limita? A limit mi je 600 rpm.

EDIT2: nasao sam, CPU Fan speed na ignore. To je to. Hvala.

Poslednja izmena:
Šta bi se najviše isplatilo uzeti:
G550 za 34 evra
G630 za 42 evra
G645 za 48 evra
G860 za 54 evra
.. i koje su realne razlike u performansama ovih modela?

Vrh Dno