Šta je novo?

Intel Celeron G530

razlika je u frekvenciji i ceni i kolicini kesa, neznam sta drugo zelis da ti se kaze....

Znam za te razlike na papiru.. interesuju me konkretne razlike tokom rada na računaru. Šta je best-buy?

G550
i3 3225
i5 3570K

sve između je gubljenje vremena.

OK, onda ću da uzmem G550. Inače, da li neko slučajno zna kakve bi rezultate postizala npr. u PESu sa 2x4GB DDR3 i Gainward-ovom "Goes Like Hell" 8600GT? Znači, ne bih ga koristio za gejming, već čisto onako ako s vremena na vreme neku tekmu da odigram.

Radiće 8600gt i PES sasvim OK, i na sporijim i na bržim procesorima samo nemoj da preteruješ sa detaljima (low, medium), za neko optimalno igranje sa tim CPU-om kupi polovnu 4850/8800gt/GTS250 ili novu 6750/6670 (nVidie GT610/620/630 su prespore koliko koštaju zaobilazi ih u širokom luku).

Hvala, ma detalji nisu ni bitni. Što se tiče grafičke, planirao sam i nju da menjam kad sam video šta radi bratova 7770 :)
Ako skupim još nekih 60 jura, kupiću neku polovnu svakako.

Možda ću najpre dobiti savet u ovoj temi. Naime, drugaru sam sklopio komp sa Celeronom G860. Problem je u tome što recimo u AIDA64 benchmark testovima ne prijavljuje da radi na 3 GHz, već u nekim testovima 2,1 GHz, a negde 2,4 GHz. Može li neko da provrti te testove i da vidi da li mu pravilno prijavljuje frekvenciju? CPU-Z isto prijavljuje 2,4 GHz.

Deluje mi kao da Intel Speedstep baguje, ali preko TeamViewera ne mogu ući u BIOS da promenim podešavanja.

Ne postoji Celeron G860, postoji Pentium. Koji OS koristi? Ja sam imao problem sa frekvencijom integrisane grafičke na Windows 8. Isključio sam Hybrid Boot i sad normalno podiže frekvenciju.

Da, Pentium G860. Win 7 64-bit. Koliko sam uspeo da vidim dobijeni rezultati u AIDA64 benchmarku zaista odgovaraju prikazanim nižim frekvencijama, osetno su sporiji od rezultata koje bi G860 trebao da ostvari na 3.0 GHz. Ne znam kako Speedstep ne registruje benchmark kao puno opterećenje i ne podiže na punu frekvenciju.

Da li je neko nasao neki materijal o mogucnoscu otkljucavanja mnozioca i overkloka? Konkretno za G550, nesto tipa prespajanje pinova i slicno

na anandtechu cpu bench sekciji g620 ima jako dobre rezultate u igrama, uporedjivao sam ga sa fx6300 jer ga je drugar uzeo skoro.
moja pitanja su:
1. imam g630 sa integ. planiram neki 4870 za male pare pa jel ima neko ovu kombinaciju ili slicnu pa da mi kaze koji fps dobija?
2. koliko je pouzdan anandtech?

1. pitanje je bitnije... :/

edit: znam da je tema za g530 ali su u sustini isti.

Poslednja izmena:
na anandtechu cpu bench sekciji g620 ima jako dobre rezultate u igrama, uporedjivao sam ga sa fx6300 jer ga je drugar uzeo skoro.
moja pitanja su:
1. imam g630 sa integ. planiram neki 4870 za male pare pa jel ima neko ovu kombinaciju ili slicnu pa da mi kaze koji fps dobija?
2. koliko je pouzdan anandtech?

1. pitanje je bitnije... :/

edit: znam da je tema za g530 ali su u sustini isti.
ako ti nesto znaci ja imam g630 i hd 6570, i ne pada mi na pamet da je skidam .za fps se ne secam ali 3dmark bese oko 10500.

kad smo vec kod 3dmark06, evo rezova g530 + ati 4770 512ddr5 128bit i g530 + 9800gt 512ddr3 256bit

g530ati4770-3dmark06.jpg

g5309800gt-3dmark06.jpg

radose, svaka tebi cast za klokovanje, ali ja i ljudi kojima preporucujem konfe uglavnom ne klokuju, tako da gledam rezultate na difolt vrednostima, a za kintu amd 450 imas intel g860 koji je jaci u passmarku i pravi 2897. istestiraj tvoj naklokovani 450 u passmarku da vidimo koliko odskace od difoltnih 2628, a G1610 ivy pravi 2668 po ceni g550 koji pravi 2407 ili g530 koji pravi 2201...a ko voli da klokuje neka cepa na amd slobodno ;) i ja sam cu uzeti fx8320 uskoro kad vec imam dobru plocu i hladjenje pa da ne stoje uzalud, a inace vise volim da bocnem i kako je fabrika zamislila tako radi :p

Poslednja izmena:
ovi novi G jel mogu da se klokuju?

Poslednja izmena:
radose, svaka tebi cast za klokovanje, ali ja i ljudi kojima preporucujem konfe uglavnom ne klokuju, tako da gledam rezultate na difolt vrednostima, a za kintu amd 450 imas intel g860 koji je jaci u passmarku i pravi 2897. istestiraj tvoj naklokovani 450 u passmarku da vidimo koliko odskace od difoltnih 2628, a G1610 ivy pravi 2668 po ceni g550 koji pravi 2407 ili g530 koji pravi 2201...a ko voli da klokuje neka cepa na amd slobodno ;) i ja sam cu uzeti fx8320 uskoro kad vec imam dobru plocu i hladjenje pa da ne stoje uzalud, a inace vise volim da bocnem i kako je fabrika zamislila tako radi :p

Ma kakav passmark.. To uopste nije merodavno. O tome se vec ovde bezbroj puta i pricalo. :)
Nemam ja vise x3 450, to ko zna SS od kada je, iskreno.

Ja trenutno imam masinu iz potpisa, a rezultate svih testova cuvam, pa onda imam... :)

Uzeo sam procesor g1610 i plocu asrock b75pro3-M.
Dobio sam program uz plocu za overclock.
Tu imam cp ratio od x16 do x 26.Stoji na x16.I u cpu-z mi stoji da je core speed 1600 mhz?
Sad mi nije jasno,da li onda procesor sad radi na 1600 mhz umesto njegovih 2600 mhz?

On se kreće u tom intervalu u ovisnosti o load-u i kako mu je namješteno u power managementu. Ako ga gledaš dok "ništa" ne radi, onda je valjda 1600 i s nešto nižom voltažom nego što bi to bilo za 2600.
Overclock ima smisla samo za K procesore, dakle zaboravi.

Poslednja izmena:
A,znaci on sam podesava frekvenciju prema opterecenju?
Onda nista da ne diram u ovom programcicu?

Da li moze nekim cudom da pokrene crysis 3?
Video sam da moze crysis 2, a crysis 3 koristi isti engine (osim sto je poboljsan), valjda bi trebalo da bude ok.

Ovaj odnosno g550 ne gusi nikakve karte.Isti skor ima sa ovim ko i sa bilo kojim procesorm.Mislim rezultat za grafiku.Kriza 3 radi isto sa ovim ko i sa bilo kim drugim procesorom.

Vrh Dno