Šta je novo?

Intel Celeron G530

@Air-max
Moze da tera on multitasking ali nije to to jer ces osetiti tromos' vrlo brzo na tom cpu kod veceg multitaskinga..
Ovo primetis jos brze kad sednes za krsteniji racunar pa radis isto..

Poslednja izmena:
@Air-max
Moze da tera on multitasking ali nije to to jer ces osetiti tromos' vrlo brzo na tom cpu kod veceg multitaskinga..
Ovo primetis jos brze kad sednes za krsteniji racunar pa radis isto..

Evo ja imam Pentium Dual Core E5200 i nema nikakve tromosti kako ti kažeš, a taj G530 je duplo jači od mog E5200, tako da ne razumem o čemu govoriš.

Ako Intel vidi ovu temu, ode cena g530 u trocifrenu. :d

Na kraju krajeva, ova tema treba da se briše baš kao i ona tema o buldiju. Na prvim stranama ima par review-ova i nekoliko cut-ova, što domaćih, što stranih. Ni to nije dovoljno, mora da se uvek iznova mlati prazna slama. Da im staviš ***** na kornet, rekli bi da je sladoled. Pokušavam da saznam neke limite ovog CPU-a, kao što to čini kull sa svojim FX-om, Stilgar sa svojim Phenom-om II, ali to je izgleda nemoguće. Zatrovaste temu do bola.

Jel probao neko Mountain Lion ili bilo koji sa ovom djuntom? Kako radi?

Glavna fora u svemu ovome jeste to da kad vas drugar pita za savet pri kupovini racunara za male pare 99% ljudi ce mu nahvaliti g530 i preporuciti sto jeftiniju plocu :)
Intel je upravo na takve ljude ciljao,uostalom sve recenzije na netu su pune hvalospeva i odusevljavajucih naslova i komentara na racun ovog procesora.Budimo realni za te pare nema bolje i TACKA!
P.S. pogledajte npr IT casopise gde je deo za reklame,oglase prodavnica...nekada je AMD bio u svakoj niskobudzetnoj masini a danas su ih procesori iz Gxxx serije na h61 plocama PROZDRNULI :)

Stavi na oglase pa ces da vidis i sam za koliko ce da ode. Lik je prodao C2D kombinaciju pre nedelju dana za 180 evra!!! Pao sam sa stolice kad sam video.
Ako ne verujes za cene rekoh pogledaj oglase. Pocni od SVEZE danasnjih: http://forum.benchmark.rs/showthrea...A775-kuler-HD3650-512MB&p=2987009#post2987009
I to je na oglasu IT foruma...
Pa ti proporcionalno vidi koliko kostaju jaci procesori, maticne... I prati oglas da vidis za koliko ce da se proda :D
Jos si hteo da podvalis informaciju da bi bilo koji E3300, a kamoli ti svoj ekstra primerak (ako nisi lazirao rezultate) prodao za 17€ :laugh:

Kojih 36% ti pominjes? Kako si i na osnovu cega to preracunao?
Evo ti i linkovi do tvog i G530 SS-a pa preracunaj to jos jednom:
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=91277&d=1341171256
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=92047&d=1342171102.

Ajmo JOVO nanovo,lepo sam ti napisao sta da uporedis !!!

Paradigmin post sam uzeo ne zato sto ima drc slabiji cinebench skor od onog sto si ti iskopao vec zato sto covek za razliku tebe potrudio da postavi i pregledno slozi par testova na osnovu kojeg se moze izvuci neki zakljucak uporedjujuci sa i3 a ja sam kasnije uporedio i sa OC e3300 ,vec sam rekao da je i ta 4 testa malo i da nije dovoljno da se stvori neka sira slika ali mnogo bolje od pass marka na osnovu kojeg si zakljucio da je e8400 slabiji od g530 a kad se OC tek za nijasnu brzi. Kolika je ta nijansa, daj neki SS da vidimo ? Koliko se secam pokrenuo si ovu lavinu prepucavanja pricom bez pokrica (SS) ali bitno je da si napisao nekom TEST or GTFO!

Ja sam odradio ta 4 testa (dobio da je OC e3300 prosecno brzi 36% ,valjda znas sta znaci prosecno i kako se to racuna?)

A šta ti radis, trazis tih 36% na osnovu jednog SS i to nekog koga si ti nasao, pa o cemu covek vise sa tobom da rasprvlja, ma nije vise ni vazno bitno je da si demantovao , a za ovo implicranje na neko laziranje samo pokazujes svoje (ne)znanje.

Poslednja izmena:
Glavna fora u svemu ovome jeste to da kad vas drugar pita za savet pri kupovini racunara za male pare 99% ljudi ce mu nahvaliti g530 i preporuciti sto jeftiniju plocu :)
Intel je upravo na takve ljude ciljao,uostalom sve recenzije na netu su pune hvalospeva i odusevljavajucih naslova i komentara na racun ovog procesora.Budimo realni za te pare nema bolje i TACKA!
P.S. pogledajte npr IT casopise gde je deo za reklame,oglase prodavnica...nekada je AMD bio u svakoj niskobudzetnoj masini a danas su ih procesori iz Gxxx serije na h61 plocama PROZDRNULI :)

+1

Ja sam vec 2 g530 konfe drugarima sastavio pored ovog teranja maka na konac ovde na forumu i jako su zadovoljni.

Ja sam baš dosta računara sklopio sa ovim procesorom u poslednje vreme.

G530 + H61 + HD6670 + 18,5" LCD = i deca i roditelji srećni ;)

Pa dobro to i jeste ok balans izmedju komponenti sto je i najvažnije, to jest da nema overkila.

Hoće meni neko reći jel poterao OSx, kako šljaka?

ja ti necu reci za osx, ali sam poterao memoriju na 2133mhz na njemu :D
a na istoj plochi dva komada 2500k nisu uspela preko 1600....wtf?
za kancelarijsku makinicu odlichno radi cpu.

Ako misliš na Ivy Bridge Celerona kao zamenu, izgleda ništa od toga. Barem, zasad.

Imam G530 i prilikom paljenja kompa vent se zaleti kao magarac, tako bruji nekih 3-4 sekunde i onda se broj obrtaja smanji i tako bude tih i normalan tokom celodnevnog rada - znači samo prilikom paljenja kompa čuje se nesnosna buka par sekundi.

Pomislio sam da je vent od napajanja, pa sam prilikom paljenja kompa prstima zaustavio vent procesora i ništa se nije čulo.

Postoji li neko rešenje (BIOS ili nešto drugo)?

ja mislio da mi to graficka zabrunda 2 sek prilikom paljenja, nije mi palo na pamet da je cpu hladnjak... xD

Onda je ova moja ploča u onih 1% kod kojih nije tako, ne čuje se kuler na i3 prilikom paljenja.

A da li postoji neka mogućnost da se u BIOS-u reši problem.

Vi mi kažite šta treba od opcija da uslikam pa da rešimo problem (ako se uopšte može rešiti).

msbs0001.png

msbs0002.png

asus 785td -m evo
GA 970A-UD3
MSI Z77a-g43
GA990XA-UD3

Kod ovih ploca se pre posta zavrti kuler pa uspori.

@ va_milos

Da li si pokušavao (pretraživao net) da rešiš taj problem, tj. da li ima svrhe otvarati posebnu temu u matičnim pločama?

^ GA990XA-UD3 - posedujem ovu plocu sa pII 955be i ni sam fabrickim ni sada sa hyper212evo mi se ne zavrti kuler na max pa uspori prilikom paljenja dok na asrock h61m-vs sa g530 i fabrickim kulerom mi se zavrti na max i uspori posle 2 sec prilikom paljenja racunara...

Nisam jer meni to ne smeta. Ionako retko gasim racunar, tako do to ne smatram problemom. Pre je bilo kod GA p31 cipseta da se i ne pali ventilator na box kuleru. Ima raznih situacija.

Eto kod bora bora se ne pali, a kod druga sa fx 6200 se zavrti pa uspori. Kod brata na 970a ud3 i 955be box takodje se zaleti(doduse taj box se zalece i u radu :))

Takodje bih u spisak ubacio i biostar p45 hp.

Hoće meni neko reći jel poterao OSx, kako šljaka?

Lion 10.7.4, radi sve odlično, koristim na njemu TH2, MarkBass Studio, GarageBand i Photoshop, Minecraft isto radi pristojno (uz GeForce 210, integruša nije podržana u OS X-u), bori se sa gomilom tabova sasvim pristojno...

Što se tiče kulera, meni na H61M-D2-B3 ne poleće... Kao ni na M4A89GTD-PRO, MA74GM-S2 i DFI BloodIron P35-T2RL, dok GA-M52LT-D3 ima želje da glumi avion...

veseli, posto mi nisu odg na pitanje, dakle imas konfiguraciju h61m d2 b3 + g530 + gt210 i tu se instalira mac os x bez problema? :)

Nazad
Vrh Dno