Šta je novo?

Intel Celeron G530

Kod lika od kojeg sam kupio G530 je radio pod Scythe Ninjom Plus skroz pasivno (na Asrocku -> ima rupe za s775 hladnjake). Navodno temperatura pod igrama nikad nije prešla 45°C. Uzeo sam i Ninju u kompletu tako da da će uskoro biti provjera :).

Poslednja izmena:
^Potpisujem, najbučniji mi je hard disk. I to kad ne drlja.

Poslednja izmena:
Jos da se nabavi neki SSD i pasivno hladjeno napajanje i eventualno samo jedan vent dvanestica da ubacuje vazduh u kuciste i milina :)

Zavisi sta planiras da radis sa kompom. Generalno sa integrisanom na procesoru mozes dosta igara da odigras, a filmove naravno u fullhd bez problema...

Na G530 sa njegovom gpu pusta fino avatar od 24gb.

Generalno sve igrici bi trebalo da mogu da se pokrenu, cak i bt3, ja bi ovu grafu svrstao negde u klasi gf 8600-8800

ja imam masine u potpisu izmedju ostalih i ovog intela. jel ova intelova jaca za igrice od ovog amd koji ima strava integrusu. kakva je integrisana kod ovog intela. jel neko probao. pobrisao sam sve igrice i ne bih da skidam sad ponovo.

Poslednja izmena:
Hocete me naterati da probam integrisanu i da vidim koliko je zaista jaka. Cisto sumnjam da je mogu bas da se igraju novije igre.

Instalirao Sniper Elite V2 sve na max i igra lepo radi. Ovaj keleraba tera igre odlicno za sada sto sam probao. Jedino gde je slabasan jeste rad sa 3d-om, kompresija i tome slicno. Recimo da mi 70% posla zavrsava, al onih 30% su bas nekad potrebni i to je ono sto bi zavrsio 2500k.

Na HD 6790 sigurno radi na max, al zanimljivo da bi i sa integrusom mogao da igras, ali na low, aj bas probaj ako te ne mrzi, jos ako imas instalirano jos neku igru ...

eh sad nemojmo porediti babe i zabe. 2500k je 5x skuplji... Ovaj malisan s obzirom kolko kosta, i previse nudi, samo pssst da nas ne cuje Intel :)

Fora je sto mozes da ga nadjes mesec dana starog po ceni od 25e.
Pri koriscenju cpu + gpu on je i dalje fino hladan.

Generalno sve igrici bi trebalo da mogu da se pokrenu, cak i bt3, ja bi ovu grafu svrstao negde u klasi gf 8600-8800

8600GT je osetno bolja, a 8800GT ... pa, možeš da pretpostaviš.
Da ne pominjemo na koji način Intel postiže i te performanse koje ima (zamućivanje tekstura).

Ja sam imao 8200 i ovo je razbija, e sad racunam kad je uspeo da pokrene bt3 a njemu je minimum 8800gt da je onda tu negde, a cini mi se da su u testovima poredili sa ovom 8600GT, ako se dobro secam.

Čekaj evo neko pogleda ovo šta ja imam i kaže koliko je procenata interl konfa bolja od amd-a u igrama?

Hocete me naterati da probam integrisanu i da vidim koliko je zaista jaka. Cisto sumnjam da je mogu bas da se igraju novije igre.

Instalirao Sniper Elite V2 sve na max i igra lepo radi. Ovaj keleraba tera igre odlicno za sada sto sam probao. Jedino gde je slabasan jeste rad sa 3d-om, kompresija i tome slicno. Recimo da mi 70% posla zavrsava, al onih 30% su bas nekad potrebni i to je ono sto bi zavrsio 2500k.

Realno vecina kupuje procesore zbog 5% ili manje. Nikad nisam imao potrebe da mi CPU satima i danima radi 100%, ako ga neka igra ugazi toliko fino, ali to je to. Steta za bacene cikliuse... no i serveri sede oko 92% vremena idle... pa moze i desktop da kulira....

Sklapao za ortaka komp i kupio ovog malisu ,posto sad nema para , radi mu integrusa....
Instalirao sam PES2012 i radi ok nevidim neku veliku razliku izmedju njega i mog kompa na doticnoj igrici premda je PES i nije nesto zahtevan , probacu ovih dana neku noviju igricu i javljam vam kako se malisa ponasa , mislim da ce u maloj rezoluciji tj rezoluciji monitora od 19 inca sve da potera u LOW detaljima.....

Šta je sledeće, Intel HD 2000 se poredi sa GTX680?:d

Bilo bi dobro uporediti G530 sa jacim procesorima sa istom jakom grafickom. Bas me interesuje kada G530 postaje usko grlo.

Poslednja izmena:
Kako vam se cini e7500 vs g530 ?

Jaci je E7500.

Ako ces ici na neku H61/H67 plocu, slobodno ti idi na e7500.

Ako uzimas neku sa Z68/P67/Z77 chipsetom, onda tog G530.

Bilo bi dobro uporediti G530 sa jacim procesorima sa istom jakom grafickom. Bas me interesuje kada G530 postaje usko grlo.

Pa otprilike radi posao sve do 6850/5850, i razlike su mizerne, sem tamo gde je cetiri jezgra prioritet u odnosu na dva.

G530 je otprilike kao Athlon II 270. To mu je neko najblize poredjenje, mada se bolje ponasa u igricama, koliko sam video.

Poslednja izmena od urednika:
To sam pitao zato sto imam na jednom racunaru E7500 ali nije oc-van, i g530 je brzi bar jedno 15-20% u konvertovanju, i ovako se oseca da je zivahniji, e sad pretpostavljam da bi mozda E7500 oc bio tu negde ili mozda i brzi, pa otuda i to pitanje, a g530 je na h61 ploci tako da od oc nema nista.

Inace ovaj malisa tera tri virtuelne masine u isto vreme :D Hm zavrsava mi posao oko testiranja hadoop-a i Oracle cluster-a tako da zasada ostaje i kao developer masina bez problema ;)

Prilozi

• vmware.jpg
    vmware.jpg
    553.7 KB · Pregleda: 110
To je otprilike i šta ću ja raditi s njim ... headless linux serverčić :D. Za tako neke "hajde da probam" virtualke je više potrebna memorija nego CPU.

To je otprilike i šta ću ja raditi s njim ... headless linux serverčić :D. Za tako neke "hajde da probam" virtualke je više potrebna memorija nego CPU.

Memorija je ubedjivo najvaznija stvar :) zato idem na 16GB cim legne plata (dokupim jos 2x4GB) :d
E sad lepo gura dve virt u isto vreme, Debian i CentOS na kojima testiram i razvijam Hadoop enabled programe kao i zezanje sa Oracle klasterom (to sam za sada uspeo da probam)... Znaci za razvoj aplikacija je sasvim OK, a dzabe je ;)

Mislim da mi mnogo paznje pridajemo benchmark programima i njihovim rezultatima, a da ne zelimo nesto da istestiramo u realnom radu i vidimo da li zadovoljava nase potrebe. Ja sam eto uzeo, sa ciljem da ga menjam za neki Ivy kasnije - cak i da ga ne prodam - nikakva steta

Tako nesto cu i ja da isprobavam neke virtualne masine, al vidim tebi preko 5gb rama jedu, imam 4gb + jos jedan slot (ploca ima 2 slota), a i njegova graficka jede memoriju...
Jel to sve vrtis sa njegovon integrisanom grafikom ?

Da, integrusa je u pitanju... Pazi ima, cini mi se, na nasem trzistu i single 8GB mem modul, tako da bi to bilo idealno u tvom slucaju.

Nazad
Vrh Dno