Šta je novo?

Intel & AMD - new era ?

salac je napisao(la):
E ivice ivice.......
Posto kapiram da si klinac, znam da ti nije lako.
Mi smo cinjenice o zivotu sticali gledajuci Branka kockicu, Opstanak, citajuci Zeku, Tik Tak i Decije Novine (poneko i Kekeca). U skoli su nas terali da citamo knjige, a kako nije bilo neta ni benchmarka listali smo casopise, nabadali tastaturu (LDA #10 , STA $0314, LDA #00, STA $0315 - ko razume shvatice ;) ) i slusali pametnije od sebe.
Ti si odrastao na Teletabisima, Power Rendzerima i Mandi - sta da ti kazem, upropascen si za ceo zivot.....

E nije bash tako....A kad si vec pomenuo Teleubise...(nije greshka)..U jednom selu na jugu Srbije troje(a mozda i vishe) dece je skochilo u bunar gledajuci tu glupost..i naravno tragichno zavrshila...A mozda sam stariji i od tebe...ili sam barem blizu...'81. godishte...ako hocesh da znash. U avgustu punim 23 god.

A od gore navedenih serija gledao sam sve pa chak i lepio album Zivotinsko carstvo...

Danashlja deca nemaju shta i da gledaju...sve same gluposti...Nema vishe ni Dushka Dugushka(Bugs Buny), ni Patak Dache,...ni petla Sofronija(on je meni najsmeshniji :D ..a ne, ne ,ne dechko...to nece nikad da poleti(fly) ),....a tek onaj kobac...Krelac,...to jest lajavi....Moram dechku da objasnim neke stvari ili ce ostati glup za ceo zivot,... :D ....Bolje da ne gledam mozda i jesam tamo,... :D

Danas deca gledaju Mangu(mada desi se da bude neka dobra), kojekakve gluposti i jadnu sinhronizaciju i ostalo....Nemash bre nashta da se nasmejesh....kad to vidish....Izuzev onog na B92...
Action man,...Gangrena,...i sl kompanija...Mislim Gangrena...kako moze taj lik da izgleda kad se tako zove....Sve u svemu od mladih dechka se pravi potencijalni profesionalni vojnik....naravno uz cs,...i ostale ratne igre...nije ni chudo....

A evo ja sad bash odgledah diskaveri na BK,...Kad god sam kuci obavezno se gleda...mada pocheli su da vrte sve u krug...

Demonstraciju asemblera ne morash da pishesh jer ..paz sad..evo jedna rutuina (potprogram) za ispis na displej (nizi bit)

ISPNIZ CMPB #$10
BMI DLO
CLRB
STAB DL
RTS
DLO LDX #LTAB
ABX
LDAB LEDZ
ASLB
ADDB 0,X
STAB DL
RTS

Al ako ocesh moze i jedna classa.....al necu....salac....

P.S. Stavi binarne cifre a ne hex ispod nika...Moj savet...Sve nule!!!

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
E nije bash tako....A kad si vec pomenuo Teleubise...(nije greshka)..U jednom selu na jugu Srbije troje(a mozda i vishe) dece je skochilo u bunar gledajuci tu glupost..i naravno tragichno zavrshila.

pa ko im *ebe ma*er kad su retardi...

ivica je napisao(la):
Danashlja deca nemaju shta i da gledaju...sve same gluposti...Nema vishe ni Dushka Dugushka(Bugs Buny), ni Patak Dache,...ni petla Sofronija(on je meni najsmeshniji :D ..a ne, ne ,ne dechko...to nece nikad da poleti(fly) ),....a tek onaj kobac...Krelac,...to jest lajavi....Moram dechku da objasnim neke stvari ili ce ostati glup za ceo zivot,... :D ....Bolje da ne gledam mozda i jesam tamo,... :D

To je sve izgorelo kad je jedne noci bomba roknula po objektu RTS-a u Takovskoj... :mad:

ivica je napisao(la):
Demonstraciju asemblera ne morash da pishesh jer ..paz sad..evo jedna rutuina (potprogram) za ispis na displej (nizi bit)

ISPNIZ CMPB #$10
BMI DLO
CLRB
STAB DL
RTS
DLO LDX #LTAB
ABX
LDAB LEDZ
ASLB
ADDB 0,X
STAB DL
RTS

Al ako ocesh moze i jedna classa.....al necu....salac....

ma pali, PRINT CHR$(147) rula! :banana:

Poslednja izmena:
P'da...nisam ni ocekivao od klinca da razume znacenje adresa $0314 i $0315 :)

Tako je to kad 'oce Srbin iz sela, al' nece selo iz Srbina .

The pocetnik je napisao(la):
Za sve vas imam samo jedno pitanje:
Zamislite,hipoteticki da Intelov cpu i AMD-ov kostaju isto i da daju iste performanse koji biste onda kupili(podrazumeva se da su ostali faktori kao zastarevanje,mogucnost nadogradnje isl. slicni)?

p.s.Ako cemo iskreno ocekujem da ce bar 90% ljudi na ovom forumu reci Intelov.

hipoteticki, onda ne bi ni postojalo ono shto IT vuche napred, a to je konkurencija...

Mislim da ste zaboravili jako bitnu stvar u odrastanju, koja je recimo kod mene jako uticala na zivotna opredeljenja...Transformersi. :d

I dalje stojim pri tome da ce mi se sin zvati Soundvawe.

Za sve vas imam samo jedno pitanje:
Zamislite,hipoteticki da Intelov cpu i AMD-ov kostaju isto i da daju iste performanse koji biste onda kupili(podrazumeva se da su ostali faktori kao zastarevanje,mogucnost nadogradnje isl. slicni)?

p.s.Ako cemo iskreno ocekujem da ce bar 90% ljudi na ovom forumu reci Intelov.

Hajde da hipoteticki zamislimo da je 3dfx ziv i da ima kartu konkurentnu sa azdajama iz Atija i Nv. Koju biste kartu kupili ?

I pored toga sto ce jedno 75% ljudi kao iz topa da kaze 3dfx to ne znaci da on nije mrtav...kao sto ni to sto bi mozda 90% ljudi uzelo intela ne porice da 90% ljudi ovde ima AMD.

Da se razumemo ja licno bih uzeo odmah bez razmisljanja npr. Simpsonov [email protected] ghz procesor sa sve plocom, koje daje za zaista super cenu u oglasima, ali nemam kesa za egzibicije :(

salac je napisao(la):

Tako je to kad 'oce Srbin iz sela, al' nece selo iz Srbina .

Pa mogao bi da pronadjem gde je adresirano....ali me assembler ne zanima bash puno.....Mozda je neshto van(spoljni uredjaj)ali necu da lupam....mada kad vidim one trojke lichi mi na ascii kod..... :D ;)

E rodjen sam u BG...al' poznato je po tome da je BG najvece selo...u ovoj drzavi... :D

I ne zovi me klincom...krele...Vishe me vredja nego shto ne znam asembler k'o ti..... :wave:....A tebe roda kad je donela izvshila je STA komandu...pa je uradila INX.... :D a valjda je jednom otishla na odmor sa RTS-om.

Poslednja izmena:
Ludi^Procesor je napisao(la):
Mislim da ste zaboravili jako bitnu stvar u odrastanju, koja je recimo kod mene jako uticala na zivotna opredeljenja...Transformersi. :d

I dalje stojim pri tome da ce mi se sin zvati Soundvawe.

Ti mora da si Iseptikon,... :D ..Autoboti su dobri likovi bili.... ,)
Bilo je i igrachaka da se kupi u to vreme.....
Bili su to crtaci,...e,....

salac je napisao(la):

[OFFTOPIC]

:D Ovo me podsetilo na C-64. :d
Kakvo je to bilo veliko otkriće, kada sam posle Simon's Basic-a, otkrio asembler... :type: ,)

[/OFFTOPIC]

Malo ste smorili... Raspravljate se oko gluposti, i počeli ste sa flame-om.

Ajd... cheers

Ma vala bash...

Nego shta mislite o LGA775 ...Da li je to drugi s423 ili ne?

zeleni_zub je napisao(la):
[OFFTOPIC]

:D Ovo me podsetilo na C-64. :d
Kakvo je to bilo veliko otkriće, kada sam posle Simon's Basic-a, otkrio asembler... :type: ,)

[/OFFTOPIC]

ja sam samo jednom uspeo da upadnem u "asembler" mod, kucajuci SYS pa neku slucajnu adresu... nikad mi se to vise nije desilo... :d

ivica je napisao(la):
Ma vala bash...

Nego shta mislite o LGA775 ...Da li je to drugi s423 ili ne?

Tako nešto samo malo lomljivije. :D

ivica je napisao(la):
I ne zovi me klincom...

Nisi ti klinac...ti si dete ;)
A to sto si rodjen u BG te ne kvalifikuje kao ne-seljaka. Kad se kaze seljak ne misli se na srpskog domacina, nego na ono u sta su se deca kao ti pretvorila tokom olovnih godina - u arogantne 'vidimo se u citulji' 'gledamo grand show' blede osobe, koje ne znaju da sklope 2 recenice (o pisanju istih da ne govorimo), nemaju pojma ni o cemu a opet su najglasniji i najagresivniji u prici i beskrajno lupetaju gluposti.

No tema je za sociologe i psihologe, skrenuo sam zestoko u offtopic obecavam da se na ovo vise necu vracati.

zeleni_zub je napisao(la):
Ovo me podsetilo na C-64.

Bravo! :) Pobogu, jos offtopic-a :p
Kompletan odgovor : adrese 0314 i 0315 daju vektor hardverskog IRQ-a u kernelu 64-orke.

ZoNi je napisao(la):
uvek Intel (Celeron mi je sasvim dovoljan)...

Sorry zoni - tvoj post je bio najlaksi za copy&paste pa se ovde nasao :)

Vidim da ima puno slicnih (neko bi u svakom slucaju uzimao Intel, neko strogo AMD pa makar bili identicni) - i to me moram da priznam uzasno zbunjuje. Niko od vas nije dao konkretan razlog ZASTO. Situaciju najbolje opisuju postovi na temu Coca Cola - Pepsi, pa onda neko mrzi pepsi zato sto je reklamira bekam, a drugi preziru coca colu zbog Grka koji drze punionicu u Zemunu.

Izgleda da su automehanicari stvarno pametniji od nas kompjuterasa - na njihovu veliku radost i nasu sramotu :trust:

salac:
nemas ti pojma:)

pa koji je to procesor bolji od intela ?
Taj CELERON, dobro on je MALO losiji ali i on je dobar:)

sad malo zbilje:
Voleo bi da pitam LJUBITELJE INTELA sledece pitanje:

STA RADE NA SVOJIM MASINAMA?
posto vidim da im je lajt motiv "ko hoce dobar komp mora da se otvori"
ili im masina sluzi za igranje?

xaver je napisao(la):
salac:

sad malo zbilje:

Nema ovde ljubitelja Intela vec je vecina navikla da kada kupi tj. da malo vise para za Intel onda ce dobiti i bolje performanse.E,sada to nije bas tako.Nego mozda se ne secas da iako je cyrix mx300(npr) bio u nekim igrama brzi od intela na 200MHz,ali je zato u renderingu bio dosta sporiji...a opet su ljudi radije kupovali Intelov cpu iako su se igrali...da li sada vidis nasta ciljam(prosto se nadas da cpu i nije toliko los koliko pricaju...ovde mislim na p4 i celeron 4).
A inace na svom Intelu radim ono sto bi lepo radilo i na AMD-u ali ipak imam Intela.A i bre lepse zvuci kada kazem da imam Intelov cpu nego AMD-ov :D :smoke: :-devil-:

p.s.Ova poslednja zezancija je nekima stvarno lajt motiv za kupovinu znate vec kojeg cpu-a.
p.s.s.Prosto imam utisak da vecina misli da neko ko poseduje Intelov cpu budala ili nesto lose,i to me mnogo nervira.

Poslednja izmena:
notax je napisao(la):
Tako nešto samo malo lomljivije. :D

Mislish ,..pinovi se krive a procesor se lomi...

Sad procesor ima bolju "aerodinamiku"..Celav je.. :D ..Ima sve da oduva... :D

Ma shta ima da se krivi....Kad stavish jednom dobar cpu..na njega..zashto bi ga vadio...E sad za testere i oc-re...nek paze shta rade...nije to obichna "buksna" kao kod AMD-a... :D Treba paziti na tih 775 nozica....Ali Intel je trebao da napravi taj soket da moze da se menja...Sigurno su imali boljih reshenja..ali uvek oni izmishljaju "rupu na saksiji....cpu-u",...Pazi da se razumemo...Do sada je u toj saksiji rasla cela jedna shuma,...sevena shuma,...od sada ce jedan (p)bre (H)Skot.... Ko zna zashto je to dobro...loshe,...Jednostavno oce da nas nateraju da kupujemo kvalitetno,...jer tako je najbolje,..shto se plocha tishe,...pa onda nece ni biti oshtecenih sokeT-a...Ako im ovo ne prodje....opet su na dobitku...jer ce ljudi opet (ko mora) ..vaditi pare iz djepa...za novu MB....Staviche oni armirane(celiche) piove ako treba,....Neshto poput igala....ali presvuchenih zlatom...
Chik onda nek se savije,...al ako je igla krta,..onda ce da puca,..i opet ne valja,....Ma smisli ce oni neku "muchkalicu" (leguru)....vec. :D ..Intel je to...

E, a stvarno ko sto neko rece, gde ste vi videli da je procesor negde nestabilan. Sve te tvrdnje tipa "pucao mi je windows na amd platformi" su cista budalastina. Taj neko onda ne zna da podesi sistem ili nesto drugo nije u redu. Ja licno ne vidim smisao kupovine Intela kad za mnogo manje para moze da se kupi AMD koji nudi iste performanse. I svi vi koji toliko hvalite taj Intel, razmislite samo sta bi bilo da je AMD puko pre koju godinu? Sad biste imali tek Intel na jedno 1.5 GHz koji bi kostao oko 500 evra samo za procesor, zato sto ljudi iz Intela nisu bas prosti, znaju oni kako da naprave pare (ali ne i procesor :) , ovo je samo sala).
Ja jos isto tako ne vidim smisao kupovine trenutno najbrzeg procesora, jel je to cisto bacanje para, jer se za par meseci moze kupiti isti za duplo manje para. Shvatam ja da nekom to zaista puno znaci ako radi na primer rendering ili sta ja znam sta jos, ali objektivno, koliko vas na forumu radi i zivi od renderovanja? Mozda 4 ukupno i to je to. Ovi ostali verovanto imaju suvise para pa ne znaju na sta drugo da potrose. Da ne bude zabune, nisam ja sad tu neki navijac za neki tabor, samo iznosim moje misljenje. To isto vazi i za graficke kartice i za ostale delove kompjutera. Eto mozda samo smatram da uvek treba vise para uloziti u monitor, postoje je to vrlo bitna stavka za zdravlje korisnika.
Ajde, dosta sam palamudio :) :)

xaver je napisao(la):
salac:

sad malo zbilje:

Zato ja ne menjam svoj Tualatin Celerabu..sa 256kb L2 kesha...pazi toliko imaju AMD Xp-ovi(sem Bartona...koji nije znao da iskoristi dodatnih 256kb L2 kesha kako valja jer nema takvu arhitekturu),..isto tako AMD Athlon XP ne zna da max iskoristi ni dual chanal memorijski kontroler/protok...opet zbog toga shto nije tako smishljen,....djaba i nforce i kt8??....Drugo je FX i 64-bit-a...On je to "pojeo" i sad drzi tu "grbu na ledjima" na svojih 940 nozica...ili 939 kod "hendikepiranog" modela zbog chuvenog ECC-a.....Izgubio nogu kad je prstao da otklanja greshke,.....kad pogledash tako i jeste..jer mu nije neophodan ecc ram,....

AMD tek sanovom seriom cpu-ova moze da kaze da ima neshto...shto je mozda vredno paznje....

Celeron je takav kakav jeste,...E sad shto je kod netburst arhitekture L2 mnogo bitan,...druga stvar,...Da su celeron 4 procesori imali 256kb L2 kesha Athlon Xp ne bi imao shta da trazi...jer bi takav cpu dobio onoliko koliko mu treba da pokaze zube...na pravi nachin,...E da je intel i to pravio..a mogao je kao neku srednju klacu cpu-ova,...Kao shto sada imaju po 3 i vishe varijanti grafichkih,(seku cevke kako stignu...4,8,12,16..pa koliko platish tolko ti otseku)....tj. da je Intel imao malo vishe AMD-ovu politiku....I naprimer izbacio Celerabu 4 sa 256kb L2 kesha(npr. Pentron od Pentium i Celeron..bolje nego Celetium..kao neki element,..fuj)
..Pazi kad lepo i zvuchi...Ima udarnije ime i od samog Athlona(pa chak i Pentium-a)....A plus u imenu ima i tron(vrh)....Pa bio bi pun pogodak za srednju klasu.......Ali Intel to nije uradio....I naravno FSB-om od 133Mhz,.....dok Pentium ide n 166Mhz FSB...

Shta da se radi....Mozda presscot celeraba ostvari ovo gore pomenuto....ali bojim se da ne bude kasno....Athlon Xp je pokupio "harach",.... :D i od njega napravio pravu "ajkulu chekicaru",.....Videcemo u koju mrezu ce ona tek da upadne,... :D

Adrian je napisao(la):
E, a stvarno ko sto neko rece, gde ste vi videli da je procesor negde nestabilan. Sve te tvrdnje tipa "pucao mi je windows na amd platformi" su cista budalastina. Taj neko onda ne zna da podesi sistem ili nesto drugo nije u redu. Ja licno ne vidim smisao kupovine Intela kad za mnogo manje para moze da se kupi AMD koji nudi iste performanse. I svi vi koji toliko hvalite taj Intel, razmislite samo sta bi bilo da je AMD puko pre koju godinu? Sad biste imali tek Intel na jedno 1.5 GHz koji bi kostao oko 500 evra samo za procesor, zato sto ljudi iz Intela nisu bas prosti, znaju oni kako da naprave pare (ali ne i procesor :) , ovo je samo sala).
Ja jos isto tako ne vidim smisao kupovine trenutno najbrzeg procesora, jel je to cisto bacanje para, jer se za par meseci moze kupiti isti za duplo manje para. Shvatam ja da nekom to zaista puno znaci ako radi na primer rendering ili sta ja znam sta jos, ali objektivno, koliko vas na forumu radi i zivi od renderovanja? Mozda 4 ukupno i to je to. Ovi ostali verovanto imaju suvise para pa ne znaju na sta drugo da potrose. Da ne bude zabune, nisam ja sad tu neki navijac za neki tabor, samo iznosim moje misljenje. To isto vazi i za graficke kartice i za ostale delove kompjutera. Eto mozda samo smatram da uvek treba vise para uloziti u monitor, postoje je to vrlo bitna stavka za zdravlje korisnika.

Imao si srece da naletish na "poslushne" AMD mashine,....A sa izrekom znaju oni da naprave pare,....a ne procesor,....??? :p ..Pa i AMD je uzeo lepe parice na Xp-u...shta ocesh....Stvar je u kvalitetu izrade samog cpu-u....A poshto se AMD Athlon Xp...dobro isplatio..jer je bio jeftin za shtanc,...shto bi oni bacali pare na onaj metalni oklopchic kao kod intela,...Pa i da crkne i da se oljuska nije neka shteta,...A oljuskaj ti P4 pa da vidish kad te repne 150 € po djepu...Ovo samo kazem da je Intel veca marka od AMD-a i mora da se plati..isto tako nije isto...da li si uzeo Audi(nrp.) ili Mercedes...mada i jedan i drugi mogu da idu 230km/h pa i vishe...

Dobro sad ispade Intel luksuz...ali kad pogledash on to i jeste...i ostace na neki nachin..(a i ti ne vozish mercedes od 5k ccm).Par Itanium-a koshta mnogo vishe nego Fx-ovi...ali mislim da i nemaju bash iste zadatke...To bi bilo kao bageri Radoje Dakic i Caterpillar npr. al oba rade isto....kopaju rupe ali razlichitih velichina.....Samo je pitanje kome pre treba servis. :D

AMD-u mozemo samo da zahvalimo shto nash narod nece mozda ostati "nepismen" u 21 veku...Jer da se on ne prodaje ne bi ni Intel ishao...jer bi bio skup za nashe srpske djepove...

Shta cesh sad imash prosechan komp. za manje od 470€ ispod 1000DM...Ja sam '96 u dec. platio 486..tachnije Am5x86 na 133Mhz..verovatno AMD-ovu chudo....koji je koshtalo 1230DM i to bez CD-Roma i muzichke ... a sad za oko 800€ mozesh da uzmesh punokrvni p4...sa svim tim dodacima...pa chak i vishe...al...to je to ..tehnologija ide u novu eru... Mashines make mashines,...

Kako ce izgledati kompjuteri za onoliko vremena koliko je proshlo od '96 do sad....ostaje da se vidi.....Da li ce i tada kao i sad FSB(ako bude postojao) biti na onoj frekvenciji na kojoj su sada CPU-ovi...pa chak i vishe...Zamisli te npr. QPB od (4x2500Mhz) i memoriju koja radi na nekih 4GHz.....Ko zna koji je to ?DR...neki HEXDR(16x Data Rate....ako ne i vishe),....a tek protok...koji se meri TB....Ili na primer neki OPB(8x????Mhz),...E shta je san bio '96...Pa mislili su da ce 1Ghz biti nedostizan....

Mozda smo imali predrasude suvishe rano...Shta ako nishta od gore navedenog ne bude bilo moguce ....jer su doterali "cara do duvara",...tj. Si i njegove okside...E a nanocevchice,....ko zna shta ce kroz njih da ide....Mozda i provuku koji THz kroz njih....

Poslednja izmena:
moj cpu je stabilan ko armirani beton

moja masina je sledeca:
NF7-S, AMD Barton 2500+@2350Mhz, 1Gb PC3200 DDRam
masina radi brzo, rederujem po ceo dan u max-u i odradjujem posao i zivim od toga

procesor sam platio 70-tak eura...pocto mi cpu radi i preko takta nekog 3200+ ustedeo sam 150e

da sam imao istu ovakvu racunicu sa Intel platformom uzeo bih je:)
ali nisam

zasto da dam 200-300 e vise za intel i dobijem ISTO (5% gore dole)
radije bi kupio 19' monitor ili DVD rezac, dobro kuciste ili novi TV za te pare nego da se palim na price o "STABILNOSTI CPU-a".

osnovni princip kod kupovine kompa je cena/performanse
u tom odnosu je AMD u prednosti i mislim da je to potpuna realnost moze neko da voli nesto koliko hoce....

i jos nesto iz licnog iskustva:
Intel 2.53Ghz se greje ko lud. Na poslu radim na tome i sa nevericom gledam kako maltene 8 sati radi na 62-75'c. Razmisljam kako to nije lose pogotov zimi : NE TREBA MI CENTRALNO GREJANJE

manite se price o utimativnim performansama. Posao je bitan

P.S.
CELERON je STVARNO krs!

to Xaver:
Gde ti je racunica 200-300e vise za Intel,to je malo nerealno.Mozda 100e vise,ali ono je cisto preterivanje i to ce ti svako na ovom forumu reci.

Inace da li si ti probao celeron 4?Jeste on ****** zato sto je skup,ali me mnogo nervira kada ljudi kazu da je on sporiji i u svakodnevom radu(mislim na ponasanje windowsa,startovanja aplikacija,gledanja filmova itd.) od p4 ili durona(kao sve je mnogo sporije...e pa da ti kazem i ne primeti se bas..osim kada startujes 3dmark i ostale testove).

Adrian je napisao(la):

Nije AMD falican procesor vec cipsetovi za njega su losiji od Intelovih.Evo ortak je imao athlona na 600MHz sa QDI kx plocom i sve je radilo savrseno,a pre 6-9 meseci je pukao ogromnu lovu za nf2 epox(raid,firewire,...)+xp 2000+hyperx 512MB i sta je dobio: Samo nerviranje,tj. i dan danas koristi athlona na 600MHz jer je nvidia lose odradila posao sto se tice drajvera...Nije
samo da nvidia i via imaju neke falinke sa drajverima(skandal sa nf2 i hyperion via 4 in 1 drajverima koji su uklonjeni isti dan kada su postavljeni) vec i Intelov cipset...ali svakako ti problemi su manje izrazeni na Intelovom cipsetu.Za mene bi ortakova masina bila sasvim dovoljna i ne bi se nervirao,jer
sam ionako na svojoj masini(w98) instalirao genericke win drajvere za ide podsistem,jer su mi intel application accelerator i noviji drajveri pravili probleme.E,sada je on veoma ali veoma zahtevan,tj. vecina korisnika na ovom
forumu je manje zahtevnija od njega.On kada upali masinu stratuje dve instance nekog starog lightwave-a,fara,total commandera,jedan OE,dva-tri explorera isl,a dok radi onda je masina obicno "pod stresom" gorim od prime-a,
a pod takvim opterecenjem mozda bi i neke Intelove bazirane masine poklekle.Znaci za igranje,i neki normalan rad AMD je bolje resenje,ali kada naidjes na "specijalne" korisnike koji imaju u neku ruku cudne zahteve onda ti ne pomaze i cudo od cipseta ako su drajveri losiji.Znaci poenta je ovoga da na Intel ima malo bolje drajvere i cipsetove od konkurenata(nikako savrsene).

p.s.Dakako da covek sve zna da podesi kako treba,i da je sve ispravno.
p.s.s.Dakako se slazem sa tobom da je sada pametnije uzeti AMD cpu i sotalo potrositi na monitor.

Da li primecujete da svi koji i kukaju kako je "amd dobar procesor, ali su cipsetovi ocajno losi" pricaju u stvari o cipsetovima od pre nekoliko godina, tj. sve negde do kt266/333?
Da ne ispadne posle kao i prica za 'amd se greje', a da im postavis pitanje sta je to palomino, nastaje zbunj.

Da se razumemo jedno samo - niko ne pominje brzinu cipseta (ima i sporijih i brzih), nego to da su 'loshi'.

silverglider je napisao(la):
Da li primecujete da svi koji i kukaju kako je "amd dobar procesor, ali su cipsetovi ocajno losi" pricaju u stvari o cipsetovima od pre nekoliko godina, tj. sve negde do kt266/333?
Da ne ispadne posle kao i prica za 'amd se greje', a da im postavis pitanje sta je to palomino, nastaje zbunj.

Da se razumemo jedno samo - niko ne pominje brzinu cipseta (ima i sporijih i brzih), nego to da su 'loshi'.

Ma ja ne kazem da su losi(rekao sam losiji od Intelovih,a to ne znaci da su u globalu losi,jer ako si pazljivo citao sta sam napisao onda bi video da sam rekao da bi i to mene zadovoljilo,a ja ne bi kupovao nesto sto je lose,a za neke freakove cipset i njegovi drajveri i nisu nesto),ali to moze bolje.

p.s.Pricao sam o nf2 koji i nije toliko star,a stariji kx(znaci ne kt) se ortaku pokazao mnogo bolje.

Poslednja izmena:
ne znam sa probleme sa nf2 chipsetovima?
pazi svako je verovatno imao problem sa SVAKIM chipsetom koji je napravljen
tacno je da bilo problema sa VIA plocama za neke korisnike i nepremostivih ali takvih je bilo malo. Ja sam imao ABIT KT7-A [KT133a] koji je imao problem sa north bridge-om ...promenio sam tuce biosa /vec posle 1-2 biosa stvari su se unormalile/ ja sam radio na masini tri godine bez ikakvih problema a ne mogu reci da sam bio nezadvoljan.

cak me cudi jer je EPOX u samom vrhu.

Shvatam ja sta ljud hoce da kazu. Potpuno se slazem sa njima. Stvar je u gledanjima. Ja onako sire volim neku vrstu anarhije. Anarhija je danas na nasem trzistu kompjutera. Ja sam procesor kupio kod Vukovog spomenika dosao je baja izvadio procesor ja pare i eto. Vrhunska tehnologija ove planete se prodaje isopod ruke, na crno i to na ulici:) Ja ne vidim sta bi tu moglo da bude lose:)))
Sto da kupim u radnji to IDENTICNO za vece pare. To je isti princip. Radije cu da prckam sam i sklapam deo po deo i kupujem na ulici jer znam sta hocu nego da odem u neku firmu gde bi mi kao prodali to a zbuzili losu memoriju, krs zvucnu itd..
To je Srbija 2004. Losa je situacija ali je nacin snalazenja ljudi potpuno normalan. Potpuno mi je opravdano sto se ljudi odluce za AMD-a a ne za intela ili sta ga ja znam sta drugo.

Ispravka za razliku AMD-intel....jeste negde oko 100e ali jos nisam nasao cenu za recimo intel 3.06-3.2Ghz ?...koja bi recimo bila pandan nekom od najjacih amd-a

i jos nesto:

ZASTO SE SVADJATE NA RELACIJI AMD-INTEL. SVADJATE SE NA RELACIJI: VIA-NVIDIA-SIS-INTEL

Ma ja ne kazem da su losi(rekao sam losiji od Intelovih,a to ne znaci da su u globalu losi,jer ako si pazljivo citao sta sam napisao onda bi video da sam rekao da bi i to mene zadovoljilo,a ja ne bi kupovao nesto sto je lose,a za neke freakove cipset i njegovi drajveri i nisu nesto),ali to moze bolje.

p.s.Pricao sam o nf2 koji i nije toliko star,a stariji kx(znaci ne kt) se ortaku pokazao mnogo bolje.

Nisam uopste tebe konkretno ciljao da poklopim, nego si me samo podsetio da napravim generalnu opasku.

Ali kad si me vec povukao za jezik - "moze i bolje" sta? Sta bi ti to konkretno poboljsao na aktuelnim cipsetovima za AMD pa da eto budu kako treba?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno