drfedja
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.07.2000
- Poena
- 736
Ok, mozda si u pravu, za to da nV mora da bude bolja da bi se kupovala. Ja ipak mislim da bi trebala da bude jeftinija, barem u Intel segmentu, nf4 SLI je uzasno skup.genijalcin@23 je napisao(la):Mozemo da pricamo i o izvrsnim SiS i VIA chipsetovima za AMD64 procesore...Nista im ne fali, u rangu su sa najboljim nVidia resenjima, pa opet ih niko ne kupuje, ili ih slabo ko kupuje. Mislim da je svaka rasprava na temu "koji je chipset najbolji za Intelove procesore" suvisna. Svako ko je iole ozbiljan, uzece Intelov chipset za svoj procesor. Razlike koje spominjes u benchmark programima su mozda 1~3% (lupam...). Ako si voljan da zbog 3% predjes i preporucis nekome nVidia-u, onda samo napred, jer ja to sigurno necu. Da bi se uopste i probila na trzistu, nVidia mora da bude mnoogo bolja.
Ipak, SiS i VIA za AMD nemaju memorijski kontroler, vec je on u procesoru, dok za Intela nF4 ima daleko napredniji mem. kontroler od kojekakvih VIA i SiS resenja i potpuno je rame uz rame sa Intel 955 cipsetom, u svakom pogledu. I po performansama i po overkloku i po "fičrsima". Intel 955 prakticno ni po cemu nije bolji, osim po reputaciji unutar "Intel-FAN" krugova....
Niko ne ocekuje da ce sad nV da potisne Intel sa trzista cipsetova, iako je bolja SATA implementacija, brzi mem. kontroler, bolja PCI express SLI implementacija itd....