D
delimir
Guest
Iv@N_SD je napisao(la):Kako se pokazao?
Pa, napisao sam gore: super se pokazao. Opsirnije u sredu
Iv@N_SD je napisao(la):Kako se pokazao?
audiofreak je napisao(la):Eh, a ja koristim BOX cooler i nisam dirao zvaku uopste, imam 3x80mm na 2100 RPM, a ne 4 komada kao ti, imam manje kuciste od tvog (Eurocase Q3 naspram tvog Chieftec BX) i pored svega toga imam nizu temperaturu na vecem taktu nego ti. Dobar taj AMD-ov 90nm proces, nema sta. :d
Lukija je napisao(la):Sto se tice AMD, proces je dobar jer:
- sa ~ 1GHz manjim taktom (mada je 1.2GHz ali posto je PR malo napumpan, oc + 200MHz bi trebalo da to popravi)
- sa 100.5 miliona tranzistora manje
- sa skoro 2x nizom cenom
moze da se nosi sa Intelom.
Lukija je napisao(la):BTW, ako ga pak podignem na 2.4GHz, dobicu CPU koje je odprilike topao kao taj tvoj ali sto se tice performansi ....
Lukija je napisao(la):34.093с
Athlon 64 3000+ na 2.4GHz (8x300Mhz mem na 267MHz 2.5-4-3-7)
genijalcin@23 je napisao(la):Na koju foru? Meni na vodenom i na istoj frekvenciji (i manjoj voltazi), temperatura ide do 52C (doduse posle 1 sat testiranja). Koji soft. koristis? Onaj SmartGuardian?
mcekovic je napisao(la):Odlican test, jedina zamerka ide na korisceni AMD-ov procesor. Fer borba bi bila da je testiran A64 3200+ (po mogucstvu Venice), sto se i na kraju samog testa priznaje.
AMD je referentne oznake za svoje procesore davao prema brzini Northwood/Prescott jezgra, tako da poredjenje referentnog AMD procesora za Prescott 2M jezgrom nije sasvim fer, pogotovu ako se uzme u obzir cena, koja je mnogo veca.
Cenovni ekvivalent Pentium 4 630-tici je A64 3500+, koji je ipak radi na vise od 20% vecem taktu od 3000+. Pentium 4 serija 6 je solidan napredak za Intel, ali ipak nedovoljan da bi se ugrozila prednost A64.
drfedja je napisao(la):Najveci dobitak, je koliko vidim u igri Quake 3 Arena :d
Kaze cika iz AMD-a : "pitanje je sta ces da uradis sa tolikim tranzistorima" :dLukija je napisao(la):Sto se tice AMD, proces je dobar jer:
- sa ~ 1GHz manjim taktom (mada je 1.2GHz ali posto je PR malo napumpan, oc + 200MHz bi trebalo da to popravi)
- sa 100.5 miliona tranzistora manje
Prosto ne znam sta cu bez 850 FPS u Qvejdzidelimir je napisao(la):Da, QIII je cudo![]()
monteboy je napisao(la):SmartGuardian je obicni shit pokazuje i napone i temperature pogresno.
Tako mene na 12V granu pokazuje 11,62V dok kad izmjerim multimetrom dobijam u idle 11,96V
Kad govorimo o temperaturama i naponemima nebi trebali nikad vjerovati nekim softwarskim alatkama ti bar imas vodeno obrati paznju na temperaturu vode ili koristi sondu na CPU
Temperatura vode na mom sistemu ne prelazi 25 stepena u full loadu kod sobne temperature od 20 stepeni.
genijalcin@23 je napisao(la):Kao prvo, ja nemam DFI, vec MSI. A drugo...Napone sam merio unimerom...
drfedja je napisao(la):Prosto ne znam sta cu bez 850 FPS u Qvejdzi![]()
Delimir je napisao(la):Intel je ponudio "čudo" zvano LGA775 podnožje i tako prvi put omogućio oštećenje ploče tokom montaže procesora
Delimir je napisao(la):a situaciju je dodatno otežao neverovatno stupidan sistem montaže kulera na LGA775 podnožje.
Delimir je napisao(la):a nakon D0 stigao je i E0 (po ugledu na AMD 90nm E stepping?)
Delimir je napisao(la):Zaista je vredan pažnje Intel-ov proizvodni postupak, jer je omogućio da procesor radi na 2.8 GHz pri veoma niskom naponu tj. 1.2V!
Delimir je napisao(la):Tome treba dodati i još uvek skuplju DDR2 memoriju, a koja je praktično jedini izbor kada je Pentium 4 sistem u pitanju.
monteboy je napisao(la):*ebiga nije za svakoga DFI![]()
genijalcin@23 je napisao(la):Meni takve igracke ne trebaju. A ne znam da li si primetio, sa tim MSI sam postigao bolji rezultat od tebe.
Inace, MSI pretpostavljam da nisi video, a kamoli probao, zato nemoj da pricas napamet...
Pitao sam Lukiju da li koristi SmartGuardian, bas zato sto laze...
Poz
audiofreak je napisao(la):Na svemu tome svaka cast, samo si zaboravio da kazes da moze da se nosi sa Intelom TEK kad ga overklokujes. :d
audiofreak je napisao(la):Xexe, da te podsetim (za neupucene to je monteboy pravio bench):
Ja na 3.0 GHz imam 36 sec. Znaci tebi za A64 3000+ treba O/C od 33% da bi me prestigao za 5.59%? E sad, tebi je tu oko 2.55 GHz plafon zar ne? A ja bih mogao da dignem ovo (kad bih imao dobar RAM kao ti) na 3.8 GHz i da sidjem sa 36 sec na 28 sec. Onda verovatno ne bi mogao da dostignes ni moje performanse, a priznajem ni temperaturu![]()
monteboy je napisao(la):Kao prvo odradio si CPU-Z na 3057 MHz isto kao i ja zato neznam o cemu to pricas da si postigao brzi rezultat od mene kao drugo CPU koji imas sadrzi noviju poboljsanu reviziju jezgra ipak se neusudjujes da odradis koji test da dokazes tu superiornost evo slobodno ako su ubijedjen toliko da si brzi izvoli dokazi konkretno na SuperPi ili Sandri.
monteboy je napisao(la):Upravo Sandra ce pokazati koja je ploca bolja
monteboy je napisao(la):P.S da ste se potrudili istestirati DFI kako treba dokazalo bi se sto je igracka a sto ne![]()
genijalcin@23 je napisao(la):Pitao sam Lukiju da li koristi SmartGuardian, bas zato sto laze...
genijalcin@23 je napisao(la):Moji rezultati su rezervisani za uzak krug prijatelja, a ne za puvanje na forumu. I ne, ne usudjujem se, posto mi je dosta prepucavanja.
Lukija je napisao(la):Ako vec ne znas da citas izmedju redova, za iste pare mozes da kupis neOC A64 koji je bolji u skoro svemu.
Lukija je napisao(la):Recimo da ja imam 32sec SuperPI, koliko bi tebi trebalo para da potrosis da me stignes?
Lukija je napisao(la):Nemoj da se vadis na los RAM, postoji asinhroni rezim. BTW, AMDu ne smeta i los ram, integrisani kontroler je chudo.
monteboy je napisao(la):Tvoji rezultati su za uzi krug prijatelja , bla bla ......
Cini mi se da si ti upravo onaj momak bio koji je htio sa svojim MSI'om da obori 8000 u Sandri pa si i otvorio topik zbog istog -> toliko o uzem krugu![]()
Tvoji virtualni rezultati me ne interesuju niti bi se zbog njih sa ikim prepucavao![]()
Radi se o tome pomenuo si da si negdje brzi ja te samo konkretno pitao za dokaz , nista vise !
Prijatno....
genijalcin@23 je napisao(la):Previse se "druzis" sa Optijem, da ne upotrebim neku "jacu" rec![]()
GoranM je napisao(la):Winchester 3000+ koji radi na 1.8GHz moze da se OC na 2.5-2.6GHz, svaki, sto bi bilo ..
GoranM je napisao(la):Da ne spominjem da ima dosta onih koji rade na 2.7Ghz~4500+, a Venice ide 2.8 do 3.0GHz na vazduhu (ima da ih bude kod nas za 2 meseca), sto mu dodje 4666+ do 5000+
GoranM je napisao(la):Nemoze niko da me ubedi da A64 u ove dve verzije nije brzi od bilo kog Intela![]()
audiofreak je napisao(la):Par primedbi Delimiru na tekst, dobronamerno, bez zelje za raspravom:
"Omogucio ostecenje ploce"? To je po meni neobjektivno jer si rekao samo jedan deo istine -- zasto nisi naglasio da je sada skoro nemoguce ostetiti sam procesor (npr. ispustanjem na pod i krivljenjem ili lomljenjem pinova) koji je daleko skuplji od ploce?!?
Molio bih te da objasnis sta je tu stupidno? Ja do sad nikad lakse nisam promenio procesor (trebalo mi je svega 5 min), a promenio sam ih dosta i sebi i drugima.
Vidjao sam polomljene retention mehanizme od S478 i AMD-ove "zabice" na socketu koje pucaju, znaci ni oni nisu bez mana zar ne?
Uzgred, lepo na BOX-u pise "This product is meant to be professionally installed", znaci obicnog korisnika koji ne sklapa sam svoj racunar to ne bi trebalo ni da pogadja pa ovo nema smisla ni pominjati cak i ako ti licno mislis da je toliko lose. Pominjati "par ploča koje su doživele zlu sudbinu", a ne reci na koji nacin je u svakom slucaju gore nego ne reci nista.
Pa kako je mogao po ugledu na AMD-ov E0 kada je Intelov E0 izasao pre AMD-ovog E0 steppinga?!?
Slazem se sa ovim, da si citao dokumentaciju jos malo mozda bi video da za razliku od serije 5xx, nova serija ima PRB=1 tek od 3.6 GHz sto je pomak od 400 MHz uz zadrzavanje iste termalne envelope i potrosnje, a dodato je citavih 45M tranzistora.
![]()
Dakle, trebas da ispravis onih 115W koje si pomenuo za P4 630.
Zasto kada ima kombo ploca sa 915P chipsetom koje primaju i DDR i DDR2?
Ovo su stvari koje su mi na prvi pogled zasmetale u tekstu, ostalo nisam jos detaljno procitao pa ne mogu da komentarisem.
Jos jednom podvlacim da je ova kritika dobronamerna, nadam se da se neces ljutiti?
delimir je napisao(la):Razmotricemo na kolegijumu![]()
Sasa je napisao(la):Al' za malo.
Ne znam koliko si Winchestera probao ali ja sta sam probao, primerci koji idu preko 2.5 su retki, a oni preko 2.6 extremno retki.
Sto se mene tice, AMD se vise klokovao kada je NewCastrle bio aktuelniji, nego sada sa Winchesterima.
s939 3000+ i 3200+ kad preguram preko 2.4, prezadovoljan sam.
Poenta, nemam pojma kako se klokuju Inteli, nemam tako cesto priliku da se igram sa njima, ali AMD-ovi A64 se losije klokuju sada nego sto je to slucaj bio pocetkom godine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari