Šta je novo?

instalacija win sa usb-boot usb

Ma i koristim rufus duzi vremenski period, taj sistem sam digao na nebrojeno kompjutera, samo ovaj nasao da me zeza... Isti sistem sa nekog cd-a koji je ****** krene lepo da dize al zakuca jer ne moze da ocita, samo sa usb-a ****. Sad cu da narezem na novi cd pa ce mo da vidimo, ako podigne onda je problem do tog sa dizanja sa USB-a/

evo ga, sa cd-a normalno ide..

Poslednja izmena:
A fora je sto citac prestane da radi na sred dizanja sistema. I sta ja sad mogu tu da uradim, ne znam kako da dignem sistem sada kada ne moze citac da radi a sa usb-a nece.

Nisi naveo koji tacno XP pokusavas instalirati, iz onoga sto si napisao se vidi da je to upgrade disk. On se koristi kada imas instaliran Windows ME da uradis upgrade na Windows XP.

Ovaj XP skini i nabaci na usb:

en_windows_xp_professional_with_service_pack_3_x86_cd_vl_x14-73974

Volume - Part No: X14-73974
Size: 589 MB
MD5: 5BF476E2FC445B8D06B3C2A6091FE3AA
SHA1: 66AC289AE27724C5AE17139227CBE78C01EEFE40

Nisi naveo koji tacno XP pokusavas instalirati, iz onoga sto si napisao se vidi da je to upgrade disk. On se koristi kada imas instaliran Windows ME da uradis upgrade na Windows XP.

Brate, xp radi na svim kompovima na kojima sam probao, na ovaj radi preko cd-a isti xp. Ali je citac ****** pa ne moze da zavrsi instalaciju.

Znaci ovako, isti sistem na cd-u normalno hoce da podigne, ali ne moze jer je ****** citac, a sa usb-a nece. Xp sto sam rezao na cd i stavljao na usb radi 100%, tj. full je jer sam do sada digao isti taj i preko cd-a i preko usb-a na dosta kompova.

Koji XP je u pitanju koji se nalazi na usb? SP1, SP2 ili SP3

Pitam te konkretno zbog poznate greske koja bi trebalo da je ispravljena u SP2.

http://support.microsoft.com/kb/154538

Verovatno da nije pravio probleme kada si radio re install sistema, ti ovde pokusavas instalirati sistem na prazan disk.
Mora dodatno da napravi MBR partition table.

Poslednja izmena:
Sp3
A kako normalno krene sa cd-a, a sa usb-a nece?

Skini Windows XP Service Pack 3 Build 5512 FINAL.
Napravi flešku pa probaj.
Ako nema promene, format c (ili još bolje svih particija ako ih je više) iz live linuxa nekog ili hirens boot cd-a pa onda probaš ponovo.
A ako ni tada neće, ostaje samo mogućnost da je nešto do fleške ili usb portova (malo verovatno).

Poslednja izmena:
Kad dodjem kuci probacu. Formatiran je disk na ntfs, ne quick nego full. I onda dok je kopirao posle fajlove citac je zakazao..

Sa ovim ista stvar. Znaci do usb boota je nesto..

Power Iso ima u alatima alatku koja pravi usb boot win 7/8 a startuješ instalaciju sa f12.

Pozdrav!

Napravio sam butabilan windows usb preko command promta, i kada zavrsi onaj uvod "Windows is loading files" , sam proces instalacije je jako spor. Treba mu 4-5 minuta da ocita prozor gde se odabere jezik, a da ne pricamo dalje. Probao sam i sa windows 7 i 8, ali ista prica. Fles je DataTraveler 100 G3 8GB, podrzava i USB 2.0 i USB 3.0. Maticna ploca je malo starija Gygabite G41M-ES2L koja ima podrsku za usb 2. Da li je tu mozda problem? Ili treba nesto u BIOSU podeseiti? Da napomenem da postupak instalacije ide tecno preko DVD-a.

Na pravom si putu bio, u BIOS-u verovatno možeš da podesiš full i high USB speed, prvi je 12 a drugi 480Mbs. Na jednoj ploči nekad davno sam flešić mogao da butam samo nižom brzinom pa da onda i trpim zbog toga, nadam se da kod tebe nije takva situacija i da ćeš moći da se butaš i višom.

@The Punisher jel na laptopu UEFI BIOS?

Ne znam ali mislim da nije. uploadfromtaptalk1398458924528.jpg

O boze hvala ti. Nekako je uspeo da ocita fajlove sa cd-a. I prosla instalacija normalno !!! 2 puna dana mucenja !

Sestrin. Dobra ideja.. To cu da uradim.

Treba uskoro da dobijem usb flash od 32GB. Odmah sam pomislio da konacno napravim boot usb za Windows 8. Oko toga je sve u redu, vidim da ste cesto spominjali Rufus i jos neke opcije, pa verujem da cu se snaci... Imam samo jedno prosto pitanjce - kad napravim boot, sigurno tezak 3 + nesto GB, da li cu moci da koristim ostatak memorije za redovne stvari/fajlove a da usb ostane bootable?

Nazad
Vrh Dno