dr.freeman
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.05.2011
- Poena
- 170
A u BIOS-u je sigurno AHCI?
Да, стоји AHCI, и кад се пали био на почетку пише AHCI, и у регистрију је намештен на AHCI. :/
A u BIOS-u je sigurno AHCI?
Da se i ja prijavim.
Kupio sam Kigston HyperX 120 Gb. Skontao sam da na njega treba da odradim čistu instalaciju Wina, updata+driveri, buni me šta je sa fajlovima na HDD i Winom koji je na njemu.
Da li da uradim klon HDD sa Acronisom, formatiranaje HDD i onda recovery sa Acronisom ili samo da nastavim da radim najnormalnije kada mi se sistem butuje sa SSD?
Ee da, da li Acronis može da klonira samo Win sa HDD na Ex HDD, pa na SSD?
Ja rešio problem pa ako kome zatreba: prikazivao je Win not genuine zato što mu je program za kloniranje dodelio slovo H: koje je i zadržano. Dakle boot u safe mode i u registry-ju srediti slova. Promenite C: u neko slovo tipa M: da oslobodite C:, zatim vaše slovo H: na primer zamenite da bude C:, a ono M: da bude H: - i gotovo.
Zvuči jednostavno zar ne![]()
A sto si "podesavao" kad podesavati nije potrebno. Jel ono "0" znaci da je iskljuceno, da ne radi nesto? u ovo nisam siguran jre rucno nikad nisam iskljucivao ili ukljucivao trim, vec samo nagadjam. Nula iskljuceno, jedan ukljuceno... Sledi pitanje "sto iskljuci trim"? Defragmentacija se sama iskljuci za ssd. Page file nemoj skroz gasiti, ostavi barem 2GB. Da li si siguran da si ssd prikljucio na recimo prvi sata III (sata 6GB) konektor? Ako si ukljucio na neki "pomocni" sata kontroler, koji radi pod nekim marvellom onda i nije cudo sto su rezultati slabi. Jesi samo ovo "podesavao", nisi nista vise dirao? U svakom slucaju i ove brzine su takve da razliku neces primetiti sto radi nesto sporije nego sto zaista moze...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari