Šta je novo?

Inform Guard LCD 1000AP/Line Interactive

chipc

Slavan
Učlanjen(a)
13.08.2004
Poena
319
A vredi li šta Inform Guard LCD 1000AP (1000VA)/Line Interactive/AVR/IBM/LCD/RS232, za računar sa 550 w napajanjem(recimo LC Power LC6550 PowerSuperSilent 550W) Intel LGA Pentium Core2Quad Q8200 2.33GHz, 1333MHz, 4MB, LGA775 ili Q6600, Ati 4850/HTDI/512M,DDR3 256 ....
grafikom..... Monitor i ne mora da ide preko UPS-a, jer mi je bitnije peglanje napona tj. korekcija-regulacija istog od same funkcije UPs-a za kontinualnim radom racunara i posle nestanka struje........

OK, samo me interesuje neko vaše iskustvo sa tim debelim turcima,jer gledajući neko solidno rešenje sa Apc ups uređajima (BR800I košta oko 190 i više eurića) a sa druge strane ne znam šta 'fali i običnom regulatoru napona recimo Rul -ovim korektorima napona ...

Verovatno im ne fali mnogo osim da te ne štite od nestanka struje, pa makar i vrlo kratkotrajnog...

A vredi li šta Inform Guard LCD 1000AP (1000VA)/Line Interactive/AVR/IBM/LCD/RS232, za računar sa 550 w napajanjem(recimo LC Power LC6550 PowerSuperSilent 550W) Intel LGA Pentium Core2Quad Q8200 2.33GHz, 1333MHz, 4MB, LGA775 ili Q6600, Ati 4850/HTDI/512M,DDR3 256 ....
grafikom..... Monitor i ne mora da ide preko UPS-a, jer mi je bitnije peglanje napona tj. korekcija-regulacija istog od same funkcije UPs-a za kontinualnim radom racunara i posle nestanka struje........

Pa i monitoru treba peglanje napona, a i ako nestane struja, mozes lepo da uradis 'save' i regularno iskljucis komp. Takodje, ako napon padne na sekundu-dve, nece ti se iskljuciti komp.

Ja bih licno zaobisao Inform Guard, mada to ne mora da znaci da ne bi radio...

Pa i monitoru treba peglanje napona, a i ako nestane struja, mozes lepo da uradis 'save' i regularno iskljucis komp. Takodje, ako napon padne na sekundu-dve, nece ti se iskljuciti komp.

Ja bih licno zaobisao Inform Guard, mada to ne mora da znaci da ne bi radio...

Dobro tu si me ubedio ali me interesuju i lična iskustva sa Inform Guard uređajima da definitivno prelomim i dot.

Dobro tu si me ubedio ali me interesuju i lična iskustva sa Inform Guard uređajima da definitivno prelomim i dot.

Evo ti malo informacija by proizvodjac (ako vec nisi citao):

http://www.informups.com/guard_lcd.html
http://www.informups.com/guard_lcd_technics.html
http://www.informups.com/pdf/guard_lcd_brochure.pdf
http://www.informups.com/pdf/guard_lcd_manuals.pdf

Licna iskustva su razlicita, jer je kupovina uredjaja kod nas prava lutrija - nekom se zalomi dobar primerak, a nekome crkne za manje od mesec dana...

Neki se kunu u Mustek, mnogi se drze APC-a, a ja cu sad k'o papagaj da ponavljam svoju mantru - MGE :D

Imam 7 INFORM-a GUARD 600-800, svima su baterije pocrkala za manje od 1god rade lepo ali je ganracija na baterije 6 meseci.
Racunaj cenu informa + 1 baterija 1000-1200din za godinu dana.

Poslednja izmena:

http://www.informups.com/guard_lcd.html
http://www.informups.com/guard_lcd_technics.html
http://www.informups.com/pdf/guard_lcd_brochure.pdf
http://www.informups.com/pdf/guard_lcd_manuals.pdf

Licna iskustva su razlicita, jer je kupovina uredjaja kod nas prava lutrija - nekom se zalomi dobar primerak, a nekome crkne za manje od mesec dana...

Neki se kunu u Mustek, mnogi se drze APC-a, a ja cu sad k'o papagaj da ponavljam svoju mantru - MGE :D
Ma čitao ja, tehničke karakteristike k'o karekteristike dobre, privlači pažnju i cenom ali to me i kopka da ne litne za mesec dana... da ne bude čista kozmetika, zato me i interesuju lična iskustva sa njima.
A MGE NOVA 1250 AVR Serial, 1250VA/660W MGE NOVA 1100 AVR Serial, 1250VA/660W u odnosu na Enel šta je isplativija varijanta

A MGE NOVA 1250 AVR Serial, 1250VA/660W MGE NOVA 1100 AVR Serial, 1250VA/660W u odnosu na Enel šta je isplativija varijanta

Konkretno sam mislio na ENUPS 860 AVR , a i kakva je uopšte razlika između Mge 1100 i 1200 i jesu li line interactive...

A i ljudi gledajućci odnos cena - kvalitet ovi Mge modeli su možda i best bay solucija ...

Poslednja izmena:
Nisam merio regulaciju napona ali cisto sumnjam da je dobra jer je ups vrlo jeftin.

Pa Mge i APC su ista firma, kad sam išao na ups selector na MGE site, on mi lepo iselektova 3 ponude za APC,te tad i videh da je to sada ista company pa se sad pitam ovi modeli što se prodaju pod MGE brendom kod nas su ustvari ... pravi MGE_?
I bog me ubio ako Ja vidim razliku između 1100 i 1250 modela sem tih VA /(a oba bi trebala biti line interactive) a i oba su 660w

Poslednja izmena:
Ma čitao ja, tehničke karakteristike k'o karekteristike dobre, privlači pažnju i cenom ali to me i kopka da ne litne za mesec dana... da ne bude čista kozmetika, zato me i interesuju lična iskustva sa njima.

Ja imam MGE Nova 1100 AVR, i jedina veca zamerka je buka koja dolazi od ventilatora (veci protok vazduha je na tom malom ventilatoru, nego na Xilence 12cm) :smash:
Sad razmisljam da ga prodam i uzmem ovaj slabiji model bez ventilatora, a i za tu tvoju konfiguraciju bi verovatno slabiji model bio dovoljan :type:

Konkretno sam mislio na ENUPS 860 AVR , a i kakva je uopšte razlika između Mge 1100 i 1200 i jesu li line interactive...

A i ljudi gledajućci odnos cena - kvalitet ovi Mge modeli su možda i best bay solucija ...

Svi su Line Interactive, i po meni je MGE best buy :D
Na ENEL zaboravi, jer su ENEL 860 i Mikom 850 jedno te isto (bar su mi tako rekli Mikom-ovci), a moj Mikom nema sanse gura 520W sa baterije :trust:

Pa Mge i APC su ista firma, kad sam išao na ups selector na MGE site, on mi lepo iselektova 3 ponude za APC,te tad i videh da je to sada ista company pa se sad pitam ovi modeli što se prodaju pod MGE brendom kod nas su ustvari ... pravi MGE_?
I bog me ubio ako Ja vidim razliku između 1100 i 1250 modela sem tih VA /(a oba bi trebala biti line interactive) a i oba su 660w

Ista firma, al' razlicite cene ;)

Pravi je... valjda :trust:

Ja imam MGE Nova 1100 AVR, i jedina veca zamerka je buka koja dolazi od ventilatora (veci protok vazduha je na tom malom ventilatoru, nego na Xilence 12cm) :smash:
Sad razmisljam da ga prodam i uzmem ovaj slabiji model bez ventilatora, a i za tu tvoju konfiguraciju bi verovatno slabiji model bio dovoljan :type:
:trust:
Misliš na model 1250 kao slabiji i bez ventilatora ili ...!?

Mislim da je Google zakon :p

625 model je slabiji od 1250, a slabiji nema ventilator :smash:
Ma u pravu si, poskidah i ja uputstva tj. razne karateristike tehničke itd.
i danas ga pazarih (1250) ali uz njega ne dolazi softver kao ni usb kabl ali neme veze. Nemaš li slučajno link ka njemu(softveru)...
I puniš ga bez opterećenja, koliko, 8h i više?

Poslednja izmena:
Ma u pravu si, poskidah i ja uputstva tj. razne karateristike tehničke itd.
i danas ga pazarih (1250) ali uz njega ne dolazi softver kao ni usb kabl ali neme veze. Nemaš li slučajno link ka njemu(softveru)...
I puniš ga bez opterećenja, koliko, 8h i više?

Trebalo bi da je ovo - http://download.mgeops.com/explore/eng/ptp/ptp_sol.htm

Kliknes na ikonicu, prihvatis Licence Agreement, download-ujes program, instaliras ga, podesis... Imas uputstvo na sajtu...

Trebalo bi da ti pise u knjizici - 24h za prvo punjenje...

Ipak, mislim da ga neces opteretiti ni 30%, sto znaci da si mogao komotno da uzmes slabiji, jeftiniji i tisi model.

Ajd' kad sredis stvar sa softverom, postuj koje brojke pokazuje (procente i minute).

Trebalo bi da je ovo - http://download.mgeops.com/explore/eng/ptp/ptp_sol.htm

Kliknes na ikonicu, prihvatis Licence Agreement, download-ujes program, instaliras ga, podesis... Imas uputstvo na sajtu...

Trebalo bi da ti pise u knjizici - 24h za prvo punjenje...

Ipak, mislim da ga neces opteretiti ni 30%, sto znaci da si mogao komotno da uzmes slabiji, jeftiniji i tisi model.

Ajd' kad sredis stvar sa softverom, postuj koje brojke pokazuje (procente i minute).
Vidi stvarno, a preporučuju na svakih 6 meseci ponovnu punjažu od 24h.
Al' me stra' kad sam pročitao za neke havarije sa 1100 na elitesecurity-ju, moram noćas da spavam sa njim jbmtig.
A i ne ispušta one mirise o kojima sam čitao, možda mi uvališe polovnjaka, ha, ha.
A i da sam uzeo slabiji model, mesec dana bi se pitao što ne uzeh onaj 1250....... Javljam sutra kad ga priključim na komp...

Poslednja izmena:
Vidi stvarno, a preporučuju na svakih 6 meseci ponovnu punjažu od 24h.
Al' me stra' kad sam pročitao za neke havarije sa 1100 na elitesecurity-ju, moram noćas da spavam sa njim jbmtig.
A i ne ispušta one mirise o kojima sam čitao, možda mi uvališe polovnjaka, ha, ha.
A i da sam uzeo slabiji model, mesec dana bi se pitao što ne uzeh onaj 1250....... Javljam sutra kad ga priključim na komp...

To za 6 meseci vazi samo ako je bio iskljucen sa mreze tako dugo ;)

Ne secam se da li je bilo "novog" mirisa, a sto se havarija tice - nikad ne mozes biti 100% siguran :S:

Svaka cast ako budes mogao da spavas pored ventilatora :d

P.S. Je l' garancija jos uvek 2 godine?

Trazio si licno iskustvo evo javljam se. Ja imam Inform Guard 1500AP kupljen pre 15 meseci i radi kao zmaj. Nikakvih problema nisam imao. Detektuje sve promene u naponu cuje se relej kako skljoca na sekund. Na mom kompjuteru je opterecenje 18% tako da kada nestane struja mogu da radim i vise od pola sata. Veza sa racunarom je putem RS232 i dobio sam softver uz njega koji graficki i numericki prikazuje napone ulaza, baterije, izlaza, kapacitet baterije, temeperturu, vreme rada... Mozda su neki imali losa iskustva ja sam prezadovoljan, a isto sam bio u nedoumici kad sam kupovao za Inform, MGE i APC. APC je preskup po meni (mala izlazna snaga), a za isti novac dobijas vecu snagu.
Pitanje za sve koji su menjali bateriju kakav je rad ups-a kada je baterija losa i zrela za promenu?
Pozdrav

Ja sam uzeo Inform Guard LCD 1500AP pre par nedelja. Za sada radi kako treba. Meni je opterecenje 30-ak % u idle-u. U load-u ide do 45-46 %.

To za 6 meseci vazi samo ako je bio iskljucen sa mreze tako dugo ;)

Ne secam se da li je bilo "novog" mirisa, a sto se havarija tice - nikad ne mozes biti 100% siguran :S:

Svaka cast ako budes mogao da spavas pored ventilatora :d

P.S. Je l' garancija jos uvek 2 godine?
Kupljen je u Plutosu BG (kako ga u Nišu i okolini nigde nisam našao kao kod nekih dobavljača iz Čačka) i poslali su mi ga sa njihovim računom(bez fiskalnog?!) što treba da predstavlja i garanciju, a konkretno na njemu je ona informacija od 12-36 meseci u zavisnosti od proizvoda itd, itd.
Što se tiče ventilatora manje tj. slabije se čuje od napajanja koje takođe menjam vrlo skoro ...

A sta kaze software - koliko je opterecenje na full load-u i koliko minuta traje baterija?

Meni software pokazuje 16min i 40sec, bez obzira na opterecenje.

A sta kaze software - koliko je opterecenje na full load-u i koliko minuta traje baterija?

Meni software pokazuje 16min i 40sec, bez obzira na opterecenje.

Dakle posle 24 časovnog punjenja !?!?
Znači juče sam ga uključio, uređaj je ispuštao jednolični zvuk 10-ak sekundi sa upaljenim svim lampicama zatim se isključio, nakon čega sam naravno uključio power dugme i valjda tako započeo proces punjenja bez opterećenja? Doduše samo sam mu doveo napajanje ali ga nisam konektovao na ac out sa računarom i monitorom pa postoje velike šanse da sam glup!!!!!!!
Danas dodjem kući priključim ga instaliram software (inače imam i 19 crt monitor) i prekinem mu napajanje a on u shut down nakon 30 sekundi!?!?!? i sa baterijom kapaciteta 30%. Nakon toga ponovo dovedem napajanje na UPS uključim comp i sistem se polako diže kad na pola dizanja (2 puta) UPS se jednostavno resetuje šta li, isključi se na par sekundi pa se uključi, normalno i comp takođe, ponovo ga uključim sistem se tako digne i radi sa uključenim UPS-om .Ili sam ja glup ili mi ovi stvarno poslali polovnjaka?
Ah da i ventilator vrti sve dok se ne isljuči izvor napajanja Ups-a........

Poslednja izmena:
Vala nije žvaka za seljaka

To ti je prvo me uhvati frka , pa se lepo izbrukam a tek onda pročitam uputstvo detaljno i izguglam ...

Poslednja izmena:

Dakle posle 24 časovnog punjenja !?!?
Znači juče sam ga uključio, uređaj je ispuštao jednolični zvuk 10-ak sekundi sa upaljenim svim lampicama zatim se isključio, nakon čega sam naravno uključio power dugme i valjda tako započeo proces punjenja bez opterećenja? Doduše samo sam mu doveo napajanje ali ga nisam konektovao na ac out sa računarom i monitorom pa postoje velike šanse da sam glup!!!!!!!
Danas dodjem kući priključim ga instaliram software (inače imam i 19 crt monitor) i prekinem mu napajanje a on u shut down nakon 30 sekundi!?!?!? i sa baterijom kapaciteta 30%. Nakon toga ponovo dovedem napajanje na UPS uključim comp i sistem se polako diže kad na pola dizanja (2 puta) UPS se jednostavno resetuje šta li, isključi se na par sekundi pa se uključi, normalno i comp takođe, ponovo ga uključim sistem se tako digne i radi sa uključenim UPS-om .Ili sam ja glup ili mi ovi stvarno poslali polovnjaka?
Ah da i ventilator vrti sve dok se ne isljuči izvor napajanja Ups-a........

Nisi morao (a mozda ni trebao) da pritiskas dugme, jer se baterija puni cim se UPS usteka u struju. Problem ventilatora sam resio povezivanjem UPS-a na produzni kabl sa prekidacem, pa ne moram da cupam kabl kako bi ga utulio :S:

Klikni na Settings, pa tamo podesi sekunde i ostalo.

Davno sam se zeza0 sa softverom, jer ga i ne koristim, a imao sam i malo problema sa tumacenjem Help fajla.

Koliko se ja secam, default je da se iskljucuje na 30%, ali to moze da se menja.

Takodje, ako je UPS ukljucen, a komp iskljucen, kad nestane struja, UPS ce se iskljuciti posle 30, ili koliko vec namestis sekundi. Takodje moze da se namesti da ti se komp ukljuci po dolasku struje.

Meni se softver ne svidja, ali veci problem je kod tebe sto se baterije nisu napunile do 100% i sto nisi dobio fiskalni racun.

EDIT:

A ja malo gledam TV, malo kuckam, pa vidim da ipak izgleda da je sve OK...

Poslednja izmena:
Nisi morao (a mozda ni trebao) da pritiskas dugme, jer se baterija puni cim se UPS usteka u struju. Problem ventilatora sam resio povezivanjem UPS-a na produzni kabl sa prekidacem, pa ne moram da cupam kabl kako bi ga utulio :S:

Klikni na Settings, pa tamo podesi sekunde i ostalo.

Davno sam se zeza0 sa softverom, jer ga i ne koristim, a imao sam i malo problema sa tumacenjem Help fajla.

Koliko se ja secam, default je da se iskljucuje na 30%, ali to moze da se menja.

Takodje, ako je UPS ukljucen, a komp iskljucen, kad nestane struja, UPS ce se iskljuciti posle 30, ili koliko vec namestis sekundi. Takodje moze da se namesti da ti se komp ukljuci po dolasku struje.

Meni se softver ne svidja, ali veci problem je kod tebe sto se baterije nisu napunile do 100% i sto nisi dobio fiskalni racun.

EDIT:

A ja malo gledam TV, malo kuckam, pa vidim da ipak izgleda da je sve OK...
To nisam probao bez dugmeta što kažeš .....

Pa vidiš i ja sam mislio da je dovoljno samo uštekati napajanje u UPS i toliko ali izgleda da mora i da se priključi i Ac out sa potrošačima čak i ako su oni isključeni, valjda tako zatvara krug neki šta li ...
Nisam imao strpljenja da čekam 8 sati pa sam ga proverio nakon 4 i video da se baterije tek sada pune kada je i comp priključen?

Poslednja izmena:

Ne može da ne bude "line interactive".....

Brzim pregledom ponude lako se utvrdi da kod onih koji koriste ovu terminologiju postoje "line interactive" i "online" UPS-evi. Očigledno da ono lepo sročeno "interactive" znači da su backup UPS-evi.

Ne može da ne bude "line interactive".....

Brzim pregledom ponude lako se utvrdi da kod onih koji koriste ovu terminologiju postoje "line interactive" i "online" UPS-evi. Očigledno da ono lepo sročeno "interactive" znači da su backup UPS-evi.
Pa kažem , Ja prvo što uradim postavim pitanje ovde pa tek onda poguglam i pobencham ...

Jedino što rezultati nisu kao ovde
http://www.benchmark.rs/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15249 -( naime na tom testu je jedan računar držao dobrih 40 min. pri dobrom opterećenju).
Kod mene je to nekih 18-19 min. kod samo uključenog računara, bez nekog opterećivanja, nekih 20% output load level-a

Poslednja izmena:
Vrh Dno