Šta je novo?

Infamous

Nabavio sam igru sa supervideoigre.com, krecem sad sa igranjem, pa javljam utiske najverovatnije sutra...

Evo malo video footage-a za sve one koji je nisu probali a imaju nameru.
Nisam mnogo presao, ovo su samo neki pocetni nivoJi.

[YOUTUBE]<object width="660" height="525"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7f53U1SEr7E&hl=en&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hd=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7f53U1SEr7E&hl=en&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hd=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="525"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ajde dajte neke utiske u poredjenju sa demoom, razmisljam se da zovem ovog super cool video lika..

Poslednja izmena:
Ajde dajte neke utiske u poredjenju sa demoom, razmisljam se da zovem ovog super cool video lika..

Demo definitivno ne oslikava kvalitet full verzije.
Gameplay je vrlo zabavan, i moci su zaista raznovrsne, konstanto se otkljucavaju nove, i nadogradjuju postojece, tako da nema velikih izgleda da ce te igra smoriti.Dobro je to sto, u zavisnosti od toga da li igras kao dobar, ili zao,imaces pristup donekle drugacijim super-mocima.

Karma sistem je vrlo kompleksan,i pruza neke zanimljive moralne dileme,u zavisnosti od izbora koje napravis menja se prica(posto u prvom prelasku igram kao zao,kada sam presao onu misiju sa vozom iz demoa,u kom sam bio dobar, ,dobio sam potpuno drugaciju cut-scenu, u kojoj i pored toga sto sam spasio ljude iz voza, ostali hoce da me kamenuju zbog predjasnjih akcija,pa Cole sprzi nekoliko njih kao znak upozorenja) , i reakcija ljudi na tvoju pojavu.Moralne dileme se uglavnom svode na to da li ces zrtvovati sebe zarad opsteg dobra, ili ces krenuti laksim putem, i na neki nacin zrvovati, ili eksploatisati civile.

Prica je sasvim ok, i drzi te da otkrijes kako je do svega doslo,stripovske cut-scenes su maestralno odradjeno,i zaita doprinose atmosferi.

Jedina negativna strana je sto postoji odredjena doza monotonosti, npr. kada treba da povratis struju u nekim delovima grada, kroz 3 misije ces ponavljati isti postupak,ali ces svaki put dobiti neku novu moc ili sposobnost, tako da nije toliko strasno, ali su misije uglavnom znatno raznovrsnije od ove, i one sa vozom iz demoa.

U svakom slucaju igra vredi tih 2.5k din( po meni vredi i znatno vise), koliko kosta na supervideoigre, tako da, s obzirom na cenu, ne mozes da pogresis ako je uzmes :).

Lepo.. zahvaljujem. Jos nesto samo, ima li nesto nalik jet-packu, da mozes bukvalno da letis na gore? Imaju li neke bas visoke zgrade, s kojih mozes dugo da hoverujes.. to mi se najvise svidja.

Nema na cemu ;).
Nema nista nalik jet-packu, a sto se tice zgrada u prvom delu grada, koji mi je trenutno jedini otkljucan, nema nijedna bas extra visoka zgrada, ali pretpostavljam da ce biti u kasnije otkljucanim delovima Empire Citya.

Poslednja izmena:
meni se demo widi crno-belo na mom njesra tv-u,jel tje i full verzija isto da bude crno bela ili ne?

Jesi demo skinuo sa američkog storea?

Ako jesi, onda neće da ti se vidi crnobelo kad kupiš original.

Ja isto, uzimam The Simpsons :d

Poslednja izmena:
Jel iko bre igra ovu igru ?
Oce neko da napise utiske ?

Nije losa... Sto se sporednih misija tice ima vise razlicitih tipova (pracenje, pobij sve, idi od A do B pri cemu ti vreme moze biti ograniceno ili ne itd.) Zavrsavanjem glavnih misija otkljucavas dodatne moci, dok skupljanjem XP mozes da ih pojacavas... Nista revolucionarno, ali dovoljno zanimljivo da ti odrzi paznju... (doduse, videcu koliko dugo) Tek je igram 2-3 dana pa cu ne znam da li ce me smoriti ili ne :)

Evo ja igram 3-4 dana. Kome se svidjao GTA4, kao i ljubiteljima Prince of Persia (mislim ovaj zadnji) mislim da ne moze da omasi. Igrao sam i Prototype pre 2 dana na xbox-u, po meni definitivno je InFamous je ispoliraniji i kalitetnije uradjen.
Prica je u sustini misije glavne i sporedne (raznovrsne), princ skuplja onu svetlost, InFamous skuplja slicno i jos neke delove pored toga. Moci dobijate kako napredujete, s tim da se odlucujete da li da igrate kao "dobrica" ili "zloca". Grafika je odlicna, gameplay kazem mesavina GTA4 i Princ-a, penjanje po zgradama skupljanje, bacanje munja i sl.

Po meni, za koga je Princ bio medju kandidatima za igru 2008, ovo je 8.7 od 10. Demo infamousa je promasen jer ne predstavlja igru na odgovarajuc nacin, kao na princu kad bi vam dali jedan nivo a da ne znate o cemu se radi.

Po meni kupovina, tesko da ce biti igara ovog tipa da je prevazidju bar do novembra, decembra.

Poslednja izmena:
Meni se princ uopšte nije svideo, prošli delovi su mi bili sjajni, ovaj poslednji me razočarao, a infamous mi je odličan. Princ je previše lak a ovo ipak zahteva truda i otvoren je svet - u stvari nema nikakve veze sa princom :D

Ja idem temeljno... Ocistio prvo ostrvo skroz (svi questovi)... (sem shardova... to cu da ostavim za kraj) Sad prelazim na sledece... BTW kad zavrsis sva tri ostrva to je kraj? Nema nesto na kopnu itd?

Jesi demo skinuo sa američkog storea?

Ako jesi, onda neće da ti se vidi crnobelo kad kupiš original.

Ne razumem to, šta namerno su sredili da demo bude crno-beli?

I kakve sad veze ima da li si skinuo demo sa američko ili UK (npr.) stora, kako to može da utiče na to da li će se tebi full igra prikazati u boji?

Mislim da je problem u PAL/NTSC konverziji.

Inace, dobio sam igru (thnx to Serbian) i zaista je odlicna. :)

Očigledno nisi igrao PS1 pa ne znaš za PAL/NTSC konvertere i slično.

Laički rečeno, PAL (625/50Hz) i NTSC (525/60Hz) su dva različita standarda i to kao rezultat ima to da na PAL sistemima NTSC bude crno-beo i obrnuto. Nisu oni ništa namerno pravili nego su pravili sliku za svoje tržište. Koliko vidim, na novijim CRT televizorima nema više tih razlika u sistemima.

Kako nisu namerno, pa ti standardi se namerno razlikuju, nisu oni bili samo neobaveshteni kada su ih uspostavljali :)

Nazad
Vrh Dno