Evo nešto za sve one koji seku vene na Andromedu, generičnost će sigurno biti na tom nivou, pošto je prvi deo bio šampion generičnosti. Doduše, napucavanje može i da prođe za razliku od Andromede...
Danas se raspravljam sa onima sto im nije jasno sta je to zapravo Halo, kako je to nastalo i sta tu ne valja. Mozes biti siguran da to isto necu raditi za deset godina pokusavajuci da objasnim zasto ovaj serijal sa trejlera ne valja. Jer je uzaludno. Nek kupuju, igraju, valjaju u blatu losih klisea, ispranog humora, sve umotano u najvisu produkciju da lici na nesto. Meni dosta sto sam pogledao trejler, dva'es puta okrenuo ocima i po okoncanju istog momenta zaboravio sta sam gledao.
Taj Assassins Creed i Batman sam igrao malo i obrisao. Nit sam ih cekao, niti je tu bilo hajpa. Pogotovo Assassins Creed kojeg smisliti ne mogu.
Ako su 2-3 igre kasnile, to ne znaci propast.
PC je alat izmedju ostalog, i igre za konzole se prave na njemu. Na PC-u sazrijeva novi hardver i softver. PC je ultimativna platforma i igre za njega se moraju izbacivati.
Ono sto smo izgubili su PC ekskluzive, i to se dobro primjeti danas.
Prije ce ti nestati konzole nego li PC. Btw, konzole sve vise lice na PC.
Niti je Valve spasio PC, niti se tu ima sta spasavati.
Te AAA igre od EA, Ubisofta, Activisiona imaju veliku prodaju i neophodne su da bi drugi, manji studiji zeleli da izdaju svoje igre za PC. Nisam siguran da bi danas imao sta igrati osim pixel art indie igara na PC da nije bilo Steama. Mada i ovo sto ima da se igra nije za pohvalu.
Sto se tice toga da se igra prave na PC pa je normalno da izadju za PC, ne ide to tako. Ako se igra razvija na PC to ne znaci da ce ta igra biti optimizovana za veliki opseg dostupnog i trzisno prisutnog hardvera. Sve igre se prave na PC, pa japanske igre nisu izlazile za PC do skora.
Cela ova prica jos iz Andromeda teme se povela zbog mog kukanja kako igre tapkaju u mestu. A realno je tako jer se samo prezentacija unapredjuje dok sve ostalo ostaje isto vec decenijama. Ista mehanika, isti AI, fizika tu i tamo u nekoj igri napreduje pa onda se to zaboravi u sledecoj. Vrtimo se u krug barem deset godina i zbog toga sve vise ljudi kuka na moderne igre, nije to samo faza, nije to bezveze, ne leci se to medikamentima nego progresom.
Neko je zadovoljan sto ima da igra isto obuceno u drugacije ruho, neko se juce rodio pa mu je sve novo i vau, a nekome to sve pocinje da ide na zivce i trazi vise, sledeci korak.
Vidim Andromeda tema buja, milioni se igraju i uzivaju :d
Edit: Andromeda je definitivno originalnija igra od ovog Destiny serijala. Da bi ME:A dostigla taj nivo generike i loseg ukusa, morali bi svi da imaju kapuljacu preko kacige i po jedan plast. Jer je to danas in.