Mislio sam za probu najviše zbog pulsiranja ploče, nešto što me ponekad nervira i na ovoj Bosch ploči što imam
U gotovo svakom postu o indukcionim pločama potenciraš problem sa pulsiranjem. Ako sam dobro razumeo (a do sada nisam sam primetio na svojoj Bosh ploči), javlja se samo prilikom rada velikom snagom istovremeno na dve zone koje su na istoj fazi? Jel?!? Realno gledano, to je nešto što je veoma teško inicirati i primetiti, a još je manje nešto što zaista smeta u radu.
Pulsiranje rada indukcione ploče na većim snagama, (ovo koje smeta samo desp-u

), ako se zaista tehnološki može izbeći i ako zaista NE postoji na pločama +1500€ (što još niko nije potvrdio

), da li indicira da samo ploče od preko 1500€ iole valjaju?!? Mislim da temu ne bi trebalo usmeravati u tom pravcu.
Sa druge strane, najjeftinije ploče, da, imaju problem start/stop rada na
malim snagama, ali već smo utvrdili da već kod srednje klase taj problem uopšte ne postoji, (prikazano u videu u prvom postu teme).
Swift22, čak i Gorenje indukcione ploče rade odlično. Kroz temu, imamo neke dileme oko Beko. Ali sve od preko 300-400€ za 4-zone ugradnu ploču radi odlično.
Cena je funkcija fancy dizajna, veličine grejnih zona i mogućnostima njihovog kombinovanja, dodatnih funkcija, garancije, brenda...
Sa Miele nema greške, ali i Bosh, Elektrolux, AEG rade odlično, pogotovo u rangu svojih cena.
Videh danas da i Samsung ima indukcione ploče. Siguran sam da nisu loše, plus 5 godina default garancija. Ima je i od 7.2kW.