Šta je novo?

Indiana Jones and the Great Circle

Ps5 imam a na desk se ne vraćam više + nemam ni mesta gde bi sa istim. Dete (deca nadam se) su prioritet trenutno u ovoj fazi života ;)

Hvala za objašnjenje. Tehnički imamo novu najzahtevniju igru. Moraću pogledati kod nekoga sa 4090 kako izgleda sa svim odvrnutim do kraja, nadam se da se isplati.
Mislim da je najpraktičnije rešenje da kupite Xbox Series S za male pare, igra je day 1 na Game Pass-u, čak i na Series S-u tera u 60 fps!

Igra odlična za sad, priča mi je fina, voice acting maestralan.
Oko performansi, sa računarom u My Gear, imam oko 60 FPS sa DLSS na Quality, sve na ultra osim RT Illumination, uzme igra oko 20GB vrama u 1440p, iskreno, zadovoljan sam jer izgleda odlično.

Mislim da je najpraktičnije rešenje da kupite Xbox Series S za male pare, igra je day 1 na Game Pass-u, čak i na Series S-u tera u 60 fps!
Kao što rekoh, igram igru bez problema i na low, nemam problem sa grafikom sve dok je igra zarazna i vredna igranja. Takođe imam xbox game pass ultimate.

Pa,koliko sam shvatio,igra je najzahtevnija sto se tice kolicine vram-a.....ovako i nije bas nesto posebno ako je ljudi voze normalno u 1440p sa obicnim 6800xt/6900xt...

Sinoć sam ugrabio malo vremena i odigrao nekih sat ipo i sve je top notch. Grafika, zvuk i što je najbitnije sama igra je zaista odična i privlači k’o magnet da se igra još. Jedva čekam da nastavim večeras. Inače, igram na kompu iz potpisa, sve na max. (sa full RT-om) u 4K sa balanced DLSS-om i bez FG-a, odlično radi, bez stutter-a. Na početku igre kad idu kroz džunglu radi u 40-ak fps-a, kasnije bez problema ide u 60+ fps-a.

Svaka tebi cast ako si uspeo da igras sa PT na 8gb, ja ni na 12 nisam uspeo, osim ako ne smanjim teksture na medium i pogasim neke napredne RT opcije (a i tada bi brzo prelazio 12).
Nije 8GB nego 10 :) - radi podnošljivo u zatvorenim prostorima, u džungli ne. I nisam se igrao već samo testirao sa PT

Poslednja izmena:
I meni se gotovo sve dopalo - priča, grafika, atmosfera, zvuk, gluma - jedino ne znam da li ću i koliko moći da izdržim igrajući u prvom licu jer jednostavno ne da mi se da igram takve igre niti ih volim i to je jače od mene... A bukvalno sve ostalo me samo tako vuče da odigram "još do sledećeg checkpointa i izlazim".

Evo da javim malo utisaka. Danas sam imao slobodnog vremena pa sam par sati proveo igrajući. Za sada sve fenomenalno, igrica je baš detaljna. Došao sam do Vatikana i tu izgubio minimum 3 sata, i još nisam završio. Pored glavne priče, postoje 3 sporedne pa kad se na to doda puzzle games, pa skupljanje knjiga beleški itd, plus slikanje fotoaparatom, stvarno se čovek zaigra. Ne verujem da ću nastaviti tako da detaljišem ali me zanimalo dokle ide. Priča je zanimljiva i vuče te da igraš. Zvuk odličan.

Ja zagulio na 26.6h igranja u prethodnih 6 dana sudeci po Xbox app-u.
Presao 2 vece i manje lokacije (da ne spojlujem), trenutno se nalazim na poslednjoj vecoj i pretpostavljam da je to jos nekih 10ak sati igranja manje-vise u zavisnosti od velicine mape.
Poslednja lokacija koliko mi deluje prilicno udara na performanse tako da je fps negde izmedju 60-70, dok je druga veca lokacija bila izmedju 80-95
Duh filmova su pogodili u svakom smislu, VA je fenomenalan, lokacije takodje, igra prosto vuce da se sve istrazuje, pritom je sporedan sadrzaj mozda i bolji od glavnog. Pacing za sada odlican.
Takodje igra daje par sjajnih "omaza" filmovima, ne samo u pogledu nivoa vec i samog zanra.
Utisak je bukvalno da je ovo dopunski film trilogiji. Licno meni "GoTY niotkuda"...

Igra je fluidma, baš drži zakovano za stolicu. Iz potpisa mašine u ultra wide oko 140fps prosek sve na max podešavanje

Poslednja izmena:
Par pitanja : da li će igra ok raditi na pc ryzen 5 5600, 32 gb, nv 3060ti 8gb u 1080?
Ili čekati na ps 5?
Svakako neću uzimati još par mjeseci a možda će cijena za pc pasti sa sadašnjih 56-57 eur (koliko se može naći) pa će onda prethodna dilema biti još veća...

@rzeljko Da, radiće ti fino u 1080p, naravno bez RT-a.

Ja sam slep...gde se iskljucuje u opcijama RT? Igra mi je po default-u namestila sve na high u 2k rezoluciji. Imam 6800XT i oko 70fps.

нема. моша.

Meni posle update 1, radi zakucanih 60FPS na mom kompu, ryzen 1600AF i AMD 6600 8GB.
1080p na medium, a dosta toga na High.
Bitan detalj igra mi na HDD ne na SSD kako pisu sys req i nikakav problem.
Ima u igri da se upali FPS pa pratim. Stigao do Himalaja t. zavrsio i to i extra izgleda igra i radi za sada.
Danas stigao Ryzen 5600 pa cemo da vidimo kakav boost ce dati novi procesor :)

Kakav je odnos avanturističkih sadržaja kao što su zagonetke, mehanizmi, skakanje i slično, naspram akcionih dijelova?

Upravo sam završio Uncharted 4 Collection, dobra je ali meni je tu ipak previše akcije. Kod takvog tipa igara bih volio više istraživanja i izazovnijih mehanizama, a manje akcije.

@Vader: Prva polovina igre je pretežno izvršavanje zadataka: idi na određenu lokaciju, nađi i pokupi predmet, izbegni da te nacisti / fašisti primete, u suprotnom ih premlati čime stigneš :) nakon toga dijalog sa osobom koja ti daje novi zadatak i slično, povremeno neka zagonetka ali su one uglavnom šablonske i rešavaju se veoma lako. Najvažnije tačke glavne radnje se dešavaju kao cutscenes i njih u drugoj polovini igre ima drastično više - u ovom delu igre praktično pola vremena gledam film (nisam još završio igru, ali za sada je tako). Na IGN YT kanalu postoji video "All Main Story Cutscenes (Full Movie) in 4K" koji traje 3 sata i 16 minuta, to govori dovoljno :)
Ova igra je prava nadogradnja IJ filmova, nema tu glavolomki.

Poslednja izmena:
Kakav je odnos avanturističkih sadržaja kao što su zagonetke, mehanizmi, skakanje i slično, naspram akcionih dijelova?

Upravo sam završio Uncharted 4 Collection, dobra je ali meni je tu ipak previše akcije. Kod takvog tipa igara bih volio više istraživanja i izazovnijih mehanizama, a manje akcije.
31.8h - trenutno na poslednjoj lokaciji (polovina iste otprilike), pretpostavljam da imam jos 4-5h da ocistim
70-30% odnos eksploracije/zagonetke/video sekvence vs akcije... Cak i pored duzine igre odlican pacing ima i ni u jednom trenutku ne zelim da proletim kroz igru vec u fazonu "daj jos"...

Kao sto je kolega naveo, dodao bih da je akcenat vise na istrazivanju i zagonetkama (posebno manje "misterije"/puzzles) koje se nalaze time i slican je fazon kao kod Uncharteda (resavanje+dnevnik/slike) ali ima vise mozganja. Rekao bih da su iste vrlo interesantne, iskreno cak i bolje od glavnog toka misije tako da je preporuka ne zuriti kroz igru, preci 1-3 main misije na mapi ocistiti sidequests pa se vratiti na main. Time se dobijaju resursi za apgrejd skilova, koji su itekako potrebni u kasnijim deonicama.
Takodje se preferira stealth i one-punch takedown predmetima. akcije ima u qte deonicama.

Ja sam izgubio strpljenje tek na poslednjoj mapi danas i reko hajde "guns blazin"i osetio koliko je definitivno napucavanje ocajno (iako skoro sve apgrejdovano, tako uopste se ne preporucujem u bilom kom vidu. (mada je i AI na moderate glup kao tocilo)

Igrao sam jedno 2 sata ukupno igru, ugasio i obrisao. Ne znam zasto uopste mi nije legla. Prvih pola sata mi nekako mucno bilo i ugasio... Kao ajde da dam sansu i igrao sat i po skoro na silu i dzabe.

Dok je kod Lare Croft više akcenat na pucanju, oružju, craftovanju i sličnim combat momentima ovde je akcenat na priči, avanturi, puzzle momentima i grafici koja je odlična. Druga lokacija je po mom mišljenju vrhunski uradjena, da ne kažem realisticno pošto sadržaje objekata nisam tako detaljno obišao u stvarnom životu. Igra sadrži sve elemente i može se igrati na više načine, silent mod ili combo mod ili kombinacija oba (igrač sam bira i prilagođava ništa sene bria). Posle dužeg vremena pravo osveženje.

Upravo završio. 30ak sati. Igra je jedan veliki omaž originalnoj trilogiji filmova. Stoji rame uz rame sa njima.
Vjerujem da će biti nastavka ali pored boljih gameplay elemenata, nadam se da će održati kvalitet glavne priče i tematike kao i u ovom naslovu.

Krešendo na kraju je peak Indiana Jones.

Dok je kod Lare Croft više akcenat na pucanju, oružju, craftovanju i sličnim combat momentima ovde je akcenat na priči, avanturi, puzzle momentima i grafici koja je odlična.
Drago mi je ako je tako.
Stara Lara Crtoft je takođe bila skoro sva u istraživanju i zagonetkama, uz tek malo pucanja. Bar prva, pa time i Tomb Raider: Anniversary.

GOTY. 28h, ostalo mi jos da skupljam artefakte i ostale gluposti. Od HZD-a me nijedna igra nije drzala ovako prikovanog za komp. Svedjani odradili odlican posao, daj Boze i neki nastavak da bude.

Bethesda nikako da nauci, moraju da paradiraju sa ovim novinarskim ocenama...
Cak i ako je igra zaista dobra, ovo "paradiranje" recenzijma za koje znamo da su neretko placene, uvek moze da ima kontraefekat.

Nazad
Vrh Dno